30. 1. 2014 | Richard Wagner

Parádní dárek k pololetnímu vysvědčení! Mladší dorost doma zdolal v klíčovém zápase Mladou Boleslav!

Havlíčkův Brod - A hned se na svět kouká veseleji! Čert vezmi trojky, čtyřky na pololetní klasifikaci, pokud vůbec nějaké byly, kam se hrabou samé jedničky. Dnešní den patří mladšímu dorostu, který dokázal po třech měsících vyhrát v základní hrací době. Výsledek je o to sladší, že se jedná o skalp tabulkového konkurenta a Havlíčkobrodským tak nyní chybí už jen pouhé tři body na jejich dnešního rivala z Mladé Boleslavi. I když to dlouhou dobu vypadalo, že se domácím znovu nepodaří bodovat, tak nakonec srovnal Pavel Hendrych a čtyři minuty po něm rozhodl čerstvý olympijský mistr Vojtěch Veverka. V neděli míří bojovníci z Kotliny do Českých Budějovic, což je další klíčový mač.

Domácí dokázali rychle odpovědět

Hned od prvních minut se hrál pohledný hokej se šancemi na obou stranách. Nebezpečnější však byla Mladá Boleslav, ale domácí celek měl i kupu štěstí, když Vojtěch Outrata nasměroval svůj blafák vedle a podobně seřízená mířidla měl o chvíli později i z mezikruží střílející Martin Hošek. Pak se dvakrát vytáhl David Marek, jenž nejprve vyrazil betonem Jeníkovu střelu na tyč a následně bravurním zákrokem ukryl ránu Dušana Kerdy z pravého kruhu ve své lapačce. Jenže hned po buly napřáhl na modré čáře Jan Řečinský a jeho dělovka skončila až v pravém horním růžku domácí svatyně. Parta z Kotliny se ale nevzdala a ve středním pásmu vybojoval puk Viktor Michalička, který s ním vyjel až na pravý kruh, odkud propálil mladoboleslavského brankáře Marcela Škodu. Vzápětí mohl strhnout vedení zpět na hole Středočechů Vojtěch Outrata, ale mladoboleslavský kapitán znovu nemířil přesně. Ve zbytku třetiny byli hosté z města škodovek aktivnější, ale všechny pokusy pokryl spolehlivý David Marek.

Aktivita domácích odměněna gólem v jejich síti

Jako den a noc byl vstup do prostřední části v podání Rebelů oproti té předchozí. Domácí celek lépe bruslil a byl lepší na kotouči. Dokonce se propracoval i k několika zajímavým příležitostem, ale až do zdárného konce je nedotáhl. Jiří Vlach nejprve při dorážce do opuštěné branky ztroskotal na parádním betonu Marcela Škody a následně mu byla na kruhu zablokovaná hokejka. Havlíčkobrodští měli stále větší nápor, ale ten byl, paradoxně, uťat nahozením Františka Uřídila, které nad lapačku domácího strážce svatyně tečoval špičkou hole Martin Hošek. Tím se dostali Středočeši do hry a znovu začali tahat za delší konec pomyslného provazu. Dušan Kerda nejprve sám před bránou trefil backhandem jen betony Davida Marka a Petr Foerster pak nedokázal proměnit trestné střílení, když netrefil ani bránu. Na druhé straně odmítl Michaličkovu druhou trefu Marcel Škoda, který ucpal prostor mezi betony a udržel tak svůj tým ve vedení.

Parádní obrat během necelých pěti minut

Úvod do posledního dějství byl celkem nezáživný a protrhl jej až Petr Foerster svou akcí, po níž musel zasahovat David Marek. Následně dostal za faul kolenem trest do konce utkání Jiří Kopic a domácí skvadra se musela celých pět minut bránit přesile soupeře. Havlíčkobrodští nakonec vše zvládli i s trochou štěstí, když při třech dorážkách Martina Hoška nakonec zachraňoval za již překonaným Markem celou situaci na brankové čáře pohotový obránce. Rebelové pak vyrovnali hru a povedlo se jim srovnat. Z trestné lavice se vracející David Michálek namazal kotouč na levý kruh Pavlu Hendrychovi, který dělovkou nad vyrážečku brankáře BK skóroval. Hosté po inkasované brance přidali na důrazu a před Markem bylo rušno, ale to až do té doby, než se utrhl do nájezdu Jiří Vlach. Ten na levém kruhu zabrzdil a zbavil se obránce, čímž si udělal prostor pro nahrávku, kterou našel na pravém kruhu Vojtěcha Veverku, jehož dělovka se odrazila od břevna za brankovou čáru. Mladoboleslavští si pak vzali time-out a odvolali brankáře. Vojtěch Outrata mohl srovnat, ale parádní zákrok brankáře Havlíčkova Brodu mu to znemožnil. Hned nato se na druhé straně dostal před prázdnou klecí ke kotouči Jiří Vlach, který se nemýlil a rozhodl o důležitých bodech pro Rebely.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 3 0
Lukáš Beran 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 1 0 1 1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 2 0
Patrik Hrabaň 0 1 1 3 0
Filip Chymo 0 0 0 0 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 25
Aleš Krtek 0 0 0 1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 0 2 2 3 2
Viktor Michalička 1 0 1 1 0
Michal Němec 0 1 1 1 0
Jan Petržílek 0 0 0 1 0
Josef Pilný 0 0 0 0 0
Matěj Vála 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 1 2 2 2
Jiří Vlach 1 1 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 37 2 35 94,59 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, čtvrtek 30.1.2014 od 14:45
4:2
(1:1, 0:1, 3:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Michalička, 55. Hendrych (Michálek), 59. Veverka (Vlach, Němec), 60. Vlach (Veverka, Michálek) – 14. Řečinský (Mlčoch), 29. Hošek (Uřídil, Jeník). Rozhodčí: Jan Doležal – Lukáš Lamberský, Jaroslav Přibyl. Vyloučení: 3:4, navíc Kopic (HBR) 5+OK [KOL]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 24:37 (6:13, 11:9, 7:15). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Hanák) – Benák, Hrabaň, Krtek, Němec, Kopic, Vála, Lachman – Veverka, Vlach, Michálek – Michalička, Beran, Pilný – Chymo, Holenda, Hendrych – Březina, Kadleček, Petržílek.

Ml. Boleslav

Škoda (Krofta) – Řečinský, Mlčoch, Chládek, Dlabola, Flek, Vodseďálek, Píč – Kerda, Outrata, Křížek – Jeník, Foerster, Uřídil – Dvořák, Hošek, Řípa – Netušil, Cyrany.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu