20. 9. 2013 | Luboš Vácha, Ladislav Vácha

Rebelové vyrážejí bojovat ven, přivítá je Šumperk

Neúspěšné derby proti Třebíči je pro partu pod taktovkou koučů Jiřího Mičky a Richarda Cachnína dávno za námi. Prvoligová sezóna pokračuje již čtvrtým kolem. Během něj čeká havlíčkobrodské hokejisty venkovní duel, ve kterém je přivítá soupeř Salith Šumperk. Zápas začíná úderem 17. hodiny. Pokud se zrovna nechystáte podpořit Rebely z hlediště šumperského stadionu, můžete celé počínání vyslanců z Kotliny sledovat prostřednictvím online přenosu.

Salith Šumperk vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
0-0-0-0 bilance 1-0-1-1
14., 0 bodů umístění 7., 4 body
2:14 skóre 7:7
0,00 % využití přesilových her 12,50 %
0 gólů v přesilovce 1

Draci stále čekají na první vítězství

Hokejistům Šumperku se vstup do nové sezóny taky příliš nevede. Během tří zápasů dokázali vstřelit pouze dvě branky. První ostrou prověrkou bylo utkání proti Mladé Boleslavi, která potvrdila, že je doma, a Draci odjeli domů po porážce 1:6. Jediný gól Šumperku si připsal Jakub Hulva.
V dalších dnech se pokračovalo druhým kolem, a to na „dračím“domácím kluzišti, kde se představila HC Olomouc. Ta se po šedesáti minutách radovala z výhry 4:1. Druhým, avšak doposud posledním střelcem Šumperku, byl Patrik Moskal.
Minulé kolo Draci odehráli v jihočeské metropoli proti českobudějovickému Motoru, jenž své domácí prostředí ovládl a naložil Šumperku drtivou porážku 4:0.

Petr Polodna: „Alespoň něco bychom měli odvézt.“

Rebelové prožili vstup do nového soutěžního ročníku jako z říše snů. Z bouřlivého prostředí Českých Budějovic a Havířova se ani jednou nevraceli s prázdnou a získali dohromady čtyři body. Domácí premiéra jim ale nevyšla a poprvé od návratu do 1. ligy v prvním domácím zápasu nebodovali, když podlehli Třebíči 2:4. „Se čtyřmi body ze dvou zápasů venku jsme byli spokojení, ale doma s Třebíčí jsme měli minimálně bod uhrát. Měli jsme na víc, ale bohužel jsme ten zápas po naší chybě ztratili,“ smutnil Petr Polodna.

Šumperk se na prahu nové prvoligové sezony hodně trápí. Ze tří odehraných kol odjížděli z ledu jeho hráči pokaždé se sklopenými hlavami, když nevybojovali do tabulky ani jeden bod. „Myslím si, že je to celkem jedno, jestli bod mají, nebo ne. Hrají doma, kde jsou silní, a určitě budou chtít vyhrát. Zatím se jim asi moc nedaří, koukal jsem, že dali jen dva góly. Alespoň něco bychom měli odvézt, ale ve tři body budeme doufat. Myslím, že by se to tam dalo uhrát,“ přemýšlel nahlas zkušený útočník.

Vlasatému hokejistovi se zatím skvěle daří spolupráce s útočným parťákem Lukášem Havlem, který vstřelil tři branky a Petr Polodna mu u všech z nich asistoval. „Havlis dává góly a já mu to tam vždycky nachystám. On ví, že já rád ve většině případů nahrávám. On zase spíše zakončuje. Škoda, že se nám zranil Můsa (Pavel Musil – pozn. red.), ale je tam s námi teď Vláďa Říha. Myslím, že je to také v pohodě,“ pochvaloval si spolupráci se svými spoluhráči hráč s číslem 11.

A ptáte se, na co si bude muset dávat parta z Kotliny největší pozor? „Hodně důležitý bude začátek. Když ubráníme prvních deset minut a ještě se nám podaří dát gól, tak se tam dá hrát. Nesmíme podlehnout tomu začátečnímu tlaku, který oni budou mít. Budou je tam také hnát diváci. Také dost důležitým faktorem je to, aby tomu nepodlehl rozhodčí. Když budeme hrát bez faulů, tak věřím, že se dá něco odvézt,“ přeje si „Poly“.

Celková bilance se Šumperkem v 1. lize

Havlíčkův Brod se s Draky utkává celkem pátou sezónu, mezi tím si však Šumperk dvakrát „odskočil“ zpět do 2. ligy. Od sezóny 2011/2012 je ale v druhé nejvyšší soutěži ČR. Proti Rebelům se mu celkem dařilo a rozhodně ukázal svou houževnatost. Důkazem toho jsou například výhry 2:6, 3:6. Nejvyšší výhru ve vzájemných zápasech ovšem slaví hráči z Kotliny, kteří v úvodním duelu ročníku 2011/2012 rozdrtili Draky poměrem 7:0.

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 7-1-2-4
Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5, 7:0, 4:5p, 4:2, 2:6, 4:2, 3:6, 3:1, 4:2
Skóre: 49:45

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu