5. 6. 2014 | Ladislav Vácha

Pohodová atmosféra a spousta gólů. Takové bylo fotbalové vystoupení Rebelů v Tisu

Letní přípravu havlíčkobrodských hokejistů okořenilo přátelské fotbalové utkání v Tisu, kde na zeleném pažitu poměřili síly s místní TJ. Překvapení se nakonec nekonalo, protože domácí od začátku jasně ukazovali, že své řemeslo ovládají opravdu dobře. Rebelové sice utrpěli drtivou porážku, ale mnohem důležitější než výsledek bylo to, že si zpestřili nezbytný tréninkový dril, utužili kolektiv a dokonale se odreagovali. Na své si přišli také diváci, ve slunečném počasí jich dorazilo zhruba třicet. Barusovi svěřenci se nakonec trefili dvakrát, když mířili přesně do černého Petr Kuchta a Roman Maliník.

HC Rebel Havlíčkův Brod - TJ Tis 2:12

Branky Rebelů: 50. Kuchta, 54. Maliník.
Poločas: 0:5.
Diváci: 30.
Vývoj skóre: 0:5, 2:5, 2:12.

Sestava Rebelů: Vala (od 46. Kučera) - M. Semrád, Kozlík, Milfait, Kadlec, Zítka, Kučera (od 46. GK), Kuchta, Hynek, Ludvík, Sedlák, Maliník, Chlubna, Brebera, T. Semrád, Novák, Hlídek, Lobo.

Fotbalisté Tisu od začátku diktovali tempo hry a jasně ukazovali, kdo bude na hřišti pánem. Gólový účet zápasu otevřeli pohlednou akcí v 9. minutě, kdy se po povedeném centru z přímého kopu prosadili přesnou hlavičkou. Postupnými krůčky navyšovali své vedení a ve 29. minutě už svítil na tabuli stav 0:5. Rebelové předvedli několik velmi pohledných akcí, ale stále se jim nedařilo protrhnout střeleckou smůlu. Branku těsně minul mazaný lob Jakuba Kadlece a radovat se nemohl ani Čeněk Novák, který ve 44. minutě zazvonil na tyčku. Havlíčkobrodský gólman David Vala předvedl několik povedených zákroků, ale největší ovace sklidil ve 41. minutě, kdy zlikvidoval pokutový kop.

Bojovníkům z Kotliny poločasová přestávka přišla vhod a brzy mohly v jejich táboře vypuknout bujaré oslavy. Ve 49. minutě předvedli u soupeřovy brány pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál se svou tvrdou a přesnou střelou Petr Kuchta, který zblízka doslova propálil bezmocného gólmana. Radost Rebelů ještě nestihla ani pořádně utichnout, když korunoval práci svých spoluhráčů přesnou ranou k tyči Roman Maliník. Tis se ale rychle vzpamatoval a začal znovu úřadovat. Kristian Kučera, který po prvním poločasu vystřídal mezi tyčemi Davida Valu, se mohl přetrhnout, ale ani on nezamezil dalším sedmi soupeřovým gólům.

Gólman David Vala likviduje za dohledu Jana Milfaita soupeřovu střelu.

Pikantní zápas odehrál David Kozlík (číslo 19), který si zahrál proti svému otci (číslo 10).

Jan Milfait (vpředu) si s míčem rozumí, ve volném čase hraje minikopanou.

Mladé pušky na lavičce Rebelů. Zleva Martin Hynek, Čeněk Novák a Tomáš Ludvík.

Kompletní fotogalerie ZDE

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu