23. 10. 2014 | Redakce

Svačinka bude, hlásil po vítězství na nájezdy budějovický rodák Babka

HAVLÍČKŮV BROD – Když v polovině zápasu s Českými Budějovicemi zvyšoval na 2:0, byl to jeho čtvrtý střelecký úspěch v letošní sezoně. Radost z něj měl ale na první pohled takovou, jako by šlo o úplně první trefu. A důvod? Ten měl prý Jakub Babka dost velký...

„Já jsem se totiž v Budějovicích narodil a hrál jsem tam až do juniorky. Proto to byl pro mě specifický zápas,“ svěřil se po utkání dvaadvacetiletý útočník, který letos jezdí do Kotliny vypomáhat Rebelům z extraligové Slavie. A zatím je prý s vytěžování v prvoligovém Havlíčkově Brodě náramně spokojený. „Dostávám hodně prostoru, líbí se mi tady,“ ujišťoval.

Ve středu večer však nebyl jediný, kdo měl v brodském dresu zvýšenou motivaci. Podobně jako on na tom byl také Tomáš Rousek. „Jo, hráli jsme v Budějovicích spolu, takže jsme taky společně vypsali v kabině svačinku. Podmínkou bylo jakékoliv vítězství, což se podařilo,“ usmíval se Babka.

A druhý bonusový bod vystřelil Rebelům za výhru 3:2 právě Tomáš Rousek. V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným střelcem ze všech aktérů, před ním selhal i Jakub Babka. „Nájezd se mi nepovedl, na tom ledě, který už nebyl moc kvalitní, mi puk utekl. Měl jsem raději střílet,“ věděl.

Jenže se rozhodl pro kličku a měl k tomu dobrý důvod. „Jako kluci jsme hráli i s Blaženou (Ondřej Bláha, brankář Motoru – pozn.red.), takže mě měl přečteného. Musel jsem se pokusit ho překvapit, ale bohužel se to nepovedlo. Ještěže to pak zařídil Rousíno,“ oddechl si Babka.

Dva body ze souboje se silnými Budějovicemi jsou pro Rebely úspěchem, ovšem ruku natahovali i po třech. „Dvě chyby nás stály bod, ale mohlo to nakonec dopadnout i hůř,“ hlásil prozatím třetí nejlepší střelec Brodu. Týmu, kterému stále patří v tabulce až 14. místo.

„Poslední tři zápasy ale ukázaly, že dolů nepatříme,“ přesvědčoval Babka. „Tým se začal konečně krystalizovat, výsledky jsou lepší. Snad se teď už zvedne a budeme sbírat body pravidelněji. Začít bychom měli už teď v sobotu v Prostějově, kde nás čeká hodně důležitý zápas,“ dodal.

Foto ze zápasu s Českými Budějovicemi ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu