28. 8. 2015 | Milan Sochor

Bruslaři budou čelit nájezdu Kozlů, oplatí jim minulou porážku?

HAVLÍČKŮV BROD – Svěřenci Aleše Tottera mají za sebou dva divoké zápasy, které měly jednu společnou vlastnost – padlo v nich spoustu gólů. Pokaždé ale do jiné klece. Nejprve Bruslaři na domácím ledě smetli Pelhřimov vysoko 10:3, poté si obdobně před svými fanoušky vedl Písek, jenž družstvo Havlíčkova Brodu porazil 8:1. Nyní čeká bojovníky z Kotliny další utkání proti soupeři, s nímž přišli o svoji neporazitelnost. V sobotu 29. srpna od 17:00 začne domácí zápas s Kolínem, kterému mají Broďáci co vracet. Přijďte kluky podpořit, sestava už bude téměř stejná, jako v mistrovských utkáních. (Foto: janovske.estranky.cz)

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, konec v druhém kole play-off s Jabloncem nad Nisou (0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Seidl

Sestava z posledního utkání: Sejpal (Moravec) – Pácal, Hanzl, Skokan, M. Březina, Voženílek, Barták, Chmelař – Zumr, Šafránek "C", Morkes "A" – Ježek, Semirád, Malý – Kadlec, Jelínek, Hlavatý – Nikonov, Komlev, Němec
__________________________________________________________________________________

Kolín nepovedený vstup do přípravy brzy odčinil

Kolínští hokejisté započali přípravu na ledě poměrně pozdě. Poprvé se sklouzli jako předposlední tým ve II. lize. Možná i to mělo vliv na výsledek prvního přípravného utkání. Kozlové se v nezkušené sestavě vydali na stadion Kobry Praha, kde museli skousnout vysokou porážku. Neuběhla ještě ani polovina první třetiny a domácí vedli již o 2 góly. Ve druhém dějství sice Martin Ježek snižoval na průběžných 3:1, poté ovšem mířili do černého opět Pražané a Kolínu už nic nedovolili. Výsledné skóre se tak zastavilo na cifře 6:1.

Do dalšího mače ovšem Kolínští nastoupili jako vyměnění. Na svém ledě hostili Žďár nad Sázavou, se kterým si dokonale spravili chuť. Po první třetině se ještě hrálo bez branek, po přestávce se už ale domácí začali prosazovat. Zejména díky povedené závěrečné části hry zvítězili přesvědčivě 6:0. O co déle Kolín začal na ledě, o to má nyní nabitější program. Hraje téměř obden a za 13 dnů odehrál již 6 zápasů. Dohromady zaznamenal dvě porážky a čtyři výhry, včetně té nad Havlíčkovým Brodem.

Kolín v přípravě

HC Kobra Praha – SC Kolín 6:1
SC Kolín – SKLH Žďár nad Sázavou 6:0
HC Tábor – SC Kolín 2:4
SC Kolín – BK Havlíčkův Brod 4:2
SC Kolín – NED Hockey Nymburk 1:2
SC Kolín – HC Tábor 3:2sn

Vzájemné utkání Kolína s Havlíčkovým Brodem přinselo bitku Davida Valy s Jakubem Semirádem.
(Foto: janovske.estranky.cz)

11:11 – pozor, to není počet hráčů fotbalového klání

Poslední dva zápasy Havlíčkova Brodu skončily debaklem. Bruslaři však stáli pokaždé na jiné straně. Nejprve před domácími fanoušky nadělili Pelhřimovu desítku. Nemáme ovšem na mysli pěnivý mok. Výsledek zápasu byl totiž 10:3 pro domácí. Zatím poslední přípravné utkání zavedlo svěřence Aleše Tottera do Písku. Sestava bez hlavních opor zásluhou Davida Kozlíka snižovala na jihu Čech na 1:1, to bylo ale z havlíčkobrodské strany vše. Poté už úřadovali pouze domácí a skóre se zastavilo až na propastných 8:1.

Sestava Bruslařů z posledního utkání:

Zvolánek (Dusík) – Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kříž, Pecen, Vala, Havel, Kuchta, Chlubna, Kondratěv, Vlasov, Kozlík, Ludvík, Cejpek, Hlídek

Kozlové se stali prvními přemožiteli Bruslařů

Havlíčkobrodští byli na vítězné vlně a i do tohoto utkání vstoupili výborně. Hned v jeho úvodu poslal Bruslaře do vedení Lukáš Endál. Před hvizdem ukončujícím první třetinu ale ještě stihnul vyrovnat Petr Morkes. Ve druhé třetině se na místo určení dostal jediný puk, který se vrtěl v síti hostů. Kolínský kapitán David Šafránek překlopil vedení na stranu svého týmu. Ve třetí části bylo po zakončení Kirilla Vlasova opět vyrovnáno. Následně se ke slovu ale dostal znovu David Šafránek, jenž nejprve vstřelil rozdílovou branku a poté ještě trefou do prázdné brány zpečetil vítězství domácích a navíc dovršil svůj hattrick.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Morkes, 27. Šafránek (Skokan), 57. Šafránek, 60. Šafránek – 4. Endál, 53. Vlasov (Kondratěv). Rozhodčí: Kubeš - Špringl st., Špringl ml. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:0, 0:3, 1:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

SC Kolín: Sejpal (Moravec) – Pácal, Hanzl, Skokan, Březina, Voženílek, Barták, Svoboda – Zumr, Šafránek "C", Morkes "A"- Ježek, Semirád, Malý – Kadlec ml., Kadlec st. "A", Němec – Jelínek, Hlavatý

BK Havlíčkův Brod: Zvolánek (Kekula) – Kořínek, Loginovskij, Mendl, Kolda, Pecen, Kříž, Vala - Přidal, Třetina, Endál - Kozlík, Kuchta, Chlubna- Kondratěv, Vlasov, Ludvík - Havel, Cejpek, Hlídek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu