31. 1. 2014 | Pavel Buňat

Přiveze Havlíčkův Brod další body z Berouna?

Sedm kol zbývá do konce základní části první ligy. Havlíčkobrodští Rebelové tuší, že pokud závěr nepokazí, půjdou do vyřazovacích bojů jako jeden z lépe nasazených týmů. Opačné starosti mají Medvědi Beroun, kteří stále bojují o postup, ovšem ten se jim začíná nepříjemně vzdalovat. V sobotu 1. února budou mít jednu z posledních možností, jak udržet svoje šance. Na domácím ledě vyzvou od 17.30 hod. právě HC Rebel Havlíčkův Brod.

Medvědi Beroun 1933

Založeno: 1933
Stadion: Zimní stadion Beroun (kapacita 2272 diváků)
Webové stránky klubu: hcmedvedi.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo po základní části
Trenér: Petr Novák
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4-0-1-5

Sestava z posledního utkání: Šimboch (Mastík) – Jebavý, Kolář, Kužel, Sklenička, Špelda, Růžička, Tverďák – Marek, Hrdel, Vrdlovec – Třetina, Babka, Petruška – Půlpán, Kubeš, Markulinec – Matějka, Stromko, Malý.
_____________________________________________________________________________________

Jako den a noc. Asi tak vypadal úvod sezony pro berounské Medvědy v porovnání s obdobím do konce kalendářního roku. Po deseti úvodních zápasech, ze kterých si Beroun připsal devět výher, přišlo období půstu. To se sice mírně zlepšilo po novém roce, přesto rozdíl je stále markantní. Jen pro porovnání: Za prvních 10 kol si Medvědi připsali 25 bodů do tabulky. A k aktuálnímu 45. kolu jich na kontě mají celkem 50.

V roce 2014 si Berounští připsali v celku přijatelné čtyři výhry a jednu porážku po prodloužení. V posledních třech kláních se ale bodově nedařilo. Proti Mladé Boleslavi sice získali bod po heroickém výkonu, kdy čelili nevídaným 74 střelám na branku, pak podlehli Olomouci 0:4 a následně nezvládli střetnutí s Českými Budějovicemi, které skončilo jednoznačným výsledkem 0:6.

V týmu, ve kterém působí řada bývalých hráčů Havlíčkova Brodu, je zatím bodově nejvýraznější Jakub Marek s 19 kanadskými body (9+10) před Zbyňkem Hrdelem (6+12) a Danielem Vrdlovcem (4+11). Poslední jmenovaný je vůbec nejúspěšnější, protože porci 15 kanadských bodů nasbíral pouze během 21 odehraných zápasů. O pozici nejlepšího střelce týmu se společně s Markem s devíti góly dělí Zbyněk Kubica.
Nejaktivnějším zadákem je Petr Šenkeřík (11 bodů za 17 zápasů), který ale zároveň hraje často za pražskou Slavii. Hned za ním je s osmi body (0+8) Jiří Jebavý. Oba dva jsou havlíčkobrodskému fanouškovi velice dobře známí.
Značnou oporou je v brance teprve dvaadvacetiletý Juraj Šimboch, jenž sice dovedl do vítězného konce pouze sedm z třiceti zápasů, i tak má ale velice dobrou úspěšnost zákroků ve výši 92,57 %. Ještě více se daří Lukáši Cikánkovi. Ten ale pendluje mezi Berounem a extraligovým Kladnem.

Statistiky po 45. kole

znak týmu znak týmu
13-2-7-22 bilance 25-3-2-15
12., 50 bodů umístění 4., 83 bodů
85:134 skóre 127:115
5:0 (Benátky n. J., V),
5:0 (Kadaň, D),
(oba kontumačně)
nejvyšší výhra 9:2 (Beroun, D)
2:9 (Havlíčkův Brod, V) nejvyšší prohra 0:6 (Mladá Boleslav, V)
12,68 % využití přesilových her 14,04 %
26 gólů v přesilovce 25
Jakub Marek 19 bodů (9+10) nejproduktivnější hráč Petr Polodna 40 bodů (13+27)
Jakub Marek,
Zdeněk Kubica, oba 9 gólů
nejlepší střelec David Stach 14 gólů
Zbyněk Hrdel 12 asistencí nejlepší nahrávač Petr Polodna 27 asistencí
Petr Šenkeřík 11 bodů (4+7) nejproduktivnější obránce Tomáš Kolafa 16 bodů (2+14)
Jan Dalecký,
Jiří Kuchler, oba +2
nejlepší hráč v +/- Tomáš Semrád +16
Lukáš Chalupa -19 nejhorší hráč v +/- Ondřej Stehlík -5
Vladislav Kubeš 105 minut nejtrestanější hráč Tomáš Kolafa 58 minut
Lukáš Cikánek 94,17 % (13 záp.),
Juraj Šimboch 92,57 % (30 záp.),
Adam Svoboda 89,29 % (4 záp.),
Tomáš Mastík 88,06 % (3 záp.)
úspěšnost brankářů Ondřej Kacetl 94,56 % (18 záp.),
Daniel Dolejš 93,12 % (17 záp.),
Filip Šindelář 92,63 % (9 záp.),
Petr Opršal 91,11 % (4 záp.),
Vojtěch Sedláček 88,57 % (1 záp.)
Lukáš Cikánek 2,21,
Juraj Šimboch 3,18,
Adam Svoboda 4,00,
Tomáš Mastík 4,40
průměr inkasovaných gólů na zápas Ondřej Kacetl 2,05,
Daniel Dolejš 2,55,
Filip Šindelář 2,61,
Petr Opršal 3,12,
Vojtěch Sedláček 4,00

Poznámka: D - doma, V - venku; do statistik není započítávám Lukáš Havel, který u Rebelů již nepůsobí.

Medvědy posílila „Superstar“

V Havlíčkově Brodě se Třetina naposledy objevil během sezony 2012/13.
Miroslav Třetina, v Havlíčkově Brodě přezdívaný „Superstar“, letos nezažívá povedenou sezonu. Bývalá opora Rebelů odstartovala sezonu v českobudějovickém Motoru, kde doplatila na nízkou produktivitu týmu. Před dvěma týdny Jihočeši přestali počítat s jeho službami, a tak si třiatřicetiletý útočník musel hledat nové angažmá. Nakonec do konce roku přichází na hostování do Berouna, kde si po letech zahraje pod svým bývalým trenérem Petrem Novákem. „Přišli dva zkušení hráči, kteří si myslím mají určitou výplatu a Motor mi to oznámil tak, že si nemůže z ekonomických důvodů dovolit tolik zkušených a starších hráčů,“ vysvětloval Třetina pro webové stránky hcmedvedi.cz.

Po pěti zápasech se zdá, že nové angažmá Třetinovi prospívá. Zatímco v Motoru nasbíral za 28 zápasů pouze 3 body (2+1), stejnou porci bodů stihl v Berouně za pouhých pět utkání. V dresu Medvědů na dva góly přihrával a jeden sám vsítil.
Proti Havlíčkovu Brodu v sobotu odehraje své čtvrté utkání v této sezoně. V úvodních třech duelech v dresu Motoru nebodoval.

Poslední dva zápasy zvládli lépe Rebelové

Letošní vzájemné zápasy hovoří lépe pro Rebely. V tom prvním sice doplatili na skvělou formu Medvědů a prohráli 1:3. Nic na tom v poslední zářijový den nezměnilo ani 37 střel Havlíčkova Brodu, ze kterých se urodil jediný gól z hole Stehlíka.
Druhé utkání naopak přineslo góly jenom na straně hostujícího Havlíčkova Brodu. Gólman Šindelář udržel čisté konto a po trefách Stacha ze sedmnácté minuty a Drtiny z minuty pětatřicáté brali hosté všechny body za výhru 2:0.

Jestliže v prvních dvou zápasech nepadlo moc gólů, všechno nahradilo třetí střetnutí v Kotlině. Celkem jedenáct gólů, z toho devět na domácí straně, viděli havlíčkobrodští fanoušci. Když ve 25. minutě zápasu svítilo na výsledkové tabuli skóre 6:0, Medvědi byli zralí na ručník. Nakonec se konečný rozdíl ve skóre zvýšil už jenom o jedinou branku. Rebelové vyhráli vysoko 9:2. Po třech kanadských bodech si tehdy připsali Tomáš Rousek a Lukáš Havel. Dokonce čtyři body za hattrick a asistenci pak zaznamenal Jan Berger. „Nástup do zápasu byl z naší strany tragický. Nástup do druhé třetiny byl také tragický a třetí třetina byla tragická. Takže 9:2 je pro nás ještě celkem dobré,“ pronesl Petr Novák na tiskové konferenci jeden z památečních výroků uplynulého kalendářního roku.

Zajímavosti zápasu

Možná poslední šance: Pokud by Beroun v sobotu prohrál a naopak osmé Benátky by si připsaly další tři body, natáhl by se rozdíl mezi těmito soupeři už na 15 bodů. V závěru sezony by se pak rozdávalo už jenom bodů 18, což by v podstatě znamenalo, že Medvědi by byli bez reálné šance na postup do play-off.

Bývalí Rebelové: V dresu berounských Medvědů se to bývalými hráči Havlíčkova Brodu jenom hemží. Letos za Beroun nastoupili Daniel Vrdlovec, Petr Šenkeřík, Miroslav Třetina, Jakub Stromko, Vladislav Kubeš, Jiří Jebavý, Patrik Petruška, David Jonáš a Lukáš Špelda.

Petruška a Ondráček: Dnes již berounský Patrik Petruška hrál v letošní sezoně za Havlíčkův Brod. Své místo si v podstatě vyměnil s Martinem Ondráček, který naopak putoval zpět do Kotliny.

Petr Novák: Beroun vede bývalý trenér HC Rebel Petr Novák.

Výsledek z minulého utkání: Debakl 9:2 z posledního vzájemného střetnutí je dosud pro Rebely nejvyšší výhrou v sezoně. Pro Beroun naopak nejvyšší porážkou.

Čekání na gól: Medvědi neskórovali už 132 minut. Naposledy se to povedlo v utkání s Mladou Boleslaví Miroslavu Třetinovi. V zápasech s Olomoucí a Českými Budějovicemi přišel gólový půst.

Vzájemná bilance v I. lize

Beroun patří mezi soupeře, proti kterým se Rebelům tradičně daří. Oba soupeři už spolu od sezony 2006/2007 zkřížili hole v devětadvaceti prvoligových utkáních, přičemž Havlíčkův Brod se radoval 19x, když pokaždé zvítězil za plný bodový zisk. Medvědi byli úspěšnější v deseti případech, přičemž jednou soka z Vysočiny přetlačili až po samostatných nájezdech. Dosud poslední utkání (9:2) přineslo nejvyšší výhru. Oba týmy se ještě neutkaly v rámci play-off.

Počet odehraných zápasů: 29
Bilance: 19-0-1-9
Výsledky: 0:6, 2:4, 0:1, 3:1, 4:2, 4:2, 5:1, 2:5, 4:1, 3:0, 3:1, 0:2, 0:2, 3:2, 4:1, 1:5, 6:5, 4:2, 1:2sn, 5:2, 0:5, 2:0, 7:3, 3:1, 10:4, 4:1, 1:3, 2:0, 9:2
Skóre: 92:66

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu