16. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Jan Berger: Mohli jsme odvézt více bodů, ale máme alespoň něco

Havlíčkobrodští Rebelové za sebou mají další cestu na led soupeře, odkud se ani tentokrát nevraceli domů s prázdnou. Po překvapivém vyloupení Českých Budějovic ukořistili cenný bod i u nováčka z Havířova, jemuž v bouřlivé atmosféře podlehli 2:3 po prodloužení. Soubor z Kotliny musel dvakrát dotahovat nejtěsnější manko, což se mu, především díky produktivitě druhého útoku, v obou případech podařilo. „Teď, když se nám daří, je potřeba získat co nejvíce bodů,“ burcuje svůj tým čtyřiadvacetiletý útočník Jan Berger, který se proti „Azetu“ blýskl přesnou trefou a gólovou asistencí.

Jak byste zhodnotil ze svého pohledu minulý zápas?
Čekali jsme, že diváci poženou Havířov dopředu, což se stalo. Hráli dobře. Vlétli na nás a chvíli trvalo, než jsme se probrali z té dlouhé cesty. Potom jsme se do toho dostali a neodehráli jsme špatný zápas. Mohli jsme odvézt více bodů, ale máme alespoň něco.

Byl jste u obou vstřelených branek, když jste jednu sám dal a na druhou jste přihrál. Jak jste obě gólové situace viděl ze svého pohledu?
Při tom mém gólu měl nejdříve velkou šanci Láďa Rytnauer, který vystřelil, a odrazilo se to. Znovu se dostal puk k němu a on mi to geniálně poslal do strany. Napálil jsem to a naštěstí jsem to trefil. Co se týče druhé akce, v přesilovce Martin Vágner na modré čáře udržel puk, posunul to na mě, já na Láďu a ten krásně na Endyho.

Byla atmosféra opravdu tak bouřlivá, jak se před zápasem předpovídalo?
Atmosféra byla výborná. Vůbec si nejsem jistý, kolikrát jsem v první lize něco takového zažil. Stejně jako v Budějkách to byla opravdu paráda. V tomhle je nádhera hrát.

Kdyby vám před začátkem soutěže někdo řekl, že po dvou kolech bude mít na kontě čtyři body, tak byste byli asi spokojení…
Byli bychom spokojení. Sezona bude dlouhá, ty body je potřeba brát. Teď, když se nám daří, je potřeba získat co nejvíce bodů. Žádné uspokojení určitě nehrozí.

Hrajete v útoku po boku Lukáše Endála a Ladislava Rytnauera. Jak se vám s nimi zatím spolupracuje?
Řekl bych, že v přesilovkách to docela funguje. Pořád je ale co zlepšovat. Jsou to výborní hráči a já se snažím je nějak šikovně doplnit.

Teď vás čeká zápas proti Třebíči, s níž jste v přípravě dvakrát prohráli, ale zatím ještě nezískala ani bod. Může to být pro vás výhoda, nebo to s ní bude naopak o to náročnější?
Spíš to bude o to horší, protože do toho půjdou jako vždy po hlavě. Je na čase je ve správnou chvíli porazit a získat body. Bude to potřeba.

Díky.
Také děkuji.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu