26. 1. 2014 | Richard Wagner

Mladší dorostenci Prahu nedobyli, slávisté jim na cestu do Brodu přibalili sedm banánů

Praha - Rebelové odjížděli do hlavního města České republiky s velkou nadějí na bodový zisk. Doma totiž naposledy obrali o dva body favorita z Liberce, a tak bylo jejich cílem uspět i proti sešívané družině. To se jim ale nepovedlo. Pražané předvedli opět svou kvalitu a nastříleli za záda Davida Marka hned sedm kotoučů. Hosté z Vysočiny pak nedokázali skórovat ani jednou.

Havlíčkobrodští chtěli navázat na výhru nad Libercem i proti dalšímu těžkému soupeři. Na Slavii dostali na začátku zápasu dvě přesilovky, ale na Dominika Šorfa vyzrát nedokázali. Pak ale vystřelil Jan Kern, jeho ránu David Marek zneškodnil, ale pohotový David Šteiner prostrčil kotouč mezi jeho betony do sítě. Také druhá trefa pražského velkoklubu šla mezi nohy gólmana Rebelů. David Šteiner protečoval pas Tomáše Dudy až na Jana Kerna, jenž svou kličku na backhand prohodil právě mezi Markovy betony.

Hned na startu prostřední části dostala Slavia možnost dvojnásobné přesilovky, již však nevyužila. I přesto ale měla ze hry a tlačila se víc do zakončení, leč skvělý David Marek odolával. To ale jen do té doby, než Brožovu nabídku uklidil do odkryté svatyně Stanislav Hnát. Šance Rebelů na bodový zisk pak definitivně uťala akce dvou proti jednomu, kdy si David Šteiner několikrát přehodil puk s Matoušem Patočkou, který pak měl jednoduchý úkol, protože stačilo trefit odkrytou bránu. Čestný zásah si mohl připsat čerstvý olympijský mistr Vojtěch Veverka, ale ten trefil jen slávistického gólmana Dominika Šorfa.

Hned na startu závěrečného dějství si oba celky vytvořily velkou šanci, ale Štěpán Vorreiter a po něm ani David Michálek výborné brankáře nepokořili. Krátce nato ale sešívaní udeřili popáté. Jan Kern se kličkou zbavil obránce a nechytatelnou dělovkou pod horní tyčku neomylně zavěsil. Odevzdaní Broďáci pak znovu inkasovali. V početní výhodě několikrát pálil z úhlu Matyáš Hradil a na několikátý pokus mu to vyšlo. Rebelové nestíhali a pramenil z toho brejk, který zakončil ranou k tyči Eric Fiala. V závěru mohl kosmeticky upravit skóre Jiří Vlach, který dostal nabito od Viktora Michaličky, ale na slávistického muže s maskou nevyzrál.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -3 0
Lukáš Beran 0 0 0 -2 0
Mirek Březina 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 2
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -2 2
Filip Chymo 0 0 0 -2 0
Jiří Kopic 0 0 0 -3 4
Aleš Krtek 0 0 0 0 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 0 0 0 -2 0
Viktor Michalička 0 0 0 -3 0
Michal Němec 0 0 0 0 2
Jan Petržílek 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 0 0 -2 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -2 2
Jiří Vlach 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 44 7 37 84,09 0 0

Ohlasy k utkání

25. kolo, neděle 26.1.2014 od  
7:0
(2:0, 2:0, 3:0)
Slavia - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Šteiner (Kern), 17. Kern (Šteiner, Duda), 28. Hnát (Brož), 32. Patočka (Šteiner, Kern), 46. Kern (Patočka), 48. Hradil (Šmíd), 51. Fiala (Netolický, Hradil). Rozhodčí: Miroslav Jebavý - David Klouček, Kryštof Ovsík. Vyloučení: 7:6, navíc Patočka, Šteiner (oba SLA) 10m min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 44:26. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Slavia

Šorf (Patera) – Novotný, Vorreiter, Duda, Melovič, Vobořil, Šantrůček, Šmíd, Krásný – Brož, Hradil, Netolický, Kern, Šteiner, Martínek, Fiala, Hnát, J. Marek, Patočka

Havl. Brod

D. Marek (Francuch) – Hrabaň, Němec, Benák, Kopic, Lachman, Krtek – Hendrych, Donda, Holenda, Petržílek, Vlach, Chymo, Beran, Jílek, Pilný, Veverka, Březina, Michálek, Michalička.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu