28. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Z šumperské sluje dorazí do Kotliny Draci. Sežehnou rozjetou družinu Rebelů?

Havlíčkobrodští hokejisté v současné době budí na prvoligové scéně respekt, když po třídílné vítězné sérii na domácím ledě dokázali vyloupit i led regionálního rivala z Třebíče. Svěřenci trenérského tandemu Jiří Mička - Richard Cachnín si připsali na konto všech dvanáct bodů a není pochyb o tom, že tuto sbírku budou chtít rozšířit i po bitvě se Šumperkem, který jako další soupeř přicestuje do Kotliny. Salithu vyšlo minulé kolo, když na svém kluzišti přetlačil 4:2 České Budějovice. Zápas začne ve středu 30. října od 17:30, přičemž můžete sledovat počínání obou týmů díky textovému on-line přenosu. Jednotné vstupné činí 80 Kč.

HC Rebel vs. Salith Šumperk

znak týmu znak týmu
10-0-1-5 bilance 4-3-1-8
5., 31 bodů umístění 11., 19 bodů
43:42 skóre 43:57
5:2 (Kadaň, D) nejvyšší výhra 9:3 (Benátky nad Jizerou, D)
6,35 % Využití přesilových her 15,07 %
4 góly v přesilovce 11
0:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 1:6 (Mladá Boleslav, V)
David Dvořáček 11 bodů (4+7) nejproduktivnější hráč Aleš Holík 12 bodů (5+7)
Lukáš Havel 8 gólů nejlepší střelec Karel Plášek 7 gólů
Petr Polodna 10 asistencí nejlepší nahrávač Marek Haas 9 asistencí
Karol Korím 7 bodů (1+6) nejproduktivnější obránce Aleš Holík 12 bodů (5+7)
Tomáš Semrád +9 nejlepší hráč v +/- Aleš Holík +3
Marek Drtina -7 nejhorší hráč v +/- Marek Bail -15
Tomáš Semrád 31 minut nejtrestanější hráč Patrik Moskal 40 minut
Ondřej Kacetl 95,38 % (3 záp.),
Petr Opršal 94,29 % (3 záp.),
Daniel Dolejš 92,45 % (13 záp.)
úspěšnost brankářů Tomáš Štůrala 91,86 % (12 záp.),
Libor Kašík 88,03 % (3 záp.),
Vratislav Vajner 83,78 % (2 záp.)
Ondřej Kacetl 2,00,
Petr Opršal 1,79,
Daniel Dolejš 2,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Štůrala 2,89,
Libor Kašík 4,67,
Vratislav Vajner 4,97

Draky táhnou zkušení mazáci, problémy mají mezi tyčemi

Šumperk prožil doslova hororový začátek nového soutěžního ročníku, když po čtyřech odehraných kolech neměl na kontě ani jeden bod a krčil se na úplném chvostu startovního pole. Jako odrazový můstek k lepším zítřkům mu posloužila v domácím prostředí tápající Třebíč, odkud si Moravané odvezli dva body. Pro dračí družinu bylo důležité to, že zvládla důležité souboje s největšími tabulkovými konkurenty, jimiž jsou aktuálně Benátky nad Jizerou (doma 9:3), Most (venku 4:3sn) a Ústí nad Labem (doma 4:2).

Soubor pod taktovkou kouče Kučery se může spolehnout na své zkušené tahouny. Pětatřicetiletý obránce a kapitán Aleš Holík kraluje šumperské produktivitě, přičemž mu zdatně sekunduje už čtyřicetiletý Karel Plášek, který je se sedmi trefami nejlepším střelcem týmu. Určitou Achillovu patu představuje citlivý post brankáře, kde Šumperk výhradně spoléhá na zkušeného Tomáše Štůralu. Jeho kolega Libor Kašík zatím zůstává daleko za očekáváním a lichotivými statistikami se nemůže pochlubit ani Vratislav Vajner. Velký pozor si musí dávat Havlíčkův Brod na disciplínu, protože jejich nejbližší soupeř v přesilovkách nasázel už 11 gólů.

BK Mladá Boleslav – Salith Šumperk 6:1
Salith Šumperk – HC Olomouc 1:4
HC Motor České Budějovice – Salith Šumperk 4:0
Salith Šumperk – HC Rebel Havlíčkův Brod 2:4
SK Horácká Slavia Třebíč – Salith Šumperk 3:4sn
AZ Havířov – Salith Šumperk 3:1
Salith Šumperk – SK Kadaň 3:2
HC Stadion Litoměřice – Salith Šumperk 3:4sn
Salith Šumperk – Medvědi Beroun 1933 2:3sn
HC Dukla Jihlava – Salith Šumperk 8:4
Salith Šumperk – HC Benátky nad Jizerou 9:3
HC Most – Salith Šumperk 3:4sn
Salith Šumperk – HC Slovan Ústečtí Lvi 4:2
Salith Šumperk – BK Mladá Boleslav 0:5
HC Olomouc – Salith Šumperk 2:0
Salith Šumperk – HC Motor České Budějovice 4:2

Rebelové v nové sezoně Šumperk pokaždé porazili, z toho dvakrát v přípravném období.

Do Kotliny se chystají DraFans, přijet může i Jan Semorád

Šumperští hokejisté se mohou opřít o své fanoušky, kteří jim vytvářejí skvělou atmosféru nejen v domácím prostředí, ale vyrážejí je podporovat i na kluziště soupeřů. A to i do vzdálenějších končin, což dokazuje například výjezd do Českých Budějovic, kde Salith v rámci 4. kola nakonec prohrál 0:4. Podle dostupných informací přímo z tábora soupeře se chystá skupina fanoušků Draků i do Havlíčkova Brodu.

Hodně pikantní zápas může odehrát pětadvacetiletý útočník Jan Semorád, který ještě 9. října oblékal havlíčkobrodský dres na ledě Mostu. Ironií osudu je to, že výhru Rebelů v Šumperku režíroval dvěma gólovými asistencemi právě on. V minulém kole dirigoval triumf nad Českými Budějovicemi, když se blýskl třemi kanadskými body. „Já byl v Brodě na měsíc, a nějak jsme původně ani jedna či druhá strana neuvažovali, že bych měl pokračovat. Vedení pak sice projevilo zájem, jestli bych nechtěl ještě zůstat i nadále, ale to už jsme jednali přes manažera v Pardubicích a přes mého agenta, že půjdu sem,“ uvedl nedávno v rozhovoru pro web hokejsumperk2003.cz.

Působili u Rebelů

Ondřej Starý (obránce)
Michal Hlinka (útočník)
Jan Semorád (útočník)

Sestavy v minulém kole

Havlíčkův Brod: Kacetl – Drtina, Kolafa, Vágner, Zdráhal, Korím, Semrád, Zítka – Berger, Polodna, Havel – Milfait, Endál, Říha – Maliník, Stach, Dvořáček – Charvát, Stehlík, Chlubna.

Šumperk: Štůrala - Holík, Matějíček, Sedlák, Tesařík, Novotný, Starý, Navrátil - Haas, Plášek, Půhoný - Brunec, Hulva, Semorád - Staněk, Moskal, Žálčík - Cink, Skoumal, Langr.

Proti Kadani hrál ještě za Rebely, nyní už je Drakem. Vyjede Jan Semorád proti „svým“?

Celková bilance s Šumperkem v 1. lize

Historické statistiky hovoří pro Rebely, kteří z patnácti vzájemných střetnutí odjížděli z ledu jako vítězové devětkrát, přičemž v osmi případech ukořistili plný bodový zisk. Draci sežehli svého soupeře v šesti vzájemných střetnutích, z toho čtyřikrát si na Havlíčkovu Brodu smlsli s tříbodovou příchutí. Pokud se podíváme na skóre, tak to je poměrně vyrovnané. Bojovníci z Kotliny nastříleli jen o šest gólů více. V rámci prvoligového play-off se oba soupeři ještě nepotkali.

Počet odehraných zápasů: 15
Bilance: 8-1-2-4
Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5, 7:0, 4:5p, 4:2, 2:6, 4:2, 3:6, 3:1, 4:2, 4:2
Skóre: 53:47

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu