14. 8. 2013 | Richard Wagner

Rebelové znovu vyrážejí do boje, síly poměří s Kolínem

Na havlíčkobrodské hokejisty čeká již čtvrtá letošní prověrka a druhá v rámci tohoto týdne. Trenér Jiří Mička tentokrát vezme své ovečky na výlet. Pravda, není to sice žádná daleká destinace, ale o to těžší zápas to bude. „Některé kluky tam znám, nemají špatný tým. Dokonce mluvili o tom, že chtějí hrát na špičce druhé ligy. Budou proto určitě nepříjemní a nechtěl bych je nějak podceňovat, protože to bude těžké. Nemám rád zápasy proti papírově horším týmům, protože je to vždy strašně složité,“ řekl včera po střetnutí s Benátkami mladý útočník Jan Berger. Úvodní buly by mělo být na stadionu ve středních Čechách vhozeno v 17:00.

Kolínští Kozlové mají do nové sezony velké ambice

Pro Kolín to bude první utkání v přípravném období, které je navíc ztížené faktem, že Kozlové se na led dostali až v pondělí 12. srpna a hned po třech dnech dřiny na bruslích je čeká první ostrý test, který hráčům okolo trenérského dua Václav Rác – Bohumil Lupínek postaví do cesty prvoligového soupeře, pravidelného účastníka play-off.

O tom, že mají ve městě na řece Labi nemalé cíle, svědčí zejména fakt, že Kozlové se jako jediný účastník druhé ligy přihlásili do boje o hradeckou licenci, kterou pak nakonec získaly České Budějovice. „Chceme posunout kolínský hokej zase o kus dál,“ burcoval na oficiálním webu Kolína před nadcházejícím ročníkem druhé ligy, která se bude nově hrát dvouskupinovým systémem, lodivod střídačky Kozlů. Věc, že to s velkými cíli myslí ve středu Čech vážně, dokazuje také první podepsaný profesionální hráč, jímž se stal Petr Morkes. Hokejisté z města, které je tradičním rivalem Rebelů již od dob dávno minulých, staví nejen na zkušených borcích typu Josefa Malého či Jiřího Kadlece, ale své místo v kádru si najdou také šikovní mladíci. Zářným příkladem za všechny je Pavel Šifta, který je mimochodem o necelé čtyři měsíce mladší jak havlíčkobrodská brankářská superstar Daniel Dolejš. Mezi mladé talenty, kteří si prošli mládeží Kozlů, a nyní se etablovali v dresu druholigového áčka, patří také gólmanské duo Jaroslav Brázdil - František Moravec, které doplňuje ještě Martin Sejpal z nedaleké Mladé Boleslavi.

Kozel Rebelem a Rebel Kozlem

Pikantní příchuť bude mít střetnutí mezi odvěkými rivaly pro hráče, kteří kdysi působili na druhé straně barikády. Když nakoukneme do sestavy Rebelů, zjistíme, že bezpochyby nejvíc se na něj bude těšit Pavel Musil, kolínský odchovanec, jenž začíná již svou třetí prvoligovou sezonu. V dresu Kozlů by se pak mohli představit hráči jako Kryštof Kulhánek, Radek Špringl nebo Tomáš Richter. Všichni tři hrávali v Kotlině ve svých mládežnických letech, ale po pádu juniorů z extraligy se uchýlili do jiných týmů. Druhý jmenovaný se vrátil zpět do Kolína, Richter zakotvil ve Slavii Praha, ale odtud se přemístil právě ke Kozlům. Poslední z tohoto tria, kterému je průměrně lehce přes dvacet, se v kádru středečního soupeře Rebelů ocitá na hostování z Mladé Boleslavi.

Loňská sezona v podání Kolínských: Konec v poslední vteřině

Kozlí družina začala ročník 2012-13 trošku rozpačitě. Hned na úvod získala bod na ledě favorita soutěže z Hodonína, pak však přišlo zklamání a ztracené derby s Nymburkem. On výsledek 5:6 po nájezdech nevypadá zle, ale uvážíme-li, že ještě v čase 35:10 vedli Kolínští 5:1 a druhá perioda nakonec skončila 5:4, mohli být nakonec s bodem spokojeni. Pak ale přišla rána ještě větší, prohra na ledě outsidera z Chotěboře. Středočeši se ale zvedli, dokázali zalepit díry v obraně a skvělou formu chytil náhradník Moravec. Začal tak posun v tabulce a i přes občasný výsledkový výpadek znovu budili hokejisté ze středních Čech respekt. Samozřejmě nechybělo ani štěstí jako v případě domácí výhry 2:1 nad Plameny ze Žďáru, kterou rozhodl Jan Hanzl gólem šest vteřin před koncem. V závěru sezony nebyli překážkou ani největší favoriti. Technika i Hodonín jely od Labe se slzou na krajíčku a debaklem na kontě.
Bravurně vyšly i vyřazovací boje. Kozlové nakonec postoupili do play-off ze čtvrté příčky a diváci si rozhodně nemuseli na nic stěžovat. Lépe už to snad ani nešlo. Do boje o semifinále vyzval Kolín největšího rivala NED Hockey Nymburk. Plné haly, souboje na ostří nože a kupa gólů. I když čtvrteční soupeři Havlíčkobrodských nevypadali po prohře 1:10 ve čtvrtém zápase série nejlépe, dokázali se semknout a páté utkání strhnout ve svůj jednoznačný prospěch (6:3). Také v semifinále přišel atraktivní soupeř. SHK Hodonín, vítěz základní části. Kozlové posíleni poslední domácí výhrou nad tímto soupeřem v poměru 7:3 se pustili do souboje s vervou, ale tentokrát jim ono pověstné štěstíčko chybělo. Když už to ve čtvrtém střetnutí vypadalo více než nadějně a všichni oděni do modro-bílých dresů se chystali na pátý zápas na jihu Moravy, přišel tvrdý direkt. Zimní stadion v Brankovické ulici již pomalu slavil, ale půl minuty před koncem srovnal Bohumil Slavíček. Aby toho nebylo málo, tak přesně vteřinu před koncem nastalo hrobové ticho a mrazení v zádech. Vladimír Stejskal dostal v čase 59:59 puk za Sejpalova záda a bylo vymalováno.

Kolín – Rebel. To už tu bylo, že?

Ano, vloni. Výsledek hovořil jednoznačně. Rebelové si se svým soupeřem celkem snadno poradili a zvítězili rozdílem třídy. Do branky Kozlů napadalo hned jedenáct tref, zatímco do té brodské pouze tři.
Góly: 15. Kadlec (Cerk), 46. Cerk, 51. Morkes (Barták, Pácal) - 5. Meidl , 6. Ondráček (Rytnauer), 15. Meidl (Ostrčil), 21. Endál, 25. Stehlík (Třetina), 35. Endál (Třetina), 38. Třetina (Endál), 48. Endál, 53. Musil (Štěpánek), 57. Štěpánek (Morava), 58. Stehlík (Třetina).

Sestavy:
Kolín: Blažek (38. Brázdil) - Nedbál, Hanzl, Barták, Pácal, Pýcha, Výborný, Špringl, Kopecký, Richter - Kubát, Šafránek, Malý "C", Herwing, Mejzr "A", Morkes, Cerk, Kadlec "A", Ježek, Zumr, Vágner, Nekvasil
H. Brod: Dolejš (Neruda) - Ostrčil, Soldán, Protivný, Pavlík "A", Novotný, Morava "A", Jelínek - Stehlík, Vondráček, Knotek, Endál, Polodna "C", Třetina, Meidl, Ondráček, Kostourek, Rytnauer, Musil, Štěpánek, Fiedler

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu