25. 8. 2015 | Milan Sochor, Richard Wagner

Pelhřimovu desítka nechutnala, Bruslaři si v derby s chutí zastříleli

HAVLÍČKŮV BROD – Domácí vstoupili do první třetiny aktivně a soupeře do šancí moc nepouštěli. Zaslouženě šli do kabin za stavu 2:0. Nikdo však nečekal, co se bude dít po přestávce. Bruslaři si kvalitně seštelovali mířidla a v prostřední části hry se trefili šestkrát, po dvou třetinách tak na tabuli svítil hrozivý stav 8:0. Třetí třetina nabídla dalších pět branek, o jednu více vstřelili Lední Medvědi. Havlíčkobrodští tak Pelhřimovu nasázeli 10 gólů, dvakrát se trefili Lukáš Endál, David Vala a Tomáš Chlubna.

Vstup do zápasu se domácím povedl. Po půl minutě se do útočné třetiny vřítil Lukáš Endál a prostřelil pelhřimovského gólmana, který už ale nechytal, jelikož se jednalo o ofsajd. Zanedlouho se již domácí útočník radoval, když v přesilové hře vymyslel perfektní přihrávku přes brankoviště na Patrika Přidala, jenž jen nastavil hůl, aby kotouč skončil za brankovou čarou. Za necelé dvě minuty se Bruslaři radovali podruhé. Tomáš Ludvík v oslabení za hostující klecí sebral kotouč a hbitě se procpal před bránu, kde dokázal procedit puk pod Černého betony. Gólů mohlo padnout ještě více, na obou stranách ovšem jedenkrát zvonila tyč.

Ve druhé části hry si domácí příznivci přišli na své. Po minutě hry si vzal puk Lukáš Endál, po naznačení střely bleskově objel bránu a zasunul kotouč kolem tyče. V další akci Ondřej Hlídek našel mezi kruhy Davida Valu, na jehož ránu si hostující gólman sice sáhl, puk ale i tak zamířil do sítě. Kotlinou se rozezněla Pátá od Zuzany Norisové, když v útočném pásmu Kirill Vlasov našel Davida Valu, jenž ještě vylepšil pozici pro Jevgenije Kondratěva, který z pravé strany přehodil betony přesouvajícího se gólmana Černého.

Nebyla odehrána ještě ani polovina utkání a domácí již vedli o šest branek. Tomáš Chlubna vyrazil do útoku po levé straně a jeho střela zápěstím skončila až za zády pelhřimovského brankáře. Drtivé vedení Havlíčkova Brodu navýšil svým druhým gólem Lukáš Endál, jenž zblízka doklepl puk do kasy. Havlíčkobrodští byli při chuti, Tomáš Ludvík ale svůj únik v gól neproměnil. Před přestávkou se Bruslaři ale přeci jen ještě radovali, když střelu Lukáše Endála dorazil pod horní tyč Miroslav Třetina.

Ve třetí části obrovskou šanci nevyužil Martin Vysloužil, to ale o chvíli později dokázal napravit Martin Hadrava. Domácí začali hrát laxněji, čehož využil Miroslav Kopic, jenž zařídil druhou gólovou radost hostů. Poté se ke slovu dostali opět domácí, po přihrávce Miroslava Třetiny se podruhé trefil David Vala. Hosté rychle reagovali, o necelou minutu později znovu snížil Petr Votápek. Gólové dostihy pokračovaly i nadále, na kulatých 10 skóre zaokrouhlil svým druhým gólem Tomáš Chlubna.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 25.8.2015 od 18:00
ZS Kotlina
10:3
(2:0, 6:0, 2:3)
Havl. Brod - Pelhřimov

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Přidal (Endál, Kolda), 8. Ludvík (Kondratěv), 22. Endál, 24. Vala (Hlídek), 27. Kondratěv (Vala, Vlasov), 30. Chlubna, 35. Endál (Duben, Vala), 38. Třetina (Endál, Kolda), 53. Vala (Třetina, Duben), 57. Chlubna (Mendl) – 45. Hadrava (Kopic), 47. Kopic (Vysloužil), 54. Votápek. Rozhodčí: Jaroslav Přibyl – Tomáš Krejčí, Jan Blaha. Vyloučení: 10:11, navíc Chlubna (HBR) 5+OK. Využití: 4:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 330. Průběh utkání: 8:0, 8:2, 9:2, 9:3, 10:3.

Sestavy

Havl. Brod

Dusík (Zvolánek) – Duben "A", Vala, Kolda, Kříž, Pecen, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Ludvík, Vlasov, Kondratěv – Havel, Cejpek, Hlídek

Pelhřimov

Černý (od 30. Čekal) – Z. Jelínek, Adam, Kasalý, Rašner, Kůrka, Pometlo, Tolkner – Votápek, Kasalý, Vysloužil, Marek Hadrava, Martin Hadrava, M. Kopic "C", Svoboda, M. Jelínek, Siřiště

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu