17. 8. 2015 | Milan Sochor

Bruslaři zavítají k derby do doupěte Ledních Medvědů

HAVLÍČKŮV BROD - Sezona začne Bruslařskému klubu bez jednoho dne přesně za měsíc, nyní ho čeká další přípravný test. Svěřence Aleše Tottera prověří v úterý 18. 8. od 18:00 na svém ledě HC Lední Medvědi Pelhřimov, kterým se zatím v přípravě daří. Odehráli o jedno utkání navíc, hned v tom prvním prohráli po samostatných nájezdech. Další dva zápasy již však vyhráli. Dokáží bojovníci z Kotliny přidat další korálek na vítěznou šňůru v souboji s krajským rivalem? (Foto: hokejpelhrimov.cz)

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (2 660 míst – z toho 1 400 k sezení)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo po ZČ, konec v prvním kole play-off s Jabloncem nad Nisou (1:3 na zápasy)
Trenér: Martin Meloun

Sestava z posledního utkání: Černý – Kůrka, Adam, Rašner, Kubát, D. Kasalý, Rossman, Z. Jelínek, Pometlo, Kopec, Bezděk, Kopic, Vylíčil, Svoboda, Siříště, Drda, F. Kasalý, Vysloužil
__________________________________________________________________________________

Dva Medvědi v dresu Bruslařů

Krajský rival z Pelhřimova loni neprožil příliš vydařenou sezonu. V konkurenci 17 týmů ve skupině západ obsadil až 11. příčku. A od posledního místa ho přitom dělilo 7 bodů, ve spodní části tabulky měly celky mezi sebou minimální rozestupy. Lední Medvědi zažili měsíc a půl dlouho trvající černé období, kdy nezískali ani jeden bod. V době od 17. 12. 2014 do 4. 2. 2015 zaznamenali sérii 10 porážek v řadě. Naopak nejlepší šňůra následovala chvíli po té špatné, ta však v podání Pelhřimova znamenala jen 3 vítězství za sebou. Zajímavostí je, že se týmu z města rekordů a kuriozit dařilo proti třetímu Táboru, který dokázal v obou vzájemných zápasech porazit (5:3 a 3:2).

V loňském kádru Ledních Medvědů nalezneme 2 hráče, kteří nyní v přípravě zápolí v nově vznikajícím týmu Havlíčkova Brodu. A jedná se o velice platné hokejisty. Tím prvním není nikdo jiný, než Miroslav Třetina, jemuž patřilo 3. místo v týmovém bodování. V základní části nastoupil k 31 zápasům, ve kterých nastřádal 26 bodů (8+18). Druhou posilou Bruslařů je obránce Tomáš Mečiar, jenž zažil velice povedenou sezonu a byl 5. v týmovém bodování základní části díky 11 přesným trefám a stejnému počtu přihrávek. V play-off pak přidal další tři body (2+1). Syn Stanislava Mečiara putoval z havlíčkobrodské juniorky do juniorských celků Třebíče a Olomouce přes druholigové týmy Trutnova a Vsetína, aby se z Pelhřimova vrátil opět do Havlíčkova Brodu.

Tomáš Mečiar měl v dresu Pelhřimova výbornou sezonu.
(Foto: Jakub Zábranský – hokejpelhrimov.cz)

Pelhřimovu se v přípravě daří

Mužstvo červenobílých kvůli pracovní vytíženosti Martina Melouna zatím vedou Jan Dvořák s Alešem Kučerou, jenž bude v sezoně plnit roli asistenta trenéra. Lední Medvědi však zatím mají dobré výsledky. První přípravné utkání sehráli na domácím ledě proti Táboru. Po první třetině sice prohrávali 1:4, dokázali se ale soupeři vzepřít a pět minut před závěrečným hvizdem dokonce vedli. Zápas nakonec do vítězného konce nedovedli, jelikož Kohoutům se ještě podařilo vyrovnat a po samostatných nájezdech rozhodli o výsledku 6:7 pro Jihočechy.

V dalších zápasech se už pelhřimovští hokejisté radovali. Nejprve vyrazili k utkání s příchutí derby do Žďáru nad Sázavou, kde drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou a Plameny do vedení ani jednou nepustili. Po šedesáti minutách hry svítilo na ukazateli skóre 4:6. Zatím poslední předsezonní test zavedl na pelhřimovský led Jindřichův Hradec. Domácí si postupně vybudovali čtyřgólový náskok, v závěru Vajgar pouze korigoval výsledek na konečných 4:1. Jak si povedou Lední Medvědi proti Havlíčkovu Brodu, který je v přípravě zatím stoprocentní? To se dozvíme v úterý 18. 8. od 18:00.

Sestava BK z minulého utkání

Dusík (Zvolánek) – Duben "A", Vala, Kořínek, Kříž, Pecen, Mendl, J. Doležal, Zahradný – Přidal, Třetina "C", Szilva – Vlasov, Ludvík, M. Havel – Kozlík, Chlubna, Kuchta – Beran, Brebera, Blažek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu