16. 8. 2013 | Richard Wagner

Když si dřív klekneš, tak ti to hoděj nahoru pod kládu, říká o kolínských střelcích gólman Opršal

Kolín - Své čtvrté vystoupení zakončené třetí remízou za sebou mají Rebelové. Tentokráte se rozešli smírně s Kolínem. Po ukončení utkání mohla nakonec zavládnout větší radost v kabině hostů z Vysočiny, kteří díky jednomu proměněnému nájezdu dokázali uspět v penaltovém rozstřelu. Velkou zásluhu na tom měl hlavně brankář Petr Opršal, jenž za svá záda nepustil žádný ze tří pokusů středočeských nájezdníků. Ve velmi dobrém světle se předvedl také v základní hrací době. Za čtyřicet minut pobytu ve hře předvedl několik bravurních zásahů a inkasoval pouze jednou.

Na ledě Kozlů odchytal první dvě třetiny a kolínským střelcům čelil také v samostatných nájezdech. Díky svému výkonu byl jednou z klíčových postav utkání. „Kolín hraje druhou ligu, takže bychom měli být o trošičku lepší, ale moc to nebylo vidět. Máme těžkou přípravu, která právě teď vrcholí. Hodně bruslíme, takže to asi trochu znát bylo. Byli jsme v mnohých soubojích o krok pomaleji. Soupeř má některé staré hráče, kteří hráli extraligu a v některých pasážích byl lepší než my,“ líčí své dojmy ze zápasu věčný vtipálek Petr Opršal.

Jak již bylo psáno, tak maskovaný muž Rebelů byl svému týmu spolu s Danielem Dolejšem, jenž nastoupil na třetí třetinu, velkou oporou a pochytal několik jasných tutovek soupeře. „Nejtěžší ze všeho byl asi poslední nájezd, ten od Kadlece, což je strašně šikovnej hráč. Hrál v Hradci, kde dával hodně gólů. Taky těžký bylo to v první třetině, jak byl puk u tyčky a já tam skočil. Dneska při mně stálo i štěstí a kluci taky hráli parádně,“ popsal momenty, při nichž nejvíce prolil potem svou výstroj. „Jak jsem říkal, jsou tam kluci, kteří to hrajou několik let, takže když si dřív klekneš, tak ti to hoděj nahoru pod kládu. Měli více chuti do té střelby a bylo vidět, že na ledě ještě moc netrénovali. Byli ale všude rychleji a byli dravější, hodně důrazní. Nebyl to příjemnej zápas,“ zhodnotil útočnou hru Kolína.

Pozicí Petra Opršala je týmová „trojka“. V první lize zaskakuje v dresu svého mateřského klubu při zranění někoho z gólmanského dua Dolejš – Suchan. Přesto však nepostrádá zápasovou praxi a své umění předvádí ve druhé lize. „Ještě nevím, jak to bude. Pan Žák (Generální manažer HC Rebel – pozn. red.) to bude řešit, ale opravdu netuším, zda Pelhřimov, Žďár… Ale asi spíš půjdu zase do Žďáru,“ nastínil možnosti svého angažmá v novém ročníku.

V příštím zápase čeká na Rebely tvrdý makadamový oříšek v podobě krajského rivala z Třebíče. Hraje se navíc ve druhém největším městě na Vysočině. Zeptali jsme se proto Petra, zda ví, jestli bude v utkání znovu hájit brodskou svatyni, či dostane příležitost některý z jeho kolegů. „Nevím… ale myslím si, že nebudu. Myslím, že by měl chytat Jarda Suchan, ale uvidíme, co vymyslí brodský Mourinho (trenér Mička – pozn. red.).“

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu