24. 1. 2014 | Ladislav Vácha

Marodkou zdecimovaná juniorka si uřízla ostudu, v Kotlině schytala desítku od Kolína

Nejstarší mládežnická kategorie Rebelů nastupovala k domácí bitvě s Kolínem ve značně okleštěné sestavě, za což může úzký hráčský kádr v kombinaci se spoustou zranění. Kozlové toho dokázali dokonale využít ve svůj prospěch, když po většinu zápasu tahali za delší konec pomyslného provazu a odvezli si plný bodový zisk za jednoznačné vítězství 10:4, na které budou určitě hodně rádi vzpomínat.

Kozlové se do svého soupeře zakousli s velkou chutí a už ve 2. minutě se radovali z vedení, když se po pravém křídle protáhl do palebné pozice Marek Pospíšil a podél bližší tyčky propálil gólmana Kekulu. Domácí mohli bleskově odpovědět při přesilové hře, ale ta měla k jejich představám hodně daleko. Stejná výhoda se nabídla i Kolínu, jenže i havlíčkobrodská defenziva náporu odolala. V 11. minutě už svítil na tabuli stav 1:1, když předvedla krásnou kombinaci dvojice Štěpán Mozr - David Krajhanzl, při níž si druhý jmenovaný narazil se svým parťákem a zblízka pohodlně skóroval.

Vypadalo to, jako kdyby parta z Kotliny kopla do vosího hnízda. Středočeši v útočné fázi pořádně přitlačili na pilu a sklidili kýžené ovoce. Kotouč zanedlouho vybojoval Marek Kočí a se samostatným únikem naložil nejlépe, jak mohl. Už za 122 sekund to s mladými Rebely vypadalo ještě hůře, když při vlastním oslabení navýšil vedení hostů z pohotové dorážky Josef Spitzer.

Rozložení sil na ledě se nezměnilo ani po první přestávce, Kolín si i nadále se svým soupeřem dělal, co chtěl. Havlíčkobrodské naděje na bodový zisk zadupal ještě hlouběji do země David Bašus, který po přesné nahrávce práskl v kruhu do kotouče, a našel tak recept na brankáře Kekulu. Faulu se vzápětí dopustil brodský Tomáš Ludvík, a to byla voda na ofenzivní mlýn hostů. Kozlové rozebrali obranný blok Rebelů a z bezprostřední blízkosti rozjásal svůj tým Tomáš Marvánek.

Svěřenci trenérského dua Chalupa - Fixa však nesložili zbraně a obdivuhodně se postavili zpět na nohy. Ondřej Hlídek vyslal hezkým pasem do brejku kapitána Martina Hynka, jenž prostřelil gólmana Hermanna nad vyrážečku. A to nebylo jeho zdaleka poslední slovo, Martin Hynek soupeře znejistěl ještě více ve 36. minutě, kdy doklepl do sítě odražený puk. Zlomový okamžik přišel pouhou sekundu před druhou sirénou, kdy vrátil klid na kolínské hole před brankovištěm důrazný Josef Spitzer.

Tříbodový zisk ještě více přiblížil hokejistům od řeky Labe Marek Pospíšil, který si pohlednou kličkou pohrál s Vítem Kekulou a prostřelil jej mezi betony. Rebelové ale dělali i nadále čest svému bojovnému jménu, v 55. minutě jejich snahu dokonale zužitkoval gólovou ranou ihned po vhazování Tomáš Ludvík. Opět následovala krutá soupeřova odplata. Po krásné individuální akci zasunul puk mezi Kekulovy betony Josef Šafra a vyloučeného Štěpána Mozra pár okamžiků poté vyhnal předčasně z lavice hanby Dominik Skála, který na konci rychlé a přesné kombinace uklidil kotouč do odkryté brány.

Domácí se potupné desítce přeci jen nevyhnuli, dvanáct sekund před závěrečným hvizdem napřáhl na vrcholu kruhů Daniel Chmelař a napálil puk nad Kekulovo rameno. Hosté si odvezli naprosto zaslouženě všechny tři body po vysoké výhře 10:4, naopak mladí Rebelové museli na svém ledě spolknout hodně hořkou pilulku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Hlídek 0 1 1 0 0
Martin Hynek 2 0 2 0 2
Martin Jelínek 0 1 1 0 0
David Krajhanzl 1 0 1 0 2
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 1 1 2 0 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Václav Pecen 0 1 1 0 2
Michal Semrád 0 1 1 0 0
Dominik Skotar 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 10 10 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N9. kolo, pátek 24.1.2014 od 18:15
4:10
(1:3, 2:3, 1:4)
Havl. Brod - Kolín
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Krajhanzl (Mozr), 27. Hynek (Hlídek), 36. Hynek (Pecen, M. Jelínek), 55. Ludvík (Semrád) – 2. Pospíšil, 15. M. Kočí, 17. Spitzer (Kadlec), 22. Bašus (Pipek), 24. Marvánek (Spitzer, Chmelař), 40. Spitzer (Fedurčo), 42. Pospíšil (Kadlec), 56. Šafra, 58. Skála (M. Kočí, A. Jelínek), 60. Chmelař (Pospíšil). Rozhodčí: Petr Blecha – Ondřej Polák, Lukáš Rampír. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 3:5, 3:7, 4:7, 4:10.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Marek) – Semrád, Motl, Skotar, Pecen, Křesťan – Mozr, Hlídek, Ludvík, M. Jelínek, Hynek (C), Krajhanzl.

Kolín

Hermann (Váňa) – Fiala, Kadlec, Skála, Chmelař – Marvánek, Spitzer, Šafra, Bašus, Pospíšil, Pipek, M. Kočí, A. Jelínek (C), Fedurčo.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu