1. 7. 2015 | Ladislav Vácha

Jihlava bude hostit Mezinárodní sportovní školu, v nominaci jsou i havlíčkobrodští mladíci

Jihlava už se pomalu připravuje na významnou sportovní událost, kterou je pořádání prestižní Mezinárodní sportovní školy. Jedná se již o pátý ročník zajímavého česko-finského projektu, jenž tradičně probíhá na přelomu července a srpna. Letošní ročník je zcela výjimečný, protože se ho vedle mladých hokejistů poprvé zúčastní i nadějní florbalisté. A velké zastoupení má v ohlášené nominaci znovu i náš klub BK Havlíčkův Brod!
(Foto: hcdukla.cz)

Zatímco v předešlých čtyřech ročnících se česko-finská akce nazývala Mezinárodní hokejová škola, v tomto roce kvůli rozšíření o další sport ponese souhrnné jméno Mezinárodní sportovní škola (International Sports School – ISS). Nyní totiž nezahrnuje jen Mezinárodní hokejovou školu (International Ice Hockey School – IIHS), ale nově i Mezinárodní florbalovou školu (International Floorball School – IFS).

O co jde? Nominovaní mladí hokejisté, od tohoto ročníku i florbalisté, z Vysočiny jsou rozděleni do dvou týmů tak, že v každém tvoří jednu polovinu oni a druhou polovinu jejich finští spoluhráči. To tedy znamená, že proti sobě nastoupí namixovaná česko-finská mužstva. Hráči se tak zdokonalí nejen v herních dovednostech a fyzické kondici, ale díky vzájemné komunikaci i v angličtině. Navíc si mohou touto cestou najít i nové kamarády.

Trenéři udílí pokyny při tréninku během minulého ročníku ve Finsku.
(Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz)

Dějiště týdenního mezinárodního kempu se pravidelně střídá, a to mezi Jihlavou a Tampere. Premiérový ročník 2011 proběhl v České republice, v roce 2012 už se sešli všichni nominovaní ve Finsku a o rok později opět v krajském městě Vysočiny. Loni hokejoví mladíci brázdili sportoviště klubu Pirkkalan Pingviinit a od 25.7. do 2.8.2015 se budou prohánět opět na Horáckém zimním stadionu.

Hráči jsou vybíráni na základě několika kritérií, mezi nimiž nechybí ani studijní výsledky. „V rámci KCTM (Krajského centra talentované mládeže – pozn. aut.) připravujeme pro nejtalentovanější děti od šesté třídy jednou za měsíc speciální kempy. Každý klub v kraji má patronát nad jedním ročníkem, přidá trenéry a organizuje soustředění. Trenér, který má na starosti ročník, který jede na IIHS, dělá první nominaci. Sestavuje jí tedy z hráčů, které má celý rok pod dozorem a které zná,“ uvedl pro web hcdukla.cz jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Do finského Tampere se minulý rok podíval i trenér brodské mládeže Jakub Venc.
(Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz)

Svá želízka v ohni má hned pět klubů z Vysočiny - HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Ledeč nad Sázavou a náš BK Havlíčkův Brod. Tentokrát byli vybíráni čeští hokejisté ročníku 2002 a mladší. Soubor z Kotliny budou reprezentovat obránci Dominik Vacík, Michal Kerber a David Matula, útočníci Dan Fiala s Patrikem Vacíkem a také trenér mládeže Petr Beránek.


Nominace ČR:

Brankáři:

Tomáš Falta
Filip Krejčí (oba HC Dukla Jihlava)
Lukáš Vít (SKLH Žďár nad Sázavou)

Obránci:

Dominik Vacík
Michal Kerber
David Matula (všichni BK Havlíčkův Brod)
Kevin Mikeš
Michal Poledna (oba HC Dukla Jihlava)
Lukáš Dvořák
Lukáš Koňařík (oba SK Horácká Slavia Třebíč)
Tomáš Doležal (SKLH Žďár nad Sázavou)

Útočníci:

Patrik Čermák
Tomáš Chlubna
Kristýna Kaltounková
Petr Brož (všichni HC Dukla Jihlava)
Dan Fiala
Patrik Vacík (oba BK Havlíčkův Brod)
Šimon Malenovský
Martin Štola (oba SKLH Žďár nad Sázavou)
Jakub Egart
Filip Klofáč (oba HC Ledeč nad Sázavou)
Jiří Doležal (SK Horácká Slavia Třebíč)

Trenéři:

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava)
Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč)
Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou)
Petr Beránek (HC Rebel Havlíčkův Brod)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu