13. 9. 2014 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Úvod jako hrom! Mladší dorost v prvním kole oholil hřebínek táborským Kohoutům

HAVLÍČKŮV BROD - Málo kdo by čekal takový vstup do nové soutěžní sezony. Rebelové neodehráli v lize mladšího dorostu ještě ani jednu třetinu a už měli na kontě sedm vstřeleních branek. Toto číslo ale stále rostlo až se zastavilo na cifře 12. O největší gólový přísun se postaral pětigólový Vojtěch Veverka a na ledě bylo dosti k vidění duo Radim Pejchal - Michal Teplý. V příštím kole čeká na svěřence Milana a Aleše Kraučukových derby s Třebíčí.

Rebelové vlétli do nové sezony jako uragán a vybudovali si pevný gólový základ, který pak postupně navyšovali. Již ve třetí minutě se prosadil střelou z mezikruží nad brankářovo rameno Jiří Přibyl. Uběhla minuta a Lekeš smutnil znovu. To se tentokrát na levém kruhu dostal ke střele Michal Teplý, který touš našrouboval přesně k tyči. Tábor pak mohl snížit, ale Bouška nasměroval puk jen do břevna. Z následné protiakce zakončil chladnokrevně Vojtěch Veverka, jenž tak rozjel své gólové představení. Kotlina se o malou chvíli později radovala znovu, když Veverka posadil parádním pasem do rychlíku Radima Pejchala, jenž krásným blafákem obstřelil Lekeše, který se následně odporoučel z klece.

Nový muž mezi tyčemi ale dlouho s čistým štítem nevydržel. Před Bílého se proháčkoval Vojtěch Veverka, který umístil černé kolečko mimo dosah táborského muže s maskou. Pro brankáře týmu z jihu Čech byla první třetina ostatně celkově jeden velký horor. To potvrdil i Vojtěch Holenda, jenž nejprve neuspěl v úniku, ale následné zakončení z levého kruhu nemělo chybu. Kohouti se pak také prosadili, když z velkého tlaku na brankovišti vytěžili dorážku pro Aleše Řezáče, jenž přehodil ležícího muže s maskou. Radost na straně Tábora ale vydržela jen chvilku. Holendův pas si našel jako adresáta Vojtěcha Veverku, který střelou k tyči dovršil hattrick.

Po Veverkově trefě se do kasy vrátil Karel Lekeš, který se měl od startu druhé periody co ohánět. Havlíčkobrodské akce zdatně mařil až do sedmadvacáté minuty, kdy Matěj Krejčí našel znovu Vojtěcha Veverku, jehož šikovné ruce pomohly puku projít přes obranu a následně i přes Lekešovy betony. V ten moment chytli Rebelové znovu slinu a Teplý poslal do úniku Radima Pejchala, který si backhandovou kličkou povodil táborského muže s maskou. Na desátý gól se pak čekalo zhruba pět minut. Michal Teplý sice ještě odkrytou kasu netrefil, ale o pár chvil později proskočila Lekešovi pod rukávem střela Jakuba Rubnera od modré čáry. Tečku za prostřední částí udělal znovu Vojtěch Veverka, který dostal na pravý kruh nahrávku od Lachmana. Jeho střela z mírného úhlu prosvištěla přesně pod horní tyčku.

Závěrečná část přinesla rozhodnutý boj a nepříliš zajímavý hokej. V táborské kleci se pro změnu objevil Jakub Bílý, který čelil ostré palbě Rebelů. Nejlepší zákrok třetiny ale předvedl havlíčkobrodský brankář Dominik Arbelovský, který se na brankové čáře roztáhl takovým způsobem, že unikající Vít Zavadil prostě neměl, kudy by touš do sítě procpal. Táborští neodešli bez inkasovaného gólu ani ze třetí třetiny. Michal Teplý využil nedůrazu obránců, udělal si prostor, do nějž mu poslal puk Radim Pejchal, a pokořil Bílého. Také domácí vyměnili strážce svatyně a do branky se postavil Martin Francuch. Ten se nejprve vytáhl po Hartem sražené střele, aby pak máchl lapačkou naprázdno po ráně Jonáše Adamce z pravého kruhu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 0 0
Ondřej Hart 0 0 0 0 2
Vojtěch Holenda 1 2 3 0 2
Tomáš Kohout 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 1 1 0 0
Tomáš Lachman 0 1 1 0 0
Radim Pejchal 2 3 5 0 0
Jan Petržílek 0 1 1 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 1 0 1 0 0
Jakub Rubner 1 0 1 0 2
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 1 1 0 0
Michal Teplý 2 2 4 0 0
Vojtěch Veverka 5 2 7 0 2
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 52 25 1 24 96,00 0 0
Martin Francuch 8 5 1 4 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, sobota 13.9.2014 od  
12:2
(7:1, 4:0, 1:1)
Havl. Brod - Tábor
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Tecl), 5. Teplý (Pejchal), 9. Veverka (Petržílek, Holenda), 12. Pejchal (Veverka), 14. Veverka, 17. Holenda, 19. Veverka (Holenda), 27. Veverka (Krejčí), 30. Pejchal (Teplý), 36. Rubner (Teplý, Pejchal), 39. Veverka (Lachman), 53. Teplý (Pejchal) – 18. Řezáč (Pištěk), 58. Adamec. Rozhodčí: Jan Kubát - Jaroslav Přibyl, Jaroslav Žák. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 12:1, 12:2.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (53. Francuch) – Lachman, Jak. Adam, Zvěřina, Rubner, M. Krejčí, Hart, Škareda – Petržílek "C", V. Holenda, Veverka, Pejchal, Cachnín, Teplý, L. Pokorný, J. Přibyl, Tecl, Kohout.

Tábor

Lekeš (12. – 19. a od 41. Bílý) – Adamec, Bouška, Drhovský, Harazin, Himpan, Kratochvíl, Malý, Pištěk, Prášek, Řezáč, Škoda "C", Zavadil, Vacula.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu