20. 1. 2011 | Eva Streichsbierová

Brankovému rozhodčímu se omlouvám, vzkázal po zápase Suchan

Do konce normální hrací doby zbývalo 78 vteřin, a právě v tu chvíli přišel rozhodující moment zápasu! Ústecký Martin Šagát se z úhlu rozjel na bránu Jaroslava Suchana, vystřelil a ... puk najednou zmizel. Tedy na první pohled to tak vypadalo, jenže brankový rozhodčí nakonec červené světlo rozsvítil a Severočeši vedli v Havlíčkově Brodě 2:1. O minutu později pak vstřelili pojišťovací gól do opuštěné brány.

„Cítil jsem, že se mi puk někde otřel o hokejku nebo o ruku, ale netušil jsem, kde je. Pak jsem se otočil a viděl hlavního sudího, jak má rozpažené ruce, takže jsme si pomyslel, že někudy vypadl ven mimo bránu,“ popisoval klíčový moment středečního souboje havlíčkobrodský gólman. Jenže...

Vzápětí se za bránou Rebelů rozsvítilo červené světlo, hosté se začali radovat a sudí Wagner svoje rozhodnutí přehodnotil. Suchan okamžitě vyrazil k brankovému rozhodčímu a hokejkou vztekle práskl do plexiskla. „Byl jsem rozčílený. Chtěl jsem vědět, jak může rozsvítit světlo, když neví, kde je puk,“ vysvětloval. „Ale mlátit hokejkou jsem určitě neměl, touhle cestou bych se chtěl rozhodčímu omluvit,“ dodal.

Navíc se nakonec ukázalo, že to asi opravdu byl naprosto regulérní gól. „Zřejmě ano,“ připustil Suchan. „Puk se totiž zasekl někde za tyčí uprostřed brány. Zůstal tam schovaný, takže ho nebylo vidět. Jenže, když je chvilka do konce, vy hrajete s Ústím o body a přijde takový sporný moment, tak ve vás prostě emoce bouchnou,“ hájil se.

Z porážky 1:3 sice mohli být havlíčkobrodští hokejisté smutní, ovšem z předvedené hry určitě ne. „Kluky jsem pochválil, protože do zápasu dali maximum,“ prozradil hlavní trenér Rebelů Petr Novák. „Podle mě by mu slušela spíš remíza, už kvůli tomu, že jsme měli daleko víc gólových šancí. Dvakrát jsme jeli sami na bránu a navíc jsme neproměnili přesilovku pět na tři. A jak říkám pořád, kdo jí nedá, nemůže chtít vyhrát,“ povzdechl si.

I když ne tak docela, protože ani Ústečtí Lvi v utkání svoji dvojnásobnou početní výhodu nevyužili a přesto slavili tříbodové vítězství. Každopádně po sobotní střelecké hitparádě zažila Kotlina v tomto směru podstatně chudší večer. „Tentokrát zápasu dominovali oba gólmani. Šancí jsme sice měli dost, ale neproměnili jsme je. Buď nemají střelci štěstí, nebo je dobrý brankář. Kdybychom věděli, jak to je, tak tady s kolegou asi trénujeme nároďák,“ prohlásil Novák.

Ten se teď navíc bude zřejmě muset nějakou dobu znovu obejít bez útočníka Ladislava Rytnauera, který středeční duel nedohrál. „Nejsem doktor, takže nevím, co mu je. To ukáže až další vyšetření, ale vypadá to na nějaké natažené vazy. Uvidíme, snad se dá brzy dohromady,“ svěřil se s přáním šéf havlíčkobrodské střídačky. „Teď se budeme připravovat na další zápas, čeká nás Jihlava. Za cíl jsme si dali ze dvou zápasů tři body, a protože s Ústím nemáme žádný, tak musíme vyhrát v sobotu v Jihlavě,“ uzavřel hodnocení Novák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu