20. 7. 2015 | Milan Sochor

Druhá liga rozlosována! Začínáme v Sokolově, první derby v pátém kole

Havlíčkobrodský A-tým pomalu vyhlíží svůj první trénink na ledě, kde se bude formovat kostra mužstva, a nyní už zná i rozlosování soutěže. Třetí nejvyšší tuzemská soutěž začne svým prvním kolem v sobotu 12. září 2015 a bruslaře z Kotliny zavede do dalekého Sokolova, který loni bojoval o postup do první ligy. První derby Havlíčkův Brod odehraje v pátém kole, ve kterém ho přivítají Lední medvědi Pelhřimov.

Rozlosování Havlíčkova Brodu

Derby Vysočiny

Pelhřimov – H. Brod
(5. kolo, 28.9.2015)

H. Brod – Žďár n.S.
(17. kolo, 21.11.2015)

H. Brod – Pelhřimov
(22. kolo, 16.12.2015)

Žďár n.S. – H. Brod
(34. kolo, 20.2.2016)

Základní část druhé ligy začne 12. září 2015 a ve skupině západ, kam Havlíčkův Brod patří, nabídne 34 kol. Téměř dvě třetiny zápasů se odehrají v sobotu, těchto utkání je 21. Dalších 10 kol bude na programu ve středu. Jeden zápas se ovšem odehraje i v pondělí (28. září v Pelhřimově), jeden v úterý (17. listopadu ve Vrchlabí) a jeden v neděli (3. ledna doma s Řisuty). Poslední kolo základní části se odehraje 20. února 2016.

První utkání po sestupu do druhé ligy odehraje Havlíčkův Brod na ledě soupeře, když pocestuje na daleký sever do Sokolova, jenž v předešlé sezoně bojoval s Táborem a Přerovem o postup do první ligy. Oběma celkům z Čech však vypálil rybník Přerov, který se z postupu radoval s náskokem jednoho bodu právě na Sokolov.

První derby si Havlíčkův Brod zahraje v pátém kole 28.9. na ledě Pelhřimova. Se Žďárem nad Sázavou se Bruslařský Klub poprvé potká až 21.11., kdy bude na programu sedmnácté kolo a základní část se posune do své druhé poloviny. S druhým týmem, který neúspěšně usiloval o postup do první ligy, se družina z Kotliny utká ve čtrnáctém kole 7.11. na ledě Tábora.

Prvních 10 kol Havlíčkova Brodu

1. kolo, sobota 12. září

HC Baník Sokolov – BK Havlíčkův Brod

2. kolo, středa 16. září

BK Havlíčkův Brod – SC Kolín

3. kolo, sobota 19. září

TJ Jablonec nad Nisou – BK Havlíčkův Brod

4. kolo, sobota 26. září

BK Havlíčkův Brod – HC Klášterec nad Ohří

5. kolo, pondělí 28. září

HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod

6. kolo, sobota 3. října

BK Havlíčkův Brod – IHC Písek

7. kolo, středa 7. října

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – BK Havlíčkův Brod

8. kolo, sobota 10. října

TJ HC Řisuty – BK Havlíčkův Brod

9. kolo, sobota 17. října

BK Havlíčkův Brod – HC Klatovy

10. kolo, sobota 24. října

HC Trutnov – BK Havlíčkův Brod

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu