21. 1. 2011 | Patoslav Matový

Derby, které má říz. Chystá trenér Novák další překvapení?

Regionální derby mezi havlíčkobrodskými hokejisty a Duklou Jihlava už dávno není jen o lítém boji na ledové ploše. V poslední době to čím dál tím víc jiskří také mezi oběma fanouškovskými tábory a svoje malé utkání svádějí na tiskové konferenci dokonce i trenéři. Takové jsou letošní souboje mezi dvěma zástupci Vysočiny...

V předvánočním utkání na Horáckém zimním stadionu slavila vítězství domácí Dukla, která brala tři body za výhru 1:0. Hlavní kouč Rebelů Petr Novák si ale z porážky těžkou hlavu nedělal a na pozápasovém setkání s novináři rozdával úsměvy i dárky. Pravda, u některých představitelů jihlavského klubu nepochodil, ovšem ani to mu náladu nepokazilo.

A už vůbec by se odmítavým postojem soupeře nenechal odradit pro příště. Hned o pár dnů později na sebe oba celky narazily znovu, tentokrát v havlíčkobrodské Kotlině, kde Rebelové vyhráli 5:3. A také tam bylo následně na tiskové konferenci pořádně živo. Jihlavská strana vyprávěla hororový příběh o patnácti nepotrestaných znásilněních, havlíčkobrodská rozdávala šampaňské a přála hodně štěstí do nového roku.

A co si na rivala přichystá kouč Rebelů do třetice? „Já nevím, asi hokej, s pukem, na branku,“ začal svoji odpověď v seriózním duchu Novák. Po chvilce ale přeci jen přeladil na svoji tradiční ironickou verzi. „Samolepky asi ne, to mají na starosti fanoušci. Já s největší pravděpodobností žádné dělat nebudu, nemám na to čas. Ovšem jestli mi s sebou někdo nějaké dá, tak jim je tam v Jihlavě předám. Ale pozor, předám, nikoliv prodám!“

Samolepky? Ano, záležitost, která se v poslední době stala doslova módním hitem. Co na tom, že byly vyrobeny fanoušky havlíčkobrodského klubu před deseti měsíci, jižní soused zjistil právě v tuhle dobu, že mu recesistická verze loga s vyobrazenými večerníkovými šikuly a ježečkem se sekyrkou v bříšku neskutečně vadí! Dokonce hovoří o vraždě zvířete symbolizujícího město. Důkazy pro toto tvrzení ale zatím chybí, protože pod ježkem, ani vedle něj, ani na sekyrce nejsou patrné žádné stopy krve.

Vyšetřování případu je však stále ještě na začátku! Potřebné laboratorní testy zřejmě nebyly do této chvíle dokončeny a ani soudní znalec doposud nepředložil svoji verzi. I nadále tak existuje možnost, že šlo ve skutečnosti pouze o dřevěného ježka, který měl sloužit jako netradiční špalek na odkládání seker. Vše by se mělo rozlousknout v nejbližších dnech. Nebo možná týdnech či měsících? Každopádně čtvrtý souboj Dukly s Havlíčkovým Brodem v ročníku 2010/2011 už bude v tu dobu minulostí.

Pokrytci sice budou dál zatvrzele hlásat, že jde jen o běžné prvoligové utkání, jakých se za sezonu odehraje celá řada. Jenže ve skutečnosti je tomu úplně jinak! Každý o něm v obou městech mluví už s několikadenním předstihem, každého zajímá, jak dopadne, co všechno se při něm může stát a kdo v něm nakonec bude slavit vítězství. A jen málokdo si ho osobně nechá ujít. Nebuďte mezi těmi, co zůstanou doma, vyjeďte v sobotu 22. ledna s Rebel Hearts do Jihlavy podpořit havlíčkobrodské hokejisty. Sraz je na vlakovém nádraží v 15.30!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu