10. 1. 2014 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Junioři si v Kotlině otevřeli střelnici, Medvědi se do svého doupěte znovu vracejí s ostudou

V tabulce dosud poslední Beroun je nejoblíbenějším soupeřem havlíčkobrodských juniorů, kteří mu i druhé vystoupení na ledě Kotliny dokonale znechutili. Medvědi si do svého doupěte znovu nesou na zádech nepříjemný ranec gólů, jichž opět inkasovali dvouciferný počet. O výsledku rozhodla prostřední část, v níž svěřenci trenérského tandemu Chalupa - Fixa nasázeli za záda gólmana Sováka sedm branek. Proti Středočechům si nejlépe počínal Ondřej Hlídek, který se blýskl hattrickem a dvěma asistencemi. Premiéru si v brankovišti nejstarší mládežnické kategorie odbyl mladší dorostenec David Marek, který odchytal poslední třetinu.

Medvědi začali zápas lépe a do rozhozené obrany vlétl Daniel Finstr. Blafákem ale na Nováka nevyzrál. Domácí muž s maskou následně vyčapal ještě dvojitý pokus Lukáše Vrby. Rebelové se do pořádného útoku dostali až těsně před polovinou třetiny a hned z toho byla branka. Lukáš Brebera našel před bránou Tomáše Ludvíka, který poslal kotouč pod Sovákem do sítě. Berounský gólman si následně spravil chuť. Nejprve zlikvidoval Hynkovu střelu a následně si poradil i s dorážkou Víta Křesťana.

Rebelové pak předvedli ukázkovou akci, když Martin Hynek z rohu pásma našel na brankovišti hůl Ondřeje Hlídka, který trkl kotouč do Sovákovy šibenice. Oba týmy pak dostaly šanci ve dvojnásobné přesilovce. Medvědi ji nevyužili, ale Rebelové si počínali na jedničku. Před soupeřovou svatyní se prosadil Václav Motl. Trend s tresty pokračoval i ve zbytku periody a téměř se nehrálo v plném počtu.

Prostřední periodu začal domácí celek výborně a Radek Sovák se měl co ohánět. Nakonec ale nestačil na dorážku Ondřeje Hlídka. Krátce před polovinou utkání ujel v přesilovce Martin Hynek, který byl faulován a s nařízeným trestným střílením si poradil bravurně. Rozhýbal si Sováka a zakončil mezi betony. Odevzdané Medvědy tato branka natolik nahlodala, že již téměř nebránili. Krajhanzlovu dorážku nejprve hostující gólman skvěle vytáhl, ale minutu nato nestačil na zakončení Víta Křesťana, jenž z brankoviště umístil kotouč přesně pod horní tyčku.

Kotlina ještě ani neutichla radostí a David Krajhanzl přehodil dorážkou Semrádovy střely ležícího Sováka. Znovu neutekla ani minuta a Ondřej Hlídek se dostal do nájezdu, který zakončil přesně „pod víko“. Následně hra trochu polevila, ale to jen do doby, než se dostal na brankovišti k dorážce Tomáš Ludvík, jenž nejprve, pravda, trefil bleskurychlý Sovákův beton, ale z dorážky už se nemýlil. Třetinu hrůzy z berounského pohledu vzápětí dokonal Dominik Skotar, který při dorážce pálil přesně nad beton.

O vítězství mladých Rebelů nebylo pochyb, a tak si v závěrečném dějství odbyl juniorskou premiéru gólman David Marek, jenž je věkem ještě mladší dorostenec. Obrázek hry se v porovnání s předešlým průběhem zápasu nezměnil, Havlíčkův Brod si i nadále dělal ze soupeře od řeky Berounky trhací kalendář. Už ve 43. minutě těžil z přesné nahrávky Ondřeje Hlídka kapitán Martin Hynek, pro kterého nebyl problém skórovat z bezprostřední blízkosti. V předposlední minutě zápasu se dočkali i Medvědi, když při vlastním oslabení přehodil z pravého kruhu Markovo rameno Lukáš Vrba.

Parta z Kotliny se nechtěla nechat zahanbit a bleskurychle odpověděla, když David Krajhanzl povedenou střelou zblízka znovu vyzrál na bezmocného gólmana Sováka. Poslední slovo ale patřilo Středočechům, kteří dokonale využili laxnosti brodské obrany a pouhou sekundu před sirénou zametl kotouč za Markova záda Milan Míka, čímž uzavřel skóre na konečných 12:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 1 1 0 2
Ondřej Hlídek 3 2 5 0 0
Martin Hynek 2 3 5 0 2
Martin Jelínek 0 1 1 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 4
David Krajhanzl 2 0 2 0 2
Vít Křesťan 1 4 5 0 0
Tomáš Ludvík 2 1 3 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 2
Václav Pecen 0 1 1 0 0
Michal Semrád 0 1 1 0 0
Dominik Skotar 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 20 2 2 0 0,00 0 0
Čeněk Novák 40 0 0 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N5. kolo, pátek 10.1.2014 od 18:00
12:2
(3:0, 7:0, 2:2)
Havl. Brod - Beroun
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Ludvík (Brebera), 14. Hlídek (Hynek), 18. Motl (Křesťan), 24. Hlídek (Hynek, Křesťan), 29. Hynek (TS), 32. Křesťan (Hlídek, Hynek), 33. Krajhanzl (Semrád, Ludvík), 34. Hlídek, 38. Ludvík (Křesťan), 39. Skotar (Pecen), 43. Hynek (Hlídek, Jelínek), 59. Krajhanzl (Křesťan) – 59. Vrba, 60. Míka. Rozhodčí: Petr Blecha – Ondřej Polák, Lukáš Rampír. Vyloučení: 5:12, navíc Hynek (HBR) - OT DKÚ, nesport. chov. Využití: 5:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 40. Průběh utkání: 11:0, 11:1, 12:1, 12:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (41. Marek) – Křesťan, Ludvík, Skotar, Pecen – Mozr, Brebera, Hlídek, Semrád, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek (C).

Beroun

Sovák – Štrébl, Finstr, Ottomanský (C), Vlach, Kohout, Vrba, Bureš, Slavev, M. Míka, Mareček, Krejčí, Š. Míka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu