26. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Rebelové sáhli ke změně i v útočných řadách, z týmu odešel Petr Štěpánek

Hráčský kádr havlíčkobrodského A-týmu doznal v poslední době značných změn, které se dosud týkaly hlavně obrany. Nyní ale došlo i na útočné řady, z nichž odešel urostlý útočník Petr Štěpánek. „Petr Štěpánek odešel proto, že momentálně máme přetlak útočníků a hráč jeho formátu musí podávat na ledě lepší výkony, což se nestávalo. Proto dáme přednost jiným hráčům,“ objasnil situaci pro havlickobrodsky.denik.cz trenér Jiří Mička.

Třiadvacetiletý hokejista přišel do Kotliny ze druholigového Žďáru nad Sázavou v sezoně 2010/11, kdy odehrál za Rebely 9 prvoligových zápasů. Hned pět z nich absolvoval v rámci prestižního play-off, v němž Havlíčkův Brod vyřadil Kadaň, překvapivě si vyšlápl i na favorizovanou Olomouc a až v semifinále nestačil na Ústí nad Labem. I přesto, že se odchovanec brněnské Komety do statistik nezapsal žádným kanadským bodem, podílel se na největším úspěchu v novodobé historii klubu. Od soutěžního ročníku 2011/12 už patřil mezi stálé články sestavy, přičemž i nadále vypomáhal žďárským Plamenům. V dresu Rebelů si připsal za 4 sezony celkem 117 startů, během nichž získal 21 kanadských bodů (9+12).

Mladý útočník se v nejbližší době bude připravovat ve Žďáře nad Sázavou, přičemž se poohlédne po dalším angažmá. „Budu si něco hledat, pravděpodobně v zahraničí,“ uvedl pro server havlickobrodsky.denik.cz. Trenér Jiří Mička v rozhovoru pro stejnojmenné médium nevyloučil ani další změny v sestavě. „Když mužstvo bude šlapat, tak změn bude co nejméně. Když ne, tak se to budeme snažit nějak oživit. Samozřejmě bychom s tím chtěli hýbat co nejméně.“

Petru Štěpánkovi patří za jeho výkony v havlíčkobrodském dresu poděkování, do nového působiště mu přejeme hodně štěstí.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu