20. 1. 2011 | Ladislav Vácha

Junioři v pátek uzavřou základní část na Hané, starší dorost čeká pražská mise

Nadcházející víkend už mohutně tluče na brány extraligových soutěží české hokejové mládeže. Mladí hokejisté již odhodlaně zbrojí proti svým nejbližším soupeřům a výjimku netvořili ani naši rebelové. Junioři zajíždějí k poslednímu duelu základní části na led Kohoutů z Olomouce, kde se pokusí získat před tuhými boji o záchranu ještě nějaké cenné body. Starší dorostenci se vydají z Havlíčkova brodu na opačnou stranu, protože je čeká náročná mise v české metropoli, kde jako první pražské „S“ vyzve Slavii.

Junioři:

HC Olomouc – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: pátek 21. ledna v 17:30 hodin

Havlíčkobrodští mladíci po prolomení nepříjemné série šestnácti porážek v řadě sice dvakrát prohráli, jenže v pondělí si spravili chuť, když v domácím prostředí zdolali po bojovném výkonu silnou letku Orlů ze Znojma fotbalovým výsledkem 1:0. Bojům o záchranu se už nemohou vyhnout, ovšem určitě by rádi ještě rozšířili svůj bodový účet na kluzišti Olomouce, s níž uzavírají první fázi extraligy. Pojďme si v krátkosti představit houževnaté bojovníky z Hané, s nimiž naši Rebelové už v pátek zkříží své hole. Kohouti se mezi nabitou extraligovou konkurencí zatím prezentují jako tým dvou tváří, který dokáže své soupeře kosit jako na běžícím pásu, ale na druhou stranu také jindy hodně dlouho držet přísný bodový půst.

V poslední době se rovněž zmítali v krizi, jež sice nenabrala tak výrazných kontur jako v případě bojovníků z Kotliny, ovšem také připravila Hanáky o spoustu cenných bodů. Ze sedmi duelů totiž svěřenci trenéra Kamila Přecechtěla vyválčili pouze jediné vítězství, které vyhlíželo jako růže mezi šesti trny v podobě porážek, z nichž nevytěžili ani bod. Moravané však nesložili pod tlakem zbraně, naopak se nadýchli k údernému útoku, jenž jí z posledních čtyř vystoupení přinesl úspěch ve formě tří triumfů. Naposledy se radovali po divoké přestřelce na ledě brněnské Komety, jíž udolali 6:5 po prodloužení. Přejděme k výchozí pozici obou pátečních soupeřů z pohledu extraligové tabulky.

Rebelové z předposlední příčky stáhli náskok Ústí nad Labem a se ziskem 39 bodů na družinu Lvů ztrácejí už jen 2 body. Pokud by se jim podařilo přivézt domů z Hané plný bodový úlovek, v případě ústeckého zaváhání by se posunuli právě před mladé Severočechy. Olomouc je na tom sice lépe, ale ani ona rozhodně nemá na růžích ustláno. S 57 body na účtu obývá 16. pozici, díky čemuž se také nevyhnou nepříjemným a ošemetným bojům o udržení nejvyšší soutěže. A jak dopadlo první vzájemné měření sil? Havlíčkův Brod na svém ledě uvítal Kohouty zhruba uprostřed své hluboké krize, přičemž v závěru ztratil vyhraný zápas a nakonec podlehl hostům 2:3 po penaltové loterii, za níž si připsal do tabulky jeden bod. Držme našim hochům palce, aby tentokrát Hanáky zdolali a před bojem o záchranu si bodovým ziskem zvedli tolik potřebné sebevědomí.

Poslední sestava Rebelů:

Dolejš (Pešek) - Pecen, Richter, Ambrož, Šíma, Musil, Novotný "C" - Wasserbauer, Varga "A", P. Blažek, Szilva, Ondráček, Zdražil, Račanský, Havel, J. Milfait "A", J. Doležal, O. Doležal, Hadrava.

Starší dorostenci:

HC Slavia Praha – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: pátek 21. ledna v 15 hodin

Mladí Rebelové během uplynulého konečně zlomili nepříjemnou sérii porážek, které si pravidelně připisovaly v nabité konkurenci skupiny A. V pátek sice ještě podlehli silnému Hradci Králové 2:4, ale o den později si podruhé vyšlápli stejným poměrem v opačném gardu na druhého východočeského soupeře, pardubický Eaton, proti kterému získali také do té doby svůj jediný triumf. Nyní je čeká další náročná zkouška: mise v hájemství obou pražských „S“, přičemž jako první se postaví havlíčkobrodské družině do cesty Slavia. Mladíci z české metropole se v dosavadním průběhu skupiny A prezentují nevyrovnanými výkony, jež připomínají hodně divokou houpačku. Slávisté totiž pravidelně střídají vítězství s porážkami a je zajímavé, že buď berou všechny body nebo nic.

Ani jeden jejich duel zatím nemuselo rozhodovat prodloužení, popřípadě samostatné nájezdy. Při svém posledním představení si Pražané vyšlápli na třinecké Oceláře, v jejichž prostředí triumfovala poměrem 5:2, čímž odčinila předchozí porážku 3:5 z vítkovického ledu. Podívejme se na tabulku skupiny A, tedy hlavně na umístění obou pátečních soků. Havlíčkův Brod drží ve dvanáctičlenné skupině 9. příčku se ziskem 26 bodů, přičemž má minimální ztrátu na Vsetín, Litvínov a Hradec Králové, ovšem na záda mu současné z bezprostřední blízkosti dýchají Zlín a právě Slavia, jež vybojovala zatím 25 bodů. Dá se proto očekávat hodně vyrovnaná a důležitá bitva.

A pro koho vyzněl první vzájemný souboj? Oba soupeři na sebe narazili 17. prosince a vítěznou radost zažil pražský soubor, který v kotlině vyhrál po velmi dramatickém průběhu těsně 4:3. Naši mladíci proto mají svému nejbližšímu sokovi co oplácet a držme jim palce, aby mu porážku vrátili i s úroky.

Poslední sestava Rebelů:

Dolejš (Novák) - Vala, Šulák "A", Pavlas, Kulhánek, Meloun, J. Novotný - Kuchta, Vosyka, Křesťan, Špringl, Chlubna, Hynek "C", Dundáček, Jelínek, Turek, Kozlík "A", Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu