14. 5. 2014 | Ladislav Vácha

„Představujeme posily havlíčkobrodských Rebelů,“ #4: Talentovaní mladíci se vrací domů

Rebelům už skončila dovolená a v současné době se poctivě připravují na nový soutěžní ročník. V rámci nepopulární letní dřiny pod vedením trenéra Richarda Cachnína potí svá trička známá jména, která oblékala havlíčkobrodský dres už v minulé prvoligové sezoně, ale také celá řada nových tváří. Patří mezi ně i trio mladíků, které tvoří obránci Jan Lobo s Danielem Kolářem a útočník Petr Kuchta. Právě na tyto talentované hokejisty se zaměřuje dnešní díl seriálu „Představujeme posily havlíčkobrodských Rebelů“, který se ponese ve znamení návratů na „rodnou hroudu“.

Jan Lobo (obránce, narozen 14.9.1995)

Jan Lobo v sezoně 2013/14
Z G A B +/- TM
Ml. Boleslav (JUN) 15 0 0 0 -5 12
Osmnáctiletý obránce se vrací domů, své první hokejové krůčky totiž dělal právě v Havlíčkově Brodě. V mládežnických kategoriích Rebelů nastupoval až do sezony 2010/11, v níž bojoval za mladší a starší dorost na poli nejvyšší tuzemské soutěže. Před následujícím soutěžním ročníkem se přesunul do Plzně, kde strávil dva roky. Na západě Čech pokračoval v extralize staršího dorostu a v období 2012/13 nahlédl i do juniorky, přičemž si vyzkoušel i prestižní play-off. Vzápětí přišlo další stěhování a mladý hokejista zakotvil v Mladé Boleslavi, kde si v juniorce připsal 15 startů. Jedná se především o defenzivního beka, který sbírá minimum kanadských bodů. V nejvyšších mládežnických soutěžích získal už hodně zkušeností, na svůj debut v hokeji dospělých zatím stále čeká. Velkou premiéru si může odbýt ve svém mateřském klubu, s nímž absolvuje letní přípravu.

JAN LOBO (Foto 1)

Daniel Kolář (obránce, narozen 27.9.1992)

Daniel Kolář v sezoně 2013/14
Z G A B +/- TM
Chomutov (JUN) 1 0 0 0 0 0
Beroun (ž.č.) 2 0 0 0 -2 2
Bílina (z.č.) 6 0 3 3 4
Vrchlabí (z.č.) 23 5 7 12 35
Vrchlabí (p-o) 7 1 4 5 8
Jednadvacetiletý odchovanec Chomutova toho stihl za svou dosavadní kariéru poměrně hodně. Na severu Čech prošel mládežnickými výběry, přičemž pravidelně vypomáhal i v dalších klubech. Během sezony 2010/11 se devíti starty mihl i v juniorce Klášterce nad Ohří a o rok později debutoval mezi dospělými v barvách druholigové Bíliny. A nezůstalo jen u startů, hned se uvedl dvěma přesnými trefami. V následujícím soutěžním ročníku už dělal v chomutovské juniorce kapitána a z pirátské bárky jezdil sbírat zkušenosti s dospělým hokejem. Devět utkání odehrál v Klášterci nad Ohří a odbyl si premiéru i na prvoligové scéně, když šest duelů absolvoval v řadách Kadaně. V minulém období se prezentoval znovu v Bílině a dvakrát naskočil za Beroun, ale nejčastěji se objevoval v dresu Vrchlabí, s nímž si zahrál i play-off. Pravidelně se mu daří sbírat kanadské body, velký příslib do budoucna.

DANIEL KOLÁŘ (Foto 2)

Petr Kuchta (útočník, narozen 22.4.1994)

Petr Kuchta v sezoně 2013/14
Z G A B +/- TM
Ml. Boleslav (z.č.) 2 0 0 0 -1 0
Ml. Boleslav (JUN) 36 5 9 14 0 24
Talentovaný útočník, který koncem dubna oslavil své jubilejní dvacáté narozeniny, je odchovancem Rebelů. Pochází z hokejové rodiny, přičemž geny zdědil především po pradědovi Václavovi Chytráčkovi, který patří k největším legendám havlíčkobrodského hokeje. V Kotlině nasbíral spoustu zkušeností s nejvyššími mládežnickými soutěžemi a o jeho kvalitě svědčí i to, že v dorostu nosil na dresu kapitánské „céčko“. Pochlubit se může skvělou produktivitou, v sezonách 2009/10 a 2011/12 ohromil fantastickým průměrem jednoho kanadského bodu na odehraný zápas. V období 2012/13 změnil působiště a zamířil do nedaleké Jihlavy. V Dukle ale vydržel jen rok a přesunul se do Mladé Boleslavi, kde se nejčastěji prezentoval v juniorce, v níž si zahrál i s Janem Lobem. S první ligou dospělých už má drobné zkušenosti, na kontě má dva starty za mladoboleslavské áčko.

PETR KUCHTA (uprostřed) (Foto 3)

Vysvětlivky:

Z = odehrané zápasy
G = vstřelené góly
A = asistence
B = počet kanadských bodů
+/- = účast na ledě
TM = počet trestných minut

Foto 1: Juniorský hokej SK/CZ (Facebook)
Foto 2: piratichomutov.cz
Foto 3: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu