29. 8. 2013 | Richard Wagner

Mladí Rebelové ovládli Tománkův memoriál!

Víkend v havlíčkobrodské Kotlině patřil mladšímu dorostu, který zde odehrál domácí turnaj. Již po jedenačtyřicáté se konal memoriál, který je věnován člověku, jenž vychoval skvělé hokejisty typu bratří Holíků, Václava Chytráčka či Jana Suchého. Letošní turnaj ovládli Rebelové, kteří kromě prohraných nájezdů se Žďárem neztratili ani bod a David Marek byl navíc vyhlášen gólmanem turnaje.

Tománkův memoriál 2013

Tabulka:
Tým Záp. V-R-P VN-PN Skóre Body
HC REBEL 5 5-0-0 4-1 23:4 14
Žďár n/S 5 4-0-1 2-3 18:14 10
Warrior 5 2-1-2 2-3 22:15 7
Hvězda 5 2-1-2 2-3 17:15 7
Landshut 5 0-1-4 3-2 18:34 4
Hodonín 5 0-1-4 2-3 7:23 3

Celý turnaj začal v pátek odpoledne, kdy se střetly první týmy. Své úvodní vystoupení si odbyli také domácí hokejisté, kteří díky povedené třetí části porazili pražskou Hvězdu 5:1 a zvládli i nájezdy. Druhý den nabídl několik velmi zajímavých utkání. Tím nejatraktivnějším byl zcela jistě zápas Žďáru s Landshutem. Mladí rakouští hokejisté prohrávali s nováčkem extraligy mladšího dorostu již 2:8, ale nakonec se vzmužili, k čemuž jim pomohlo i stáhnutí první formace Žďáru, a Plameny si v závěru tak tak uhájily vítězství. Jako dílčí úspěch za svou stíhací jízdu si Young Cannibals připsali bod za zvládnuté penalty. Nejvíce však vyrazilo divákům dech chování Hodonína. Ten totiž v utkání s Rebely odstoupil z ledu poté, co neúspěšně reklamoval neuznání regulérních branek. Zápas tak postihla kontumace ve prospěch hostitelského celku. To ale nebylo vše. V neděli ráno pak odmítli po druhé periodě nastoupit na led řka, že je nekvalitní a podle rozpisu měla být úprava ledu (ta se z časových důvodů posunula u všech mačů až na konec střetnutí, což bylo již v sobotu a Jihomoravané to dobře věděli). Stalo se tak v zápase s Hvězdou, kde se Hodonínští prezentovali velmi surovou a agresivní hrou, často se hádali a seděli na trestné lavici. Dokonce obdrželi jediný větší trest na celém turnaji. Na nudu si tedy diváci v hledišti nemohli rozhodně stěžovat. Takový malým vyvrcholením byl souboj Rebelů s Plameny, jediných celků, které neztratily ani bod. Domácí zvítězili těsným rozdílem 2:1, v dodatkových nájezdech pak slavili rivalové.

Splnili jsme záměr, s nímž jsme do turnaje šli, míní Milan Chalupa, trenér vítězů

Spokojení trenéři
Jen jeden trenér se může chlubit statusem „kouč vítězů“. Letos toto přízvisko dostal Milan Chalupa, trenér domácího Havlíčkova Brodu. „Je to velmi cenný úspěch, jelikož kádr skládáme za pochodu. Máme široký základ, který pomalu zužujeme. Trénovali jsme velice tvrdě a výsledky se dostavily. Je to ale dílčí úspěch, na který bychom rádi navázali v sezoně, která na nás čeká za deset dní. Ale s tím turnajem jsem spokojený, protože se ukázalo složení řad. Věděli jsme o dvou pěticích, ale tady nám začala krystalizovat ta třetí. A přesně s tímto záměrem jsme do toho šli - najít tu třetí lajnu. Jinak jsem samozřejmě rád, že to kluci zvládli. Byly tam velmi světlá místa, ale, což k tomu mládí patří, i hluchá místa,“ zhodnotil memoriál trenér vítězů Milan Chalupa.

Rebelové odehráli hned pět zápasů. Na který z nich bude Milan Chalupa vzpomínat nejvíce, a který byl pro něj nejdůležitější? „Velice dobře jsme hráli proti Žďáru, který sice na puku vypadal lépe, ale my jsme to pak bojovností a dobrou obrannou hrou eliminovali a měli navíc i šance, které jsme nedali. Toho vítězství si cením velice, protože je to náš přímý konkurent v soutěži a hrajeme s ním hned druhý zápas.“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu