14. 1. 2014 | Pavel Buňat

Závěrečnou čtvrtinu soutěže odstartuje domácí zápas s Motorem

Se všemi ligovými soupeři havlíčkobrodští hokejisté už odehráli tři vzájemné zápasy a stále se drží na čtvrtém místě v tabulce. Nyní startuje závěrečná čtvrtina první ligy. Pro Rebely se tak stane ve středu 15. ledna na domácím ledě, kde přivítají průběžně předposlední českobudějovický Motor. „Potřebujeme další body, takže se každopádně zase budeme snažit vyhrát,“ hlásí před soubojem gólman Ondřej Kacetl. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v 17.30 hod.

Rebelové v sobotu připravili svým fanouškům tu nejlepší možnou pozvánku na středeční souboj. I potřetí dokázali po bojovném výkonu porazit silnou Olomouc, a to těsným výsledkem 2:1. Obrovský podíl na výhře měl i brankář Ondřej Kacetl, který by podle svých slov měl chytat i proti českobudějovickému Motoru. „Do doby, co budu moct chytat, myslím, že v Havlíčkově Brodě odchytám snad všechno. Takže doufám, že nastoupím i ve středu,“ říká Kacetl. Zároveň dobře ví, že do Kotliny tentokrát přijede jiný soupeř než o víkendu. „Každý zápas je jiný. Olomouc proti nám nastupovala jako jeden z nejofenzivnějších týmů, Českým Budějovicím se naopak tolik nedaří. Tak snad se nechytnou zrovna nás,“ doufá úspěšný gólman.

ČEZ Motor České Budějovice

České Budějovice jsou příkladem týmu, kterému se v letošním prvoligovém ročníku nedaří ani zdaleka tak, jak se před sezonou očekávalo. Bývalého extraligového účastníka trápí především nízká produktivita – aktuálně Motor nastřílel pouze 79 gólů, což je druhé nejnižší číslo v lize. To sice dorovnává úspěšnou obranou, přesto jihočeský celek najdeme až na předposledním místě tabulky se ziskem 40 bodů. Na osmé místo ztrácí celých deset bodů, a tak ve zbývající části sezony má co dohánět, pokud se chce ještě alespoň zapojit do bojů o play-off.

Miroslavu Třetinovi se letos bodově příliš nedaří. Foto: Pavel Kacerovský (hcmotor.cz).
V minulém kole České Budějovice prolomily sérii šesti porážek a konečně se radovaly z tříbodové výhry. Na domácím ledě zdolaly Havířov těsně 2:1.

Mezi největší úspěchy v této sezoně lze počítat zápasy sedmého resp. jedenáctého kola. Motor nejprve zdolal Jihlavu v prodloužení díky jediné brance zápasu a poté si vyšlápl na Mladou Boleslav. Tu zdolal poměrem 5:4 po samostatných nájezdech. Naopak za rámeček si rozhodně nedá dvě porážky s posledním Mostem (3:5 a 3:4) nebo hned tři prohry s Benátkami nad Jizerou.

Největší ikonou týmu a zároveň i nejproduktivnějším hráčem je kapitán Aleš Kotalík. Bývalý hráč NHL nastřílel prozatím 12 gólů a na dalších 9 přihrál. V tabulce produktivity za ním následují zkušení Petr Šachl (7+10), Václav Skuhravý (9+7) a Zdeněk Ondřej (7+8). Nepostradatelnou roli zatím má i Luboš Rob, jenž je s 12 asistencemi nejlepším nahrávačem týmu. Mezi obránci je nejproduktivnější exliberecký Jiří Moravec s osmi kanadskými body (2+6). V brance se pak Motor může spolehnout na Dominika Halmošiho, kterému záda úspěšně kryje Hynek Kůdela. V sestavě Českých Budějovic najdeme i Miroslava Třetinu, který prostředí v Kotlině velice dobře zná. Někdejší opoře Havlíčkova Brodu se však letos v první lize příliš nedaří. V sedmadvaceti zápasech si Třetina připsal pouze 3 body (2+1). Po letech si tak zahrál i 2. ligu, když jej Motor na pět zápasů poslal do Jindřichova Hradce.

Statistiky po 39. kole

znak týmu znak týmu
23-2-1-13 bilance 10-4-2-23
4., 74 bodů umístění 13., 40 bodů
114:99 skóre 79:97
9:2 (Beroun, D) nejvyšší výhra 6:2 (Beroun, D)
0:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 1:6 (Olomouc, V)
12,82 % využití přesilových her 11,89 %
20 gólů v přesilovce 22
Petr Polodna 36 bodů (10+26) nejproduktivnější hráč Aleš Kotalík 21 bodů (12+9)
David Stach 12 gólů nejlepší střelec Aleš Kotalík 12 gólů
Petr Polodna 25 asistencí nejlepší nahrávač Luboš Rob 12 asistencí
Tomáš Kolafa 14 bodů (2+12) nejproduktivnější obránce Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Tomáš Semrád +15 nejlepší hráč v +/- Petr Šachl +6
Ondřej Stehlík -4 nejhorší hráč v +/- Václav Skuhravý -15
Tomáš Kolafa 50 minut nejtrestanější hráč Václav Skuhravý 121 minut
Ondřej Kacetl 94,49 % (17 záp.),
Filip Šindelář 92,63 % (9 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.),
Petr Opršal 91,11 % (4 záp.)
úspěšnost brankářů Hynek Kůdela 92,65 % (16 záp.),
Dominik Halmoši 91,73 % (24 záp.)
Ondřej Kacetl 2,11,
Filip Šindelář 2,61,
Daniel Dolejš 2,69,
Petr Opršal 3,12
průměr inkasovaných gólů na zápas Hynek Kůdela 2,08,
Dominik Halmoši 2,49

Poznámka: D - doma, V - venku

Rok Pajič zbrusu novou posilou Českých Budějovic

Rok Pajič v Česku naposledy působil v dresu Ústeckých Lvů. Foto: hcusti.cz.

Před středečním zápasem představil Motor zbrusu novou posilu, kterou je osmadvacetiletý slovinský útočník Rok Pajič. Ten si v Česku v dresech Liberce, Vrchlabí či Ústí nad Labem vydobyl velice dobrou pověst kreativního forvarda, jenž vždy patřil k oporám svého mužstva. V I. lize nastoupil už k úctyhodným 294 zápasům (i s play-off). Pajič za sebou má i tři světové šampionáty a úspěšnou olympijskou kvalifikaci. Pro olympijské hry v Soči ovšem do výběru Slovinska nominován nebyl.
Naposledy Pajič působil v EBEL lize v dresu Bolzana, kam přestoupil po angažmá ve Velké Británii. V Bolzanu stihl odehrát pouze sedm zápasů, v nichž si připsal šest kanadských bodů. Nyní se vrací za svojí rodinou do Česka. „Věřím, že s Motorem najedeme na vítěznou vlnu,“ řekl pro oficiální webové stránky Českých Budějovic hcmotor.cz, podle kterých by měl nastoupit už v Kotlině. Pokud se tedy podaří vyřídit patřičné formality na IIHF. S Motorem podepsal smlouvu do konce roku.

Motor na Rebely ještě nevyzrál

Tři zápasy, tři výhry – taková je letošní bilance Havlíčkova Brodu s Jihočechy. Do Českých Budějovic v září přijel k úvodnímu kolu jako outsider, čelil 46 střelám, přesto tehdy senzačně neinkasoval a vyšel z utkání jako vítěz. O třech bodech za výhru 3:0 rozhodla trojice Dvořáček, Havel, Maliník.
O měsíc později skóre 3:0 v průběhu odvetného utkání svítilo na výsledkové tabuli znovu. Po trefách Kolafy, Bergera a Havla vedli domácí Rebelové po dvou třetinách pohodlným náskokem, kterým sice ještě otřásla závěrná část, ale na víc než na konečné snížení 3:2 se Motor nezmohl.
Třetí vzájemné utkání přineslo dosud nejvyrovnanější bitvu, když ještě šest minut před koncem panoval nerozhodný stav 1:1. Ten ale k radosti hostujícího mužstva změnil Stehlík a rozhodl a dalších třech bodech pro Rebel.

1. kolo: ČEZ Motor České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod 0:3
14. kolo: HC Rebel Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice 3:2
27. kolo: ČEZ Motor České Budějovic – HC Rebel Havlíčkův Brod 1:2

Série porážek skončila v minulém kole

Šest zápasů po sobě nepoznali svěřenci Petra Rosola radost z vítězství. To ale změnilo 39. kole, v rámci kterého Motor hostil našlápnutý Havířov. Budvar arénu rozjásal už v páté minutě Václav Skuhravý, který úspěšně objel branku soupeře a zametl kotouč za havířovského gólmana. Na další gól si diváci museli počkat do závěru druhé části, kdy těžko chytatelnou střelu na Danečka vyslal kapitán Aleš Kotalík, který v tu chvíli zaznamenal vítězný gól zápasu. Hosté totiž dokázali snížit v 57. minutě během přesilové hry, ale to bylo z jejich strany vše. 3325 diváků se tak radovalo z těsné výhry 2:1.

ČEZ Motor České Budějovice – AZ Havířov 2:1

Branky a nahrávky: 5. Skuhravý (Melka), 39. Kotalík (Kasík, Rob) – 57. Sztefek (Deutsch, Marosz). Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3325.

České Budějovice: Halmoši – Kasík, Vráblík, Kotaška, Chmelíř, Platil, Prokop, Pavlíček – Kotalík, Rob, Boháč – Třetina, Skuhravý, Melka – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Šperger, Ferebauer – Kňazev.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu