7. 3. 2015 | Ladislav Vácha

Výborně! Mladší dorostenci doma rozstříleli Třebíč a extraligu mají na dosah ruky

Mladí Rebelové chtěli v domácím prostředí zvládnout derby Vysočiny a zdolat krajského rivala z Třebíče. Tříbodový triumf by jim totiž bez ohledu na ostatní výsledky zajistil udržení devítibodového náskoku na čele tabulky a takřka jistě jim zaručil vytoužený postup do extraligy. Svěřenci trenérů Kraučukových začali skvěle, v úvodní dvacetiminutovce se ujali po trefách Jiřího Přibyla a Radima Pejchala dvoubrankového vedení. Hosté sice v prostřední části snížili, ale Marek Tecl, Michal Teplý a Vojtěch Holenda zvýšili už na komfortních 5:1. A když při přesilovce udeřil na konci závěrečného dějství Václav Piskač, bylo jasno. Horáci se zmohli ještě na jeden gól, ale na konečných 7:2 upravil Adam Dvořák.

Rebelové se museli od 6. minuty bránit jen ve čtyřech hráčích v poli, protože na trestnou lavici usedl obránce Jakub Rubner. Horáci toho ale nedokázali využít a vzápětí měli i pořádnou dávku štěstí. V samostatném úniku se ocitl kapitán Jan Petržílek, ale zblízka nedokázal zápěstím přehodit beton pozorného brankáře Kružíka. V čase 10:29 už se však domácí radovali. V útočném pásmu si vytvořili drtivý tlak, při němž Tomáš Kohout našel před brankovištěm Jiřího Přibyla a ten se svižnou ranou nemýlil. Bílé hvězdy se nestihly ani pořádně vzpamatovat a družina trenérů Kraučuků udeřila podruhé. Jakub Adam vyslal po levém křídle kupředu Radima Pejchala, jenž si srovnal puk na hůl a z mírného úhlu prostřelil gólmana Kružíka na první tyč.

Třebíč vyjela po první přestávce z kabiny s velkou chutí a brodské defenzivě pořádně zatápěla. Nejdříve ještě uhasil počínající požár skvělou sérií zákroků gólman Folvarský, který se roztáhl ve svém brankovišti, ale potom už byl bezmocný. Od Libora Dvořáka přebral hrací předmět Radim Nejedlý a z mezikruží bekhendovým projektilem skóroval nad Folvarského vyrážečku. Jak se říká, s jídlem roste chuť. Horácká Slavia si počínala i nadále aktivně, ale slibné šance na vyrovnání promarnila. A stihl ji krutý trest.

Jan Petržílek se protáhl po levé straně a při přečíslení 2 na 1 namazal puk mezi kruhy osamocenému Marku Teclovi, který krásnou zápěstní ranou zavěsil pod horní tyčku. Ze hry uplynulo jen 7 sekund a střídající brankář Muška, jenž v půlce zápasu vystřídal svého kolegu, kapituloval znovu. Richard Cachnín přiťukl puk do jízdy Michalu Teplému, který to zkusil z těžkého úhlu na pravé straně. A udělal moc dobře, protože nachytal gólmana Mušku, jemuž projel kus černé gumy mezi betony do sítě, na švestkách.

Broďáci do třetí periody vlétli jako utržení ze řetězu. Vojtěch Holenda přihrál zleva před bránu Marku Teclovi, který už mohl klidně střílet, ale svému parťákovi vrátil puk zpět a po zametení kotouče do odkryté brány byla úžasná branka "až do kuchyně" na světě. Soubor z Kotliny hrál v neuvěřitelné pohodě a dál navyšoval svůj náskok. V 58. minutě si zahrál v početní převaze, jíž přetavil v šestý gól už za 32 sekund. Šikovnou teč Jana Petržílka ještě gólman Muška na poslední chvíli vyrazil, ale na bleskovou dorážku z hole Václava Piskače už byl krátký. Bílé hvězdy si ještě spravily chuť, když se štěstím propasíroval v pádu kotouč za záda střídajícího brankáře Arbelovského Patrik Válek. Poslední slovo však patřilo havlíčkobrodské družině, když zleva vypálil Adam Dvořák a sekundu před závěrečnou sirénou vstřelil svůj premiérový gól v mladším dorostu, jímž uzavřel na konečných 7:2.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

A8. kolo, neděle 8.3.2015 od  
7:2
(2:0, 2:1, 3:1)
Havl. Brod - Třebíč
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Jiří Přibyl (Kohout), 12. Pejchal (Adam), 33. Tecl, 33. Teplý (Cachnín), 41. Holenda (Tecl), 58. Piskač (Petržílek, Adam), 60. Dvořák – 25. Nejedlý (L. Dvořák), 60. Válek (Bednář). Rozhodčí: Tomáš Krejčí – Jaroslav Přibyl, Jaroslav Žák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Folvarský (od 46. Arbelovský) – Adam, Rubner, Zvěřina, A. Dvořák, Marek, Krejčí, Horák, Holenda, Pokorný, Tecl, Cachnín, Teplý, Pejchal, Jiří Přibyl, Piskač, Kulhánek, Kohout, Petržílek "C".

Třebíč

Kružík (od 31. Muška) – Němec, Svoboda, Vlk, Jan Přibyl, Nejedlý, Bednář, L. Dvořák, Kain, Válek, Trnka "C", Mojdl, Bíbr, Pacalová.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu