10. 8. 2015 | Milan Sochor

První přípravné utkání je tu! BK prověří tým s Lukášem Havlem

HAVLÍČKŮV BROD - Družstvo pod vedením hlavního trenéra Aleše Tottera je již přes týden na ledě a nyní ho čeká první generálka před novou sezonou. V úterý 11. 8. se od 18:00 na zimním stadionu v Třebíči proti sobě postaví BK Havlíčkův Brod a HC Moravské Budějovice 2005. Pro oba soupeře to bude první přípravný zápas. Havlíčkobrodský trenér bude především sledovat výkony jednotlivých hráčů, aby po sobotní přípravě s Pískem mohl zúžit kádr. Zajímavostí je, že se v soupeřově celku nachází dvojice bývalých Broďáků, a to Ladislav Rytnauer s Lukášem Havlem. (Foto: www.facebook.com/HCMB2005)

HC Moravské Budějovice 2005

HC Moravské Budějovice 2005 založeny: 2005
Stadion: Stadion Moravské Budějovice (kapacita 1350 míst na stání)
Klubové barvy: žlutá, černá
Maskot: Vosák Jenda
Webové stránky klubu: www.hcmb.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo po ZČ ve skupině Západ, konec v prvním kole play-off s Kolínem (0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Rech
__________________________________________________________________________________

Přesun do východní skupiny a zvučné posily

Moravské Budějovice v předchozím ročníku hrály II. ligu ve skupině Západ, kde se jim příliš nedařilo a obsadily až 13. příčku. Od posledního 17. místa je dělilo pouhých pět bodů. Do play-off ve skupině Západ však postupovalo 16 celků. Žihadla v něm narazila na Kolín, jemuž nedokázala vzdorovat, a po třech porážkách (4:6, 0:5 a 3:4) jim sezona skončila.

Nadcházející sezona přináší pár změn. Několik klubů v čele se Žďárem nad Sázavou usilovalo o rozdělení ligy na tři skupiny, k tomu ale nakonec nedošlo. V příště sezoně zůstane model dvou skupin, liga se ovšem rozšířila o 2 účastníky, když původně sestoupivší Klatovy a Karviná budou i nadále působit ve II. lize. Z tohoto důvodu byly Moravské Budějovice přesunuty do skupiny Východ, aby tato skupina čítala 12 týmů a západní 18.

Žlutočerní chtějí vylepšit loňské umístění a nalákat fanoušky na stadion. Učinili pro to několik kroků. Moravské Budějovice představily zbrusu nové logo a nové dresy. Nejen přísun fanoušků, ale také přísun gólů v soupeřových klecích by měly obstarat dvě nejzvučnější posily. Pro havlíčkobrodského fanouška je to o to pikantnější, že obě prošly týmem z Kotliny. První posilou je havlíčkobrodský odchovanec a dlouholetý hráč Dukly Jihlava Ladislav Rytnauer.

Hlavní útočná tvář Žihadel pro sezónu 2015/2016 - Lukáš Havel
(Foto: www.facebook.com/HCMB2005).

Druhou útočnou posilou je Lukáš Havel, který ještě minulou sezonu válel v první lize v dresu Třebíče a mohl se pochlubit průměrem téměř jednoho bodu na zápas. Ve 33 zápasech, do kterých nastoupil, nasbíral 31 bodů za 17 gólů a 14 asistencí. Podobný kousek se mu povedl ještě o rok dříve v Havlíčkově Brodě, kde ve 37 zápasech nastřílel 21 branek a přidal 14 asistencí. Z města Karla Havlíčka Borovského pak přes Havířov zamířil právě do Třebíče.

Hokejisté bojují o místo v Bruslařském Klubu

Hlavní trenér Aleš Totter v tuto chvíli vede 29 hráčů, z nichž někteří ale budou nuceni mužstvo opustit. „Přípravný kemp bude vrcholit úterním zápasem v Třebíči proti Moravským Budějovicím a v sobotu zápasem doma s Pískem. Poté by mělo dojít k zúžení kádru,“ uvedl předseda BK David Kozlík. Ani tato sestava nejspíše nebude konečná, klub by rád ještě posílil o zkušeného obránce a útočníka.

Současná sestava hráčů bojujících o místo

Miroslav Třetina, Miroslav Duben, David Kozlík, Petr Kuchta, Tomáš Chlubna, Pavel Blažek, David Vala, Tomáš Mečiar, Simon Beran, Jakub Kořínek, Jakub Doležal, Marek Havel, Martin Kříž, Vít Křesťan, Lukáš Brebera, Tomáš Ludvík, Jan Lobo, Václav Pecen, Martin Hynek, Vojtěch Varga, Vladimír Szilva, Ondřej Hlídek, Dušan Mendl, Patrik Přidal, Kondratev, Vlasov a trio brankářů Jiří Zvolánek, Lukáš Dusík a Michal Panec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu