24. 10. 2014 | Richard Wagner, Milan Sochor

Junioři neměli se svým soupeřem slitování, Krkonoším darovali devítigólový balíček

HAVLÍČKŮV BROD - Pán hor, velevážený Krakonoš, nebyl zprávou z Kotliny příliš potěšen. Jeho mladí vyslanci totiž v Havlíčkově Brodě neuspěli a vrací se domů vypráskaní jako Trautenberk z jeho panství. Rebelové položili základní kameny úspěchu již v první třetině, kdy zaznamenali dva góly. V prostředním dějství se dvakrát trefil Hlídek, ale na jeho trefy zareagovali Krkonošští dvěma brankami v rozmezí třicet vteřin. Podobná smršť se ale povedla i na druhé straně a již tak dost hrozivě vypadající skóre narostlo ve třetí třetině na konečných 9:2.

Krkonoše začaly aktivně a Spáčil musel vytáhnout bravurní zákrok po ráně z mezikruží. Poté už přebrali iniciativu domácí, kteří zásobili Kořínka prací. Ten odolával až do třinácté minuty, kdy jej při signalizované výhodě pokořil Václav Motl, jenž procpal svým důrazem na brankovišti kotouč za čáru. To přidalo Rebelům na sebevědomí a chvilku poté, když rozhodčí znovu ukazoval trest, trefil Hlídek u tyče Kořínkův beton, ale Lukáš Brebera z dorážky mířil přesně. Hosté nevyužili v posledních minutách úvodní dvacetiminutovky přesilovku, jelikož jejich střely mířily jen do obránců.

Druhá třetina už byla na góly bohatší. Vše začal svou střelou Krajcigr, kterou Kořínek ztlumil jen před Ondřeje Hlídka, jenž měl lehkou úlohu. Netrvalo dlouho a Ondřej Hlídek se prosadil znovu, když u levé tyče využil přesný pas kapitána Brebery. Domácí se pak uspokojili čtyřgólovým vedením a Krkonoše během půlminuty snížily na 2:4. Nejprve se po skvělé spolupráci se Součkem prosadil Vlastimil Šeda, když spolu se svým kolegou vyšachovali na brankovišti gólmana. Následně chyboval ve středním pásmu Krajcigr, Klusta se na levém křídle dostal ke střele, jíž Spáčil vyrazil jen před pohotově dorážejícího Davida Smékala. Havlíčkobrodští si pak vzali oddechový čas a to jim pomohlo. Tomáš Ludvík dostal v přesilovce namazáno od Hlídka a na brankovišti se nemýlil. Třiadvacet vteřin nato nabil puk na před kasu Hubert a Václav Motl šikovným backhandem přehodil Kořínkovo rameno.

Hosté postavili na třetí třetinu do branky Šimona Sobotku, který odolával domácím šancím skoro půl třetiny. Pak ale vystřelil Hubert do jeho betonů a Martin Polák se z dorážky nemýlil. Na ledě přibylo emocí a množily se šarvátky. Rebelové v jednu chvíli hráli v oslabení tří proti čtyřem a právě v ten moment vypíchl Petr Kuchta soupeři touš a šikovným blafákem pokořil strážce krkonošské svatyně. Krátce nato vypálil Vlček z mezikruží, brankář puk vyrazil před sebe a Patrik Málek z mezikruží obstřelil hradbu těl na brankovišti. V posledních minutách byla hra kouskovaná tresty, které plynuly ze zbytečných šarvátek, ale gól již nepadl.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 1 1 2 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 2 2 4 0 0
David Hubert 0 2 2 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 1 1 0 2
Petr Kuchta 1 0 1 0 2
Tomáš Ludvík 1 0 1 0 4
Jindřich Macek 0 0 0 0 2
Patrik Málek 1 0 1 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 2
Adam Němec 0 1 1 0 0
David Pazourek 0 0 0 0 0
Martin Polák 1 0 1 0 2
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jaromír Vlček 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Spáčil 60 0 2 0 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, pátek 24.10.2014 od 18:30
9:2
(2:0, 4:2, 3:0)
Havl. Brod - Krkonoše
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Motl (Němec), 16. Brebera (Hlídek), 25. Hlídek (Krajcigr), 29. Hlídek (Brebera), 38. Ludvík (Hlídek), 38. Motl (Hubert), 50. Polák (Hubert), 55. Kuchta, 56. Málek (Vlček) – 36. Šeda (Souček), 36. Smékal (Klust, Vacek). Rozhodčí: Jan Doležal – Tomáš Krejčí, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 8:5, navíc Souček (KRK) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 9:2.

Sestavy

Havl. Brod

Spáčil – Semrád, Němec, Vlček, Krajcigr, Mendl, Macek – Hlídek, Ludvík "A", Brebera "C" – Pazourek, Kuchta "A", Motl – Kittler, Polák, Hubert – Drobný, Málek, Přibyl.

Krkonoše

Kořínek (od 41. Sobotka) – Chleborád, Kadavý, Junek, Erban, Souček, Klust, Zákravský – Kerekanič, Vacek, Janoušek – Šeda, Háze, Langpaul – Baudyš, Marks, Tatar "C" – Smékal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu