31. 10. 2013 | Redakce

HC Rebel má dva nové akcionáře, klub je stabilizovaný

HAVLÍČKŮV BROD – HC Rebel Havlíčkův Brod má oficiálně dva nové akcionáře. Po středeční valné hromadě to oznámil jeden z majitelů brodského klubu Petr Hubacz. „Vzhledem k finanční situaci jsem se rozhodl přizvat ke spolupráci další partnery. Jedním z nich je Zdeněk Caska a druhým Evžen Vopelka,“ prohlásil předseda představenstva ŽSD a.s.

Další kroky a plány oznámí nové vedení brodského hokejového klubu zhruba za čtrnáct dnů. Na 11. listopadu totiž svolalo jednání akcionářů, po němž bude situace mnohem jasnější. „Probírat budeme nejenom A-tým, ale také koncepci práce s mládeží, která by měla dostat konkrétní podobu,“ uvedl Petr Hubacz.

Podle něj je nyní situace v klubu stabilizovaná. „Nikdo nemá peněz nazbyt. Samozřejmě s nimi bojujeme jako ve většině klubů, ale mohli jste také vidět, že přibyli noví sponzoři a další jsou v jednání. Předpokládám, že letošní sezona bude finančně zabezpečena,“ nechal se slyšet.

Znovu také padlo ujištění, že Rebelové hodlají spolupracovat se všemi extraligovými kluby. Jinými slovy, vedení HC Rebel odmítá být farmou některého konkrétního účastníka nejvyšší domácí soutěže. „Uplynulé tři roky jsme se snažili zachovat si určitou samostatnost, nebýt na nikom závislí. A tahle filosofie platí i do budoucna,“ ubezpečoval Petr Hubacz.

DOLEJŠ A DALŠÍ...

Na tiskové konferenci svolané právě v souvislosti s valnou hromadou a změnami na seznamu akcionářů došlo také na hráčský kádr prvoligového A-týmu, který v minulých dnech opustily hned dvě opory – útočník Pavel Musil zamířil do Mladé Boleslavi a brankář Daniel Dolejš chytá od pátku za extraligové Vítkovice.

Dalším hráčem, který si v nejbližší době vyzkouší atmosféru české top soutěže, bude podle Zdeňka Casky Lukáš Endál. „V pátek půjde na zkoušku do Pardubic,“ oznámil. „Nehodláme tady jenom vychovávat a pak prodávat hráče, ale také nebudeme nikomu bránit v kariérním postupu. Je jasné, že cíl každého hokejisty je stejný – dostat se do extraligy,“ dodal.

Zároveň znovu zaznělo, že pokud nebude brankář Dolejš ve Vítkovicích příliš využíván, může se opět objevit v havlíčkobrodské Kotlině. „Souhlasili jsme s tím, že ho mohou případně Vítkovice půjčit v rámci extraligy, ale někam jinam do první ligy ne. Jedině zase s naším souhlasem,“ upozornil Petr Hubacz.

Zkrátka prý Havlíčkův Brod nepřijde ani tehdy, rozhodnou-li se ve Vítkovicích v budoucnu Dolejše prodat. „Ve smlouvě je opce, že pokud půjde dál, budeme mít z jeho prodeje 25 %,“ objasnil situaci kolem juniorského reprezentanta Evžen Vopelka. „Finanční stránka toho prodeje samozřejmě hrála svoji roli, ale především šlo o to, aby se Dan posunul dál, protože víme, že na to má. První liga pro něj už byla poněkud těsná,“ doplnil kolegu Petr Hubacz.

MÍSTO PRO FANOUŠKY...

Uvolněné místo gólmana vyřešil klub využitím hradeckého Ondřeje Kacetla, ovšem v souvislosti s chystanou zkouškou Endála v Pardubicích a zraněním Ladislava Rytnauera se nabízí další otázka: Koho do útoku? „Jednáme s Pardubicemi o příchodu některých hráčů ze čtvrté lajny na střídavý start,“ nastínil možné řešení situace sportovní manažer HC Rebel Miroslav Barus.

V závěru tiskové konference se řeč stočila také na fanoušky HC Rebel, kteří v uplynulých dnech museli opustit prostory klubovny na zimním stadionu v Kotlině, který spravují Technické služby.

„Pokud tam nebudou skladovat těkavé látky, tak by se dal snad nějaký náhradní prostor zařídit,“ uvedl Evžen Vopelka. „S Technickými službami máme dohodnuté jednání na příští týden, takže to s nimi zkusíme probrat a uvidíme,“ slíbil Zdeněk Caska.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu