19. 9. 2014 | Ladislav Vácha

Do sezony půjdeme s nejvyššími cíli, slibuje trenér staršího dorostu Václav Adam

Zatímco mladší dorostenci už si minulý víkend odbyli soutěžní premiéru, starší kategorii vstoupení do nové prvoligové sezony teprve čeká. Hlavní trenér Václav Adam povede poprvé svou družinu do mistrovské bitvy už v pátek, kdy do Kotliny přicestují Velké Popovice. Společně se svým zkušeným asistentem Jaroslavem Bencem chtějí navázat na předešlý ročník, kdy starší dorost usiloval o postup do extraligové baráže. „Do každého utkání půjdeme v maximálním tempu a budeme ho chtít vyhrát,“ vzkazuje soupeřům šéf havlíčkobrodské střídačky.

Jak hodnotíte průběh letní přípravy?
Odehráli jsme třináct přátelských zápasů a všechny jsme vyhráli. Nevím, jestli je to pro průběh sezony dobře, ale ke každému utkání přistupujeme tak, jako kdyby bylo mistrovské a hráči ho odehráli v maximálním tempu. S výsledky jsme samozřejmě spokojení. Co se týče taktiky, tak si myslím, že jsme malinko propadávali v obraně. V průběhu sezony na tom budeme samozřejmě pracovat. Myslím si, že mužstvo má určitý potenciál, který samozřejmě ještě musíme zvyšovat.

Jak moc se vám hráčský kádr změnil oproti minulé sezoně?
Hráčům, kteří tady byli minulou sezonu ve starším dorostu a přišli teď z mladšího dorostu, musím složit poklonu, protože nikdo z nich neměl zaječí úmysly. To znamená, že kádr zůstal pohromadě. I proto všichni kluci dostávali příležitost v přípravných zápasech, které jsme odehráli na čtyři lajny. Dá se říct, že všechny čtyři pětky na ledě odvedly svoji práci. Když nám například nezahrála jedna nebo dvě lajny, tak je nahradily další dvě lajny. I v tomto ohledu jsem rád, že se takhle doplňovaly. První soutěžní zápas začneme také se čtyřmi formacemi.

Jak jste zatím spokojený s novými hráči, kteří do týmu přišli?
Podle mě je to bez problémů. Z mého pohledu byli kluci po herní i kondiční stránce z mladšího dorostu dobře připravení.

Jak to vypadá se zraněními? Máte někoho na marodce?
Musím to zaklepat, zatím nemáme nikoho zraněného. Jen tak dál, doufám, že to tak vydrží.


Václav Adam se znovu postaví na střídačku po bok zkušeného parťáka Jaroslava Bence.

Jaké cíle si kladete do nové sezony?
Samozřejmě do ní půjdeme s těmi nejvyššími cíli. Nemá cenu si klást cíle typu záchrany, kluci tady vždy musí za něčím jít. Na druhou stranu je potřeba zůstat při zemi a mít postupné cíle. To znamená, že pro nás je teď hlavní dostat se do nejlepší čtyřky, abychom měli vůbec možnost hrát o postup do extraligy.

Kdo bude podle vás patřit mezi nejsilnější soupeře?
Nevím. Na soupeře moc nekoukáme, spíše se soustředíme na náš výkon. Abychom každého soupeře, který nám přijde do cesty, jsme byli schopní porazit.

Jak bude probíhat spolupráce se dvěma sousedními mládežnickými kategoriemi, juniorkou a mladším dorostem? Jak to bude například s útočníkem Vojtěchem Veverkou?
Vojta Veverka patří do širšího výběru reprezentační „šestnáctky“. S panem Kraučukem (trenér mladšího dorostu – pozn. red.) jsem domluvený na tom, že bude trénovat a hrát u nás. V případě, že ho mladší dorost bude potřebovat, tak ho samozřejmě uvolníme.

Už v pátek vás čeká doma první soutěžní zápas proti Velkým Popovicím. Jaká hra by podle vás měla vést k úspěchu?
To, co jsme zkoušeli v přípravě. Nebudeme se snažit hned hru otevřít, ale uvidíme, jak bude vypadat průběh zápasu. Samozřejmě chceme vycházet ze zabezpečené obrany, to znamená, že vzadu budeme hrát na nulu. Pořád říkám, že máme šikovné útočníky, dopředu vždy něco udělají a nějaké góly dají. Do zápasu půjdeme určitě s pokorou, ale do každého utkání půjdeme v maximálním tempu a budeme ho chtít vyhrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu