12. 10. 2014 | Ladislav Vácha

Starší dorost je k nezastavení, tentokrát to v Kotlině odnesla bojovná Chrudim

Starší dorostenci protáhli svou sérii tříbodových vítězství na šest, když v domácím prostředí zdolali Chrudim. Východočeši se od začátku prezentovali v Kotlině velmi dobrým výkonem a dvě třetiny byli mladým Rebelům velmi důstojným soupeřem. Havlíčkobrodští mladíci nakonec prokázali svou kvalitu a soupeři nasázeli hned sedm branek, když se dvěma přesnými zásahy blýskl kanonýr Jakub Kraučuk. Soubor pod taktovkou trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se tak i nadále vyhřívá na čele tabulky.

Mladí Rebelové šli do utkání jako papírový favorit, ale Chrudim od začátku jasně ukazovala, že hodlá bojovat do posledního dechu a svému soupeři rozhodně nedá nic zadarmo. Domácí si vytvořili první velkou šanci v 5. minutě, když do puku práskl ihned po vhazování na modré čáře Jakub Lacina a svou dělovkou orazítkoval tyčku. Hosté se sice museli většinu času bránit, ale hrozili z nebezpečných protiútoků. Při jednom z nich se protáhl mezi kruhy Jakub Kmošek a jeho povedenou střelu vyrazil ramenem brankář Kekula do ochranné sítě.

Na opačné straně ledové plochy vypálil z ostrého úhlu Jiří Vlach a brankář Hrabánek vyrazil puk před sebe k Josefu Pilnému, který dorážel do odkryté brány, jenže do cesty mu skočil obětavý protihráč. V průběhu 15. minuty se utvořila před brodským brankovištěm nepřehledná skrumáž, z níž se puk odrazil a před odkrytým koutem brány pálil Ondřej Solnička, ale brankář Kekula se bleskově přesunul a zamezil pohromě. Pouhých 20 sekund před první sirénou zasadil bojovným Východočechům tvrdý úder Jakub Kraučuk, který převzal povedenou nahrávku Jana Vacka a samostatný únik zakončil prvotřídním bekhendovým blafákem.

Havlíčkobrodská družina naskočila do prostřední části fantasticky, když si vynutila přesilovou hru, kterou už za 33 sekund využila. Vojtěch Veverka poslal puk k Dominikovi Suchému, jenž si ještě všiml v pravém kruhu volného Jana Vacka, jehož pumelice se zatřepetala až v síti za Hrabánkovými zády. O důležité snížení se mohl zanedlouho postarat Matěj Kmoníček, který po vyražené ráně od modré čáry střílel z bezprostřední blízkosti, jenže před hůl mu padli obětavě brodští hráči a před odkrytou částí brány svým tělem výrazně pomohli brankáři Kekulovi.

Ve 28. minutě fauloval hostující Radek Janoušek, a i když se domácím v početní převaze moc nedařilo, 6 sekund před vypršením trestu rozjásal své svůj tým Jiří Benák, který si zpracoval nahrávku Pavla Hendrycha a od modré čáry vypálil tak dobře, že brankář Hrabánek máchl přes zakrytý výhled lapačkou jen do prázdna a puk skončil v jeho levé šibenici. A to nebylo zdaleka vše. Když už se všichni pomalu chystali do kabin, našel Jan Jelínek v pravém kruhu volného Jakuba Kraučuka, který chladnokrevně skóroval střelou bez přípravy pod horní tyčku.

Raketový nástup prožil brodský soubor i do třetího dějství. Dominik Suchý posunul kotouč do jízdy Vojtěchu Veverkovi, který nabral rychlost, sjel si až před brankoviště, kde si položil brankáře Hrabánka na led, a nekompromisně zavěsil. Hosté potom sice ustáli další oslabení bez úhony, jenže parta pod taktovkou zkušeného trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc se naladila na příznivou ofenzivní vlnu a udeřila pošesté.

Mladí Rebelové velkým důrazem v předbrankovém prostoru způsobili kolem chrudimské brány pořádný chaos a toho dokonale využil Patrik Hrabaň, jenž zblízka dotlačil puk za Hrabánkova záda. To už bylo na maskovaného muže Orlic moc a přepustil v brankovišti místo Oliveru Štěpánkovi. Ten se nestihl na ledě ani pořádně rozkoukal a už smutně lovil puk ze své svatyně. Na konci povedené kombinace stál Jakub Lacina, jehož přesná střela z pravého kruhu našla svůj cíl. Havlíčkův Brod už si vítězství pohlídal a došel si pro všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Jiří Benák 1 0 1 0 0
Lukáš Beran 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 1 1 0 0
Patrik Hrabaň 1 0 1 0 2
Jan Jelínek 0 1 1 0 0
Jakub Kraučuk 2 0 2 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 1 0 1 0 0
David Michálek 0 2 2 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 2 2 0 0
Jan Vacek 1 1 2 0 0
Vojtěch Veverka 1 2 3 0 0
Jiří Vlach 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 13 0 13 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, neděle 12.10.2014 od 10:30
7:0
(1:0, 3:0, 3:0)
Havl. Brod - Chrudim
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Kraučuk (Vacek), 23. Vacek (Suchý, Veverka), 30. Benák (Hendrych, Vlach), 39. Kraučuk (Jelínek, Veverka), 43. Veverka (Suchý), 46. Hrabaň (Michálek), 47. Lacina (Vlach, Michálek). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Marcel Mikoviny, Radim Procházka. Vyloučení: 1:4, navíc Voltner (CHR) OT 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Hanák) – Suchý "C", Vacek, Lacina, Benák, Bancíř, Hrabaň, M. Němec – Křížek, Jelínek "A", Kraučuk – Michálek, Abbrent, Beran – Veverka, Vlach, Hendrych – Pilný.

Chrudim

Hrabánek (od 46. Štěpánek) – Benýšek, Berný "A", Bor, Janoušek, Kmoníček, Kmošek, Leder, Makovský, Novotný "A", Polák, Solnička "C", Strnad, Voldán, Voltner, Hudec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu