8. 7. 2015 | Ladislav Vácha

Broďákům se proti krajským rivalům dařilo. Potvrdí to i v další sezoně?

Havlíčkův Brod se po nepovedené minulé sezoně nedokázal ani přes veškerou snahu udržet na prvoligové scéně a po devíti soutěžních ročnících sestoupil o jedno patro níž. Co se týče prestižních derby Vysočiny, hokejisté z Kotliny však o nic nepřijdou. Místo Jihlavy a Třebíče na ně čekají dva noví regionální soupeři, Žďár nad Sázavou a Pelhřimov. Jak vyplývá z celkové bilance s druholigovými soupeři od sezony 2000/2001 (pravidelně aktualizovaná rubrika na našem webu, záložka Historie -> Bilance se soupeři), tehdejším Rebelům se proti žďárským Plamenům i pelhřimovskému Spartaku pravidelně dařilo na jedničku podtrženou. (Foto: Veronika Marková, hokejzr.cz)

Bilance se soupeři z 2. ligy

Rebelové uhasili Plameny z dvanácti derby hned devětkrát

Celková bilance proti Plamenům od 2000/01
Počet odehraných zápasů: 12
Bilance: 9-0-1-2
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3,
4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2
Skóre: 52:28

Havlíčkův Brod si v regionálních bitvách proti Žďáru nad Sázavou počínal na druholigovém poli znamenitě. Od sezony 2000/2001 zkřížil s odvěkým krajským rivalem hole ve dvanácti bitvách a v devíti případech bral všechny tři body. Rebelové se mohli opřít hlavně o smrtící útok. Vždyť svému soupeři nasázeli celkem 52 gólů, což činí skvělý průměr 4,33 vstřelené branky na zápas! Plameny si užily vítěznou euforii jen třikrát, když jednou přetlačily svého soka z Vysočiny po prodloužení a dvakrát byly úspěšnější o dvě branky.

Soubor z Kotliny nejvíce drtil své protivníky v historickém soutěžním ročníku 2005/2006, kdy si vybojoval vytoužený návrat do 1. ligy. A bravurní formu svého soka pocítili na vlastní kůži právě i žďárští hokejisté, které Pokorného družina smetla po jednoznačných vítězstvích 8:2, 6:2 a 6:2! Obávanou havlíčkobrodskou ofenzivu přitom táhli nejen kapitán Richard Cachnín a Jaroslav Žák, ale v té době také talentovaný mladík Miroslav Třetina!

Pět nejpovedenějších zápasů

Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 8:2
Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 6:2
Žďár nad Sázavou - Havlíčkův Brod 2:6
Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 6:2
Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 4:0

Miroslav Třetina v přátelském utkání proti Plamenům před sezonou 2010/11.
(Foto: Veronika Marková, hokejzr.cz)

Úspěšnost Brodu proti Pelhřimovu? 10 zápasů - 7 výher!

Celková bilance proti Spartaku od 2000/01
Počet odehraných zápasů: 10
Bilance: 7-0-1-0-2*
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4,
2:1, 4:0, 3:2
Skóre: 32:18

Havlíčkův Brod válel ve velkém stylu i proti Pelhřimovu, druhému konkurentovi z Vysočiny, když zvládl lépe sedm z deseti nelítostných řeží. A pokaždé si připsal do tabulky plný tříbodový zisk! Spartak se vzchopil po čtyřech porážkách až v období 2004/2005, když na pátý pokus slavil těsnou výhru 4:3 a následně uhrál cennou remízu 1:1. Svěřence trenérského tandemu dokonce zaskočil i při jejich veleúspěšném období 2005/2006, Kotlinu tenkrát vyloupil po výsledku 4:1. Ve zbývajících třech duelech už ale znovu dominoval papírový favorit.

Hned následná odveta na pelhřimovském ledě však byla pořádně vyrovnaná. Domácí se dokonce ujali ve 33. minutě vedení zásluhou Marka Digrina, ale o poměrně rychlou odpověď se postaral Miroslav Třetina, jenž by měl proti stejnému soupeři táhnout brodský útok i v nadcházejícím soutěžním ročníku. Tři body nakonec vystřelil Broďákům až v 58. minutě Aleš Kreuzer, kterého si fanoušci určitě ještě dobře pamatují. Oblíbenému „Třéťovi“ se dosud proti Pelhřimovu poměrně dařilo, jednou trefou se podepsal i pod triumf 4:0.

Pět nejpovedenějších zápasů

Havlíčkův Brod - Pelhřimov 8:2
Pelhřimov - Havlíčkův Brod 0:4
Pelhřimov - Havlíčkův Brod 2:5
Havlíčkův Brod - Pelhřimov 3:1
Pelhřimov - Havlíčkův Brod 1:2

Obránce Michal Roháčik střílel za Rebely góly i proti Pelhřimovu, kde později hrál.
(Foto: Lukáš Hron, hokejpelhrimov.cz)


Poznámka:

* - zápas ve 2. lize tehdy mohl skončit i remízou

Tučně vyznačené zápasy Rebelové vyhráli v postupové sezoně 2005/2006.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu