19. 8. 2014 | Richard Wagner, Vojtěch Balaštík, Diana Váňová

Regionální pohár začal! Rebelové na úvod prohráli s jihlavskou Duklou

JIHLAVA - První kolo Regionálního poháru bylo zahájeno. Na úvod se spolu setkali na Horáckém zimním stadionu jihlavská Dukla a havlíčkobrodští Rebelové. Po bezbrankové první třetině se domácí dostali dvakrát do vedení. Na první trefu zareagoval Štěpán Jeník, na druhý gól už ale Broďáci odpověď nenašli. Celek z krajského města navíc ve třetí periodě svůj náskok ještě navýšil a dostal se do čela poháru. Druhý je o skóre po výhře 3:1 v Třebíči Motor, Horácká Slavia rovněž vinou lepšího poměru mezi vstřelenými a inkasovanými góly třetí před Rebely.

V první třetině byli aktivnějším celkem domácí. Po vyhraném úvodním buly Dukla rozjela několik slibných útoků, ale kotouč do brodské brány neprotlačila. V první velké šanci se ocitl Marek Melenovský, jeho střela z mezikruží však branku Dlouhého zcela minula. Do útoku se začali tlačit také hosté, ale ti spíše Šťastného ostřelovali a dostávali jej tak do provozní teploty. Ve stoprocentní šanci z brankoviště trestuhodně přestřelil ex-jihlavský Roman Maliník a tím výčet brodských šancí v první třetině končí. Zablýsklo se však na druhé straně. Dokonalou přihrávku předvedl v početní výhodě jihlavský obránce Jakub Schejbal, který z modré čáry a od mantinelu poslal puk do předbrankového prostoru na rozjetého Davida Březinu, jenž ale trefil pouze tyč. V první třetině gól tedy nepadl a oba týmy odcházely do kabin za nerozhodné stavu.

Druhé dějství už nabídlo zajímavější podívanou. Navzdory tomu, že Dukla měla více ze hry a Rebelové museli čelit velkému tlaku, tak gól stále ne a ne padnout. Zlom nastal v čase 28:46, kdy se ve vlastním oslabení dokázal prosadit důrazný Marek Prokš. Radost domácích trvala sotva půl minuty a bylo vyrovnáno - v přesilové hře se střelou z vrcholu kruhu prosadil obránce Havlíčkova Brodu Štěpán Jeník - 1:1. Vyrovnávací trefa zapůsobila jako živá voda a Rebelové byli chvíli na koni. Vynutili si další přesilovku, kdy se jim podařilo dopravit podruhé puk za brankovou čáru, ale gól jim nebyl uznán kvůli hře vysokou holí. Po vypršení jihlavského trestu se režie ujala znovu Dukla, a když se v dobré pozici netrefil Důras, o pár vteřin později to napravil Filip Seman - 2:1.

Do třetí třetiny vstupovali domácí s náskokem jedné branky, což se odrazilo i na hře. Ta se přelévala z jedné strany na druhou a ani jeden z týmů nedokázal udržet puk déle na holích. V čase 44:04 byl vyloučen Adam Zeman a hosté si v přesilové hře vypracovali několik nebezpečných šancí. Domácím se podařilo oslabení ubránit a závěrečná desetiminutovka patřila právě jim. Když to vypadalo, že zůstanou červenožlutým přesilovky zakleté, natlačil se před brodskou bránu David Březina a stylově o tyč zakončil – 3:1.

O vybroušení atmosféry se postaral výstavním bodyčkem Jakub Schejbal, který poslal k ledu brodského Tomáše Chlubnu. Další gól padl při hře 4 na 4, kdy se prosadil Marek Melenovský. Ten si puk zpracoval v útočném pásmu a vystřelil do pravého horního růžku nechytatelnou ránu nad lapačku Dlouhého.

Další gól už nepadl. Domácí tak získali první tři body do tabulky Regionálního poháru.

V souběžně hraném druhém zápase prvního kola Regionálního poháru hostili hokejisté Horácké Slavie Třebíč českobudějovický Motor. I když v duelu s Jihočechy dlouho vedli, prohráli nakonec 1:3.

Tabulka Regionálního poháru

1. HC Dukla Jihlava 		1   1   0   0   0   4:1   3
2. ČEZ Motor České Budějovice	1   1   0   0   0   3:1   3
3. SK Horácká Slavia Třebíč	1   0   0   0   1   1:3   0
4. HC Rebel Havlíčkův Brod	1   0   0   0   1   1:4   0

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

rpoh. kolo, úterý 19.8.2014 od 17:30
4:1
(0:0, 2:1, 2:0)
Jihlava - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Prokš (Březina), 33. Seman (Melenovský), 51. Březina (Prokš), 57. Melenovský (Čachotský) – 30. Jeník (T. Semrád). Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Zdeněk Paulík - Petr Kotlík, Ondřej Polák. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 683. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy

Jihlava

Šťastný (Sáblík) – Zadražil, Kaláb, Dobrovolný, Schejbal, Kolda, Podlipnik, Čáp, Štebih - Čachotský, Zeman, Mikeš - Seman, Melenovský, Důras - Březina, Štěpánek, Prokš - Malec, F. Kadlec, Kuřítko

Havl. Brod

J. Dlouhý (F. Barus) – Jenáček, Zítka, Růžička, D. Kolář, T. Semrád, Jeník, Sedlák, Škůrek – Milfait, J. Kadlec, Chlubna - Maliník, Endál, P. Sedláček - Trummer, Váchal, Minárik - Řehák, Stehlík, Kuchta.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu