10. 3. 2015 | Redakce

Další pokuta. Tentokrát za chybné nasazení mladších žáků do zápasu starší kategorie

HAVLÍČKŮV BROD - Letošní sezona zdá se býti poněkud nešťastnou. Po sestupu a několika pokutách pro áčko přišel problém i u mládeže. Ten ale nemá jen charakter pochybení ze strany funkcionářů Rebelů, ale zamyslet by se měl také Český svaz ledního hokeje. O co jde? Brodská kategorie sedmých tříd nastoupila k duelu v Hlinsku. Vinou marodky museli trenéři sáhnout do nižší kategorie, odkud si vytáhli 5 hráčů (David Krejčí, Dominik Líska, Zdeněk Fišer, Filip Němec a Tadeáš Holenda). Ti ale den předtím nastoupili za své "šestky" proti Olomouci. Pravidla hovoří jasně - v průběhu jednoho víkendu nesmí hráči nastoupit do dvou duelů. Zajímavé je, že na pracovní dny se to nevztahuje...

...což je dost zajímavé, protože svaz brání tomu, aby hráči během dnů pracovního klidu sehráli 2 duely, zatímco ve dnech, kdy jsou školou povinní, mohou v klidu nastupovat k zápasu od pondělí do pátku. Aha, trošku zvláštní. Nicméně, chyba s uvedením pětice mladších borců do zápisu souvisela s nedávným modelem, kdy hráči nesměli nastoupit dvakrát během jednoho kola. "Protože hrála 5. třída taktéž zápas v sobotu 7. února v Poličce, domníval jsem se, že zápas v Hlinsku je již další kolo a tito hráči mohou nastoupit. Navíc nám chybělo hodně hráčů z důvodu nemoci a probíhaly v našem okrese jarní prázdniny. Vedoucího dělám již 10 let a dříve to bylo tak, že nesmí nastoupit v rámci jednoho kola a jelikož tento víkend bylo dvoukolo, tak jsem je do zápisu uvedl. Dnes mě bylo vysvětleno, že nesmí nastoupit v rámci jednoho víkendu, a proto to beru jako mou chybu a velice se za ni omlouvám," uvedl v rozhovoru pro Havlíčkobrodský deník Leoš Holenda, vedoucí družstva.

Rebelové kromě pokuty 20 tisíc korun postihla i kontumace daného duelu 5:0 ve prospěch Hlinska (na ledě Rebelové vyhráli 9:5). A aby toho nebylo málo, trenér Petr Kerber byl potrestán ročním distancem za to, že porušení pravidel uvedených v SDŘ ČSLH (Sportovně disciplinární řád ČSLH - pozn. red.) nezabránil. Ještě, že se na svazu neřešilo to, že porušení pravidel mohli zabránit sami hráči...

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu