19. 9. 2014 | Ladislav Vácha, Richard Wagner, Milan Sochor

Starší dorost šlape jako dobře promazaný stroj, doma suverénně smetl Velké Popovice

Havlíčkobrodští mladíci vkročili do nové prvoligové sezony pravou nohou. Fantastickou formu z přípravy, v níž vyhráli všech třináct přátelských utkání, si přenesli i do soutěže. Velkým Popovicím nedali vůbec žádnou šanci a v Kotlině si zřídili střelnici. I když soupeři dovolili dvakrát skórovat, nakonec slavili naprosto suverénní triumf 12:2. Po dvou brankách vstřelili Tomáš Cejpek a Lukáš Beran, jednou se zapsali do střelecké listiny Jiří Vlach, Vojtěch Veverka, Jakub Kraučuk, Lukáš Křížek, Jakub Abbrent, Jan Jelínek, David Michálek a Dominik Suchý.

Rebelové naskočili do zápasu s velkou vervou a hned spálili dvě tutovky. To je ale nemuselo mrzet, jelikož hned vzápětí našel Cejpek chytrou nahrávkou volného Lukáše Berana, jenž se ze dvou kroků nemýlil. Kotlina ještě ani nevstřebala radost z prvního gólu a po Veverkově průniku zametl puk do šibenice Jiří Vlach. Gólman Hruška měl plnou výstroj práce s pokusy havlíčkobrodských kanonýrů, ale vše zvládal bravurně. Jednou mu pak pomohla pro Hrabaňově dělovce od modré tyč. Nakonec ale ani skvělý brankář Slavoje nestačil na další dílo z kuchyně domácích mistrů.

Jiří Kopic svou dělovkou trefil Hruškovy betony a volný touš uklidil do branky Vojtěch Veverka. Záhy přišel další zásah, když zprava napálil puk přesně po horní tyč Jakub Kraučuk. Rebelové pak ubránili oslabení a znovu se vrhli dopředu. Cejpek nejprve dvakrát neuspěl, ale díky tomu se uvolnil prostor pro nehlídaného Lukáše Berana, který v klidu skóroval. Hosté pak dokázali snížit, když po levé lajně ujel Jan Bartl, jenž propálil Kekulu mezi betony.

Mladí bojovníci z Kotliny na ledě úřadovali i v prostřední části a postupně navyšovali svůj komfortní náskok. Ve 28. minutě převzal puk Lukáš Křížek, který vystřihl krásnou individuální akci, když se prokličkoval až před branku a povedeným blafákem vyzrál i na gólmana Hrušku. A to nebylo zdaleka vše, už za 64 sekund bylo v havlíčkobrodském táboře ještě veseleji. Josef Pilný našel svým pasem mezi kruhy Tomáše Cejpka, který vyslal ze své hole povedenou střelu, za níž se brankář Hruška jen smutně ohlédl. Hosté sáhli ke změně brankáře, Davida Hrušku nahradil jeho kolega Matyáš Nesvadba. Změna mezi tyčemi nakonec přinesla kýžený efekt, když Miroslav Kratochvíl poslal před brankoviště přesnou nahrávku na Martina Bejdu, jenž si v příznivé palebné pozici už věděl rady.

Havlíčkův Brod neměl se svým soupeřem, který je také proslavený vyhlášeným pivem, vůbec žádné slitování. Od modré čáry vypálil Jakub Lacina, do jehož střely ještě před brankou vložil hůl Jakub Abbrent a šikovnou tečí usměrnil kotouč do pravého horního rohu Nesvadbovy svatyně. Domácí pokračovali v totální demolici Velkých Popovic i nadále. Jakub Lacina vyslal ze své hokejky střílenou nahrávku, jež se ocitla v kruhu u Jana Jelínka, který neomylně skóroval do odkrytého koutu branky. Přetížená obrana Středočechů mladým Rebelům nestačila a další trest na sebe nenechal dlouho čekat.

Lukáš Beran si najel k bráně, navázal na sebe pozornost protihráčů a přihrál do druhé vlny rozjetému Davidu Michálkovi, který vymetl horní roh brány. Od 51. minuty se hrálo 4 na 4 a na ledě se objevilo více volného prostoru, což nahrálo do karet Havlíčkovu Brodu. Od Josefa Pilného dojel kus černé gumy k Dominiku Suchému, který si na levém křídle sešteloval mířidla dokonale. Na začátku 59. minuty se ještě dopustil nedovoleného zákroku Martin Bejva a přesilovková kombinace Marek Bancíř - David Michálek - Tomáš Cejpek vyústila v gólovou tečku, jež upravila na konečných 12:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 1 0 1 0 0
Marek Bancíř 0 1 1 0 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 2 1 3 0 0
Tomáš Cejpek 2 1 3 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 1 1 2 0 0
Jiří Kopic 0 3 3 0 0
Jakub Kraučuk 1 0 1 0 0
Lukáš Křížek 1 0 1 0 0
Jakub Lacina 0 2 2 0 12
David Michálek 1 2 3 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 2 2 0 0
Dominik Suchý 1 1 2 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 1 2 0 4
Jiří Vlach 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 20 4 0 4 100,00 0 0
Vít Kekula 40 7 2 5 71,43 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, pátek 19.9.2014 od 18:30
12:2
(5:1, 2:1, 5:0)
Havl. Brod - Vel. Popovice
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Beran (Cejpek), 6. Vlach (Veverka, Kopic), 11. Veverka (Kopic), 11. Kraučuk (Jelínek), 17. Beran (Michálek, Kopic), 28. Křížek (Suchý), 29. Cejpek (Pilný), 46. Abbrent (Lacina), 48. Jelínek (Lacina), 50. Michálek (Beran), 53. Suchý (Pilný), 59. Cejpek (Michálek, Bancíř) – 19. Bartl (Synáč), 39. Bejda (Kratochvíl). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Tomáš Krejčí, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 2:6, navíc Lacina (HBR) OT 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (od 41. Hanák) – Vacek, Suchý (A), Bancíř, Lacina, Benák, Hrabaň, Kopic, Němec – Jelínek (A), Kraučuk, Abbrent – Cejpek (C), Křížek, Michálek – Beran, Pilný, Vlach – Hendrych, Veverka.

Vel. Popovice

Hruška (od 32. Nesvadba) – Bartl, Klička (C), Havelka, Mavrov, Bartůšek, Synáč, Zelený, Vorreiter, Sup, Bejda, Figer, Kratochvíl, Mrva, Beger.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu