3. 3. 2015 | Richard Wagner

Bravo! Juniorka zakončila sezonu výhrou, vyloupila ambiciózní béčko Varů

SOKOLOV - Poslední výlet do Sokolova přinesl do kabiny Havlíčkova Brodu desetigólový debakl. Nyní se ale vydali na rezervu Karlových Varů v nebité sestavě, jíž ale chybělo jediné - obránci. Na postu čtvrtého beka nakonec zaskočil dorostenec Křížek, jenž se s touto rolí popasoval na jedničku. Domácí sice začali dobře a ujali se vedení, ovšem Havlíčkobrodští vývoj duelu otočili a navzdory sokolovské brance na 2:2 urvali výhru na své hole. Rozdílový gól zaznamenal Michal Přibyl, pro nějž to byla první trefa v juniorce.

Rezerva dnes již neexistující MHL hrající juniorky Karlových Varů začala na svém ledě lépe a Spáčil v brance Rebelů se musel činit. Jeho zásluhou nedokázala domácí družina využít přesilovku, neboť Krejsa dvakrát ztroskotal na jeho pohotových betonech. O pár momentů později si strážce brodské klece vybral svůj slabší moment, když mu vypadla z lapačky střela z pravého kruhu a Jakub Krejsa doklepl touš za jeho záda. Dvě minuty nato ale bylo srovnáno, když se výstavní ranou od modré prezentoval Václav Motl. Kotouč břinkl dvakrát o vingl a skončil v síti. Hra pokračovala až do sirény ve vyrovnaném duchu, leč Západočeši měli více střel. Ty ale končily na Spáčilovi, kterému po ráně z levého kruhu pomohla i tyč.

Také prostřední část přinesla rychlý začátek od domácího družstva. To se ale nedokázalo popasovat s výborně chytajícím Spáčilem. Ve 27. minutě dostal na pravém kruhu dost prostoru Ludvík, který na sebe natáhl dva hráče a udělal tak prostor Ondřeji Hlídkovi, jenž pak obdržel ideální pas před kasu, zpracoval si touš a umístil jej pod horní tyčku padajícího Frčka. Sokolovská aréna již zvedala ruce na hlavu po rychlé kombinaci v početní převaze, avšak Brodu znovu pomohla tyč. Téměř vzápětí ujel do brejku Hlídek, byl faulován a rozhodčí ani na vteřinu nezaváhal - trestné střílení. S tím se ale střelec první branky hostů nepopasoval ideálně, zamotal se mu puk a dobře postavený Frček pak v klidu zasáhl betonem.

Ve dvou šancích se krátce po zahájení závěrečného dějství objevil Sus, ale napoprvé poslal odražený puk od zadního mantinelu kolem Spáčilovy výstroje nedůrazně do tyče a jeho následný únik po levém křídle zastavil pohotový havlíčkobrodský muž s maskou lapačkou. Rebelové si hájili své těsné vedení, o které ale přišli. Po několika nepovedených výhozech se unavená brodská sestava nezformovala na brankovišti, kde dorážel za bezmocného gólmana Milan Novák. Půl minuty nato se ale tým z Vysočiny znovu radoval z náskoku. Křížek poslal zpoza vlastní svatyně ideální nahrávku, na modré ji zpracoval Chlubna, který našel Michala Přibyla a ten šikovnou střelou na zadní tyč prostřelil Frčka. Krátce nato vyslal Křížek další skvělou nahrávku, po níž ujížděl sám Pazourek, ale proti němu vytasil pohotový zákrok betonem domácí strážce klece. Necelé 4 minuty před sirénou zkusili Sokolovští hru bez gólmana a Rebelové pojistili svůj náskok. Dlouhé vyhození odražené od zadního mantinelu dojel nikým neatakován Tomáš Chlubna, jenž v poklidu doklepl touš do prázdné sítě. Domácí mu dost usnadnili situaci tím, že počítali na jisto s icingem, ale neuvědomili si platnost hybridního zakázaného uvolnění. Téměř vzápětí bylo dílo dokonáno. Z levého křídla přiletěla nahrávka do prostoru před Frčkem, který už jen v roli bezmocného kovboje sledoval, jak mu Ondřej Hlídek umisťuje kotouč pod horní tyč. Havlíčkobrodští tak zakončili sezonu výhrou, béčko Karlových Varů ale nemusí smutnit, protože si udrželo pozici na čtvrtém místě v tabulce.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

A20. kolo, neděle 1.3.2015 od  
ZS Sokolov
2:5
(1:1, 0:1, 1:3)
Karlovy Vary B - Havl. Brod
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Krejsa (Pfister, Klíma), 54. M. Novák (Klíma, Sus) - 9. Motl, 28. Hlídek (Ludvík), 55. Přibyl (Chlubna, Křížek), 57. Chlubna (Motl), 57. Hlídek (Chlubna, Kuchta). Rozhodčí: Kamil Hlinka - Tomáš Gerát, Daniel Hynek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 51. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.

Sestavy

Karlovy Vary B

Frček (Šmídl) - Binias, Priškin, Kovka, Truhlář "A", Veverka - Klíma "C", J. Novák, Krejsa "A", Sus, Pastier, Hubáček, Juránek, M. Novák, Pfister, Csamango.

Havl. Brod

Spáčil - Mendl, Motl, Semrád, Křížek - Pazourek, Ludvík "C", Krajcigr, Hlídek, Chlubna "A", Hubert, Kuchta, Kittler, Málek, Polák, Přibyl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu