30. 1. 2015 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Na Rebely čeká oblíbený soupeř, o sebevědomí vyrazí bojovat na kadaňský led

HAVLÍČKŮV BROD - Daleká cesta na sever, kde město jménem Kadaň jest, už jednou radost přinesla. Rebelové tam tehdy, proti svému letos oblíbenému soupeři, uspěli v nastaveném čase. Nyní je na zimák, odkud se body dolují těžko, čeká cesta znovu. A že by družina po vedením Vladimíra Jeřábka potřebovala uspět! Vždyť prostějovský náskok opět narostl na pět bodů a sebevědomí Rebelů nepřidala ani porážka na Kladně z prostředka týdne. Navíc se budou muset Broďáci obejít bez Jana Platila, jemuž rozhodčí Hrubý napsal do zápisu hned 68 trestných minut.

SK Kadaň

Založeno: 1945
Stadion: Stadion města Kadaň (kapacita 3000 diváků)
Klubové barvy: žlutá, černá, bílá
Webové stránky klubu: skkadan.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo po základní části se ziskem 63 bodů
Trenér: Jaroslav Beck
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4–1–0–5

Sestava z posledního utkání: Strmeň, (Maštalířský) – Pavlas "A", Tejnor, Szathmáry, Černý, Mazanec, Trefný, R. Havel – Jíra "C", Táborský, Ton "A" – Müller, Sikora, Šagát – Hammerbauer, L. Novák, J. Novák – Vrána, Wágner, Lehnert – Berlev
___________________________________________________________________________________

Kadaň patří k tradičním prvoligovým účastníkům. To platí i po minulé sezoně, kdy se dokázala ve druhé nejvyšší soutěži v pohodě udržet. Probíhající soutěžní ročník má SK, který úzce spolupracuje s chomutovskými Piráty, skvěle rozehraný. Zatím patří mezi milá překvapení, když drží ve vyrovnaném středu tabulky parádní 7. příčku. Severočechům se však v předchozích kolech moc nedařilo a z šesti duelů vyhráli jen 2. Naposledy doma nestačili na Jihlavu (2:3) a s prázdnou se vrátili z Třebíče (1:3).

Mužem, jemuž patří prostor mezi třemi kadaňskými tyčemi nejčastěji, je Václav Mouček. Ten se ocitl na ledě již ve dvaadvaceti duelech, z nichž vyčapal svému mužstvu rovných deset výher. Jeho procenta se ale drží spíše na nižších patrech. Loňská jednička druholigové Kobry přesahuje svými čísly 88,5%. Nejúspěšnějším však je Jan Strmeň. Jeho procentuální úspěšnost sahá lehce nad fantastických 95 %. Podobnou porci zápasů jako Strmeň odchytal i další z Chomutova pendlující brankář Miroslav Hanuljak. Jeho čísla jsou ale o něco nižší. Do pěti střetnutí zatím naskočil Tomáš Maštalířský, nadějný junior z líhně Pirátů.

Poslední dvě kola odchytal za Kadaň Jan Strmeň. Naskočí i proti Rebelům?
(Foto: skkadan.cz)

Zadní řady Kadaně se mohou spolehnout na bodovou podporu svého druhého nejzkušenějšího beka Aleše Pavlase. Jeho produktivita je založena především na nahrávkách, kterých má devatenáct, což je dokonce nejvíce z celého týmu! Jeho o rok starší kolega Jakub Trefný je mu v patách s body šestnácti. Další z velezkušených zadáků Martin Mazanec je se třinácti body posledním obráncem, který má na svém kontě dvouciferný počet bodů. Za triem mazáků jsou se shodnou bilancí 3+4 Dominik Tejnor a Jaroslav Mrázek. Pravidelně se v sestavě objevují Šimon Szathmáry, Daniel Opalek či Jakub Stehlík. V posledním zápase na ledě Třebíče se v sestavě objevili i mladíci Radek Havel a Robert Černý.

Statistikám vládne sedmadvacetiletý Karel Ton (10+18), který je nejlépe nahrávajícím útočníkem. Nejčastěji zase klopí gólmani soupeře zrak po střelách Martina Šagáta. Devatenáct bodů stihl sesbírat po prvoligových kluzištích Jaroslav Kůs. Devět branek a stejný počet asistencí. Tato slova charakterizují dalšího šikovného útočníka Martina Kadlece. Do gólových kolonek se v zápisu o utkání také celkem často objevuje jméno Novák. To udeří či nahraje některý z bratrské dvojice Lukáš - Jakub. Sbírat úspěchy v podobě branek a nahrávek se daří i dalším hráčům, jako například Nicolasi Hlavovi, Petru Jírovi či Jiřímu Charouskovi. Do hry mohou naskočit také talentovaní junioři z kádru Pirátů František Wágner nebo například Radek Veselý.

Havlíčkobrodský odchovanec Aleš Pavlas zastává roli nejproduktivnějšího obránce.
(Foto: skkadan.cz)

SK Kadaň x HC Rebel Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
22-2-7-18 bilance 6-5-4-34
7., 77 bodů umístění 14., 32 bodů
134:127 skóre 102:179
6:0 (Most, doma) nejvyšší výhra 5:2 (Prostějov, doma)
1:6 (České Budějovice, venku) nejvyšší prohra 0:6 (Kladno, doma)
16,81 % (10.) Využití přesilovek 10,53 % (14.)
83,90 % (5.) Úspěšnost v oslabení 79,10 % (12.)
Karel Ton - 28 bodů (10+18) nejproduktivnější hráč Tomáš Rousek - 25 bodů (13+12)
Martin Šagát - 18 gólů nejlepší střelec Tomáš Rousek - 13 gólů
Aleš Pavlas - 19 asistencí nejlepší nahrávač Roman Maliník - 16 asistencí
Aleš Pavlas - 20 bodů (1+19) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád - 8 bodů (1+7)
Aleš Pavlas +13 nejlepší hráč v +/- Jan Platil +3
David Bunda
Ondřej Havlíček -1
nejhorší hráč v +/- Václav Tomek -19
Martin Mazanec 81 trest. minut nejtrestanější hráč Jan Platil 84 trest. minut
Jan Strmeň 95,10 % (13 záp.)
Miroslav Hanuljak 92,56 % (12 záp.)
Tomáš Maštalířský 92,31 % (5 záp.)
Václav Mouček 88,57 % (22 záp.)
úspěšnost brankářů Filip Barus 100 % (1 záp.)
Čeněk Novák 90,23 % (14 záp.)
Filip Šindelář 89,67 % (7 záp.)
Jan Strmeň 1,53
Miroslav Hanuljak 1,88
Tomáš Maštalířský 2,25
Václav Mouček 3,21
průměr inkasovaných gólů na zápas Filip Barus 0,00
Čeněk Novák 3,59
Filip Šindelář 3,55

Rebelové i přes ztrátu dvougólového vedení brali tři body

Rebelové začali velmi dobře a hnáni svými fanoušky fantasticky zakončili úvodní dvacetiminutovku. V 15. minutě se při přesilové hře prosadil povedenou tečí Tomáš Troliga a zanedlouho udeřil od modré čáry i Petr Štindl. Kadani naopak parádně vyšla druhá půlka prostřední části, když tvrdou ranou snížil exhavlíčkobrodský Libor Šulák a ve 36. minutě vyrovnal po velké chybě obránce Platila Marek Račuk, jenž z mezikruží bekhendem vymetl šibenici. Rebelové ale nakonec strhli zápas zpět na svou stranu, když vzorně vyřešené přečíslení 2 na 1 zakončil z voleje Václav Tomek a pojistku přidal při soupeřově power-play Martin Parýzek.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Troliga (Platil, Zohorna), 18. Štindl (Heřman), 44. Tomek (Rousek, Melka), 60. Parýzek – 34. Šulák (Hejcman, Chrpa), 36. Račuk. Rozhodčí: Lukáš Bejček – Petr Křivohlavý, Petr Maštalíř. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 370. Střely na branku: 26:40. Třetiny: 2:0, 0:2, 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Barus) – Sedlák, Parýzek, Sklenička, Platil "A", Štindl, J. Jelínek, Kolář, Pavlíček – Tomek, Melka "C", Rousek – Zohorna, Seman, Babka – Milfait, Troliga, Minárik – Chlubna, Heřman, Kozlík

SK Kadaň: Maštalířský (Mouček) – Mrázek, Tejnor, Opalek, Šulák, Szathmáry, Trefný "A", Mazanec – Šagát, J. Charousek "A", Ton "C" – Račuk, Kůs, Hlava – Chrpa, Hejcman, L. Novák – Lehnert, Hammerbauer, Müller

Kadaňská opora Karel Ton stojí na čele kanadského bodování Severočechů.
(Foto: skkadan.cz)

Posledních 5 kol Kadaně

Piráti Chomutov - SK Kadaň 4:2
SK Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov 3:1
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň 3:4
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 2:3
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň 3:1

Všechny soutěžní zápasy

Kadani střelecká převaha nepomohla, Vysočinu opouštěla s nepořízenou

Třebíč v první třetině naplnila papírové předpoklady a díky skvělé produktivitě svého elitního útoku si vypracovala dvoubrankový náskok. V 6. minutě mířil přesně z mezikruží Jakub Čurík a chvilku před sirénou dotáhl do gólového konce krásnou kombinaci Jan Wasserbauer. Kadaň nic nevzdala a na konci druhé periody se postarala o drama, když nenápadnou ranou z pravého kruhu prostřelil brankáře Horčičku nad lapačku Martin Šagát. Bílé hvězdy se tím ale nenechaly rozhodit a ve 45. minutě pečetil jejich vítězství při hře v početní převaze Jakub Čuřík.

znak týmu 3 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Čuřík (Pekr, Wasserbauer), 18. Wasserbauer (Pekr, Čuřík), 46. Čuřík (Wasserbauer, Janáček) – 35. Šagát (Sikora). Rozhodčí: Z. Kubičík – Lukš, Novák. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 1410. Střely na branku: 24:29. Třetiny: 2:0, 0:1, 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

SK Horácká Slavia Třebíč: Horčička (Dusík) – Šaur, Peroutka, Bartoň, Janáček, Přibyl, Jaroš – Pekr, Čuřík, Wasserbauer – L. Havel, Dolníček "C", Erat "A" – Mrázek, Raška, Králík – Beneš, Juráň, Čech "A" – Paták

SK Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Pavlas "A", Tejnor, Szathmáry, Černý, Mazanec, Trefný, R. Havel – Jíra "C", Táborský, Ton "A" – Müller, Sikora, Šagát – Hammerbauer, L. Novák, J. Novák – Vrána, Wágner, Lehnert – Berlev

Oblékali dres soupeře

SK Kadaň

Aleš Pavlas - sezona 2001/02 + mládež, odchovanec, 2 zápasy, 0+0
Libor Šulák - mládež
Šimon Szathmáry - mládež

HC Rebel Havlíčkův Brod

Jiří Jelínek - 4 sezony (naposledy 2002/03), 162 zápasů, 8+25
Daniel Kolář - sezona (naposledy 2012/13), 6 zápasů, 0+0
Jan Heřman - sezony 2006/07 a 2011/12, 24 zápasů, 8+6

Bez Platila. Urostlý obránce pyká za středeční incident s rozhodčím Hrubým.

Zajímavosti zápasu

• Kadaň pokaždé střelecky aktivnější: Severočeši ve všech třech vzájemných zápasech vyslali na branku více střel než jejich soupeř z Kotliny, ale hned dvakrát jim to k vítězství nestačilo (doma 3:4sn a venku 2:4).

• Brod na kluzišti SK vyhrál dvakrát v řadě: Rebelové dokázali v Kadani vyhrát už dvakrát za sebou a v obou případech po samostatných nájezdech. V minulé sezoně 3:2 a v té aktuální 4:3.

• Beckova parta doma body nerozdává: Hokejisté se zkříženými holemi ve znaku disponují v poslední době velkou silou v domácím prostředí. Před svými fanoušky vyhráli z předešlých pěti duelů hned čtyřikrát za plný bodový zisk a nestačili jen na jihlavskou Duklu (2:3).

• Bratři v jednom dresu: Dvojčata Lukáš a Jakub Novákovi spolu nastupují nejen v jednom týmu, ale i ve stejné pětce. Společně s Janem Hammerbauerem tvoří třetí kadaňský útok.

• Severočeši málo pouští soupeře ke střelbě: Kadaň na prvoligovém poli vyniká v tom, že svým soupeřům povoluje jen minimum střel na bránu. V tomto ohledu je po Kladnu druhá nejlepší v soutěži, na své gólmany zatím pustila 1412 puků. Jen pro zajímavost, u Rebelů je to 1765.

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Počet odehraných zápasů: 35
Bilance: 12-8-2-13
Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p, 5:2, 2:8, 4:3sn, 1:4, 5:2, 0:2, 7:3, 3:2sn, 1:3, 4:3sn, 4:2
Skóre: 102:92

"+" - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu