14. 2. 2015 | Ladislav Vácha

Juniorka v domácím prostředí vyhořela, od béčka Karlových Varů schytala sedmigólový debakl

Nejstarší mládežnická kategorie prožila doslova hororový večer. Proti neoblíbenému soupeři musela znovu skousnout hodně nepříjemnou porážku, když v domácím prostředí nevstřelila ani jednu branku a sama inkasovala hned sedmkrát. Mladí Rebelové mohli děkovat svému gólmanovi Petru Spáčilovi, že to z jejich pohledu nedopadlo ještě hůř. Parta z Kotliny je tak ještě víc přikována na poslední místo tabulky.

Karlovy Vary B od začátku tahaly za delší konec pomyslného provazu a už v 9. minutě poslaly havlíčkobrodské defenzivě důrazné varování, když Michal Sus zacinkal svou zápěstní střelou na tyčku. Hosté měli i nadále velký tlak a už za minutu se radovali z vedení. Štěpán Csamango vyhrál vhazování na Jakuba Krejsu, jenž se ocitl sám před brankovištěm a zblízka propálil bezmocného gólmana Spáčila. Mladí Rebelové druhou půlku úvodní dvacetiminutovky totálně prospali a Západočeši rozjeli pořádnou kanonádu. Už ve 13. minutě předvedl vzorný důraz na brankovišti tandem Milan Novák - Jakub Novák, přičemž druhý jmenovaný z mírného úhlu na pravé straně pohodlně skóroval. A než se stihli zaskočení domácí vzpamatovat, inkasovali potřetí. Štěpán Csamango s Václavem Juránkem připravili hezkou kombinací ideální palebnou pozici pro Michala Suse, který už jen uklidil hrací předmět do odkryté brány.

Hokejisté z lázeňského města byli na koni a před první sirénou udeřili ještě dvakrát. Další branku měl na svědomí Štěpán Csamango, jednoznačně nejlepší hráč na ledě, který skóroval z mezikruží po krásné zápěstní střele. Všichni už se pomalu chystali do kabin, když od modré čáry nahodil puk na bránu Pavel Hubáček a Michal Sus pouhou sekundu před koncem první třetiny ze vzdálenosti několika kroků usměrnil puk mimo dosah gólmana Spáčila. O vítězi tak už bylo v podstatě rozhodnuto a havlíčkobrodští junioři se trousili z ledu hodně rozladění.

Do prostřední části jako kdyby vyjelo úplně jiné mužstvo. Havlíčkův Brod sváděl se svým soupeřem vyrovnanou bitvu a vytvářel si celou řadu velkých šancí, ale s jejich proměňováním už to bylo o poznání horší. Cachnínovým svěřencům chyběl větší klid v zakončení, navíc brankář Frček držel čisté konto díky fantastickým zákrokům. Partě z Kotliny nebylo nakloněno ani potřebné štěstí, druhá třetina tak gólovou radost ani na jedné straně nenabídla.

Střelecké trápení se nepodařilo domácí družině prolomit ani v závěrečném dějství, zatímco hosté uzavřeli na konečných 7:0, přičemž v hlavní roli byl obsazen znovu Štěpán Csamango, který si nakonec připsal 5 kanadských bodů. Nejdříve naservíroval lahůdkovou nahrávku před brankoviště Michalu Susovi, jenž zkompletoval svůj hattrick. V 53. minutě přidal svou druhou přesnou trefu, když jeho rána příklepem tečovaná brodským hráčem z okraje kruhů se štěstím zapadla za Spáčilova záda. Karlovy Vary B si tak domů odvezly všechny tři body za zasloužené vítězství 7:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
David Hubert 0 0 0 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 2
Jan Lobo 0 0 0 0 4
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 2
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Adam Němec 0 0 0 0 0
David Pazourek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Jaromír Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Spáčil 60 0 7 0 0 0

Ohlasy k utkání

A15. kolo, pátek 13.2.2015 od  
0:7
(0:5, 0:0, 0:2)
Havl. Brod - Karlovy Vary B
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Krejsa (Csamango), 13. J. Novák (M. Novák), 15. Sus (Juránek, Csamango), 17. Csamango (M. Novák, J. Novák), 20. Sus (Hubáček), 48. Sus (Csamango), 53. Csamango (J. Novák). Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Polák. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:7.

Sestavy

Havl. Brod

Spáčil – A. Němec, Lobo, Mendl, Motl, Vlček, Pazourek, Ludvík "A", Hlídek, Brebera "C", Drobný, Kittler, Hubert, Polák, Málek, Přibyl

Karlovy Vary B

Frček (Šmídl) – Binias, Priškin, Truhlář "A", Vávra, Pastier, Klíma "C", Pfister, Csamango, Sus, Juránek, Hubáček, J. Novák, M. Novák, Krejsa "A"

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu