13. 8. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Plácl jsem do toho a naštěstí to skončilo v bráně, popsal svou premiérovou trefu Jan Berger

Havlíčkobrodští hokejisté vyjeli v úterý večer na led Kotliny už ke svému třetímu přátelskému zápasu, v němž poměřili síly s Benátkami nad Jizerou. Před spoře zaplněnými ochozy se strhla osmigólová přestřelka, jež nakonec neměla vítěze. Rebelové tak po výsledku 4:4 prodloužili svou sérii neporazitelnosti, když předtím remizovali v Českých Budějovicích (3:3) a doma rozstříleli Šumperk (6:2). Nechyběl u toho ani útočník Jan Berger, který si připsal svou první trefu v novém působišti. Čtyřiadvacetiletý hokejista, který spojil svou dosavadní kariéru s Hradcem Králové a Trutnovem, se tak stal hostem pozápasového rozhovoru.

Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Byl to docela složitý zápas. Benátky hodně bruslily, mají mladý tým a my jsme se tomu museli přizpůsobit. Máme toho teď docela hodně v trénincích, takže začátek byl dobrý, ale potom jsme se dostali do útlumu a trvalo to, než jsme se vrátili zpět do tempa. Docela nás bolí nohy, ale nakonec to šlo.

Dnes se vám povedlo dát gól. Jak jste ho viděl z pohledu přímého aktéra?
Špokyno (Martin Špok – pozn. red.) mi to tam nahrál zpoza brány. Já jsem byl před ní najetý, tak jsem do toho plácl a naštěstí to skončilo v bráně.

V Havlíčkově Brodě jste nový. Jak se vám tady líbí?
Líbí se mi tady. Zázemí, jako všechno ostatní, je tady dobré. Doufám, že do sezony to bude všechno v pohodě.

Vy už první ligu znáte, takže víte, do čeho jdete. Kde máte hodně kamarádů a kam se nejvíce těšíte?
(s úsměvem) Můj tým, kde jsem hrál, se trochu rozpadl, takže vůbec nevím, kde ti moji kamarádi skončí. Těším se na dobré zápasy s kvalitními týmy, mezi něž patří Mladá Boleslav nebo Ústí nad Labem. Prostě na zápasy, kdy si člověk zahraje proti kvalitním hráčům.

Ve čtvrtek vás čeká přípravný duel s Kolínem. Už víte, jestli budete hrát?
Nevím. Vždycky se to dozvíme úplně na poslední chvíli.

Tušíte, co od tohoto druholigového týmu můžete očekávat?
Některé kluky tam znám, nemají špatný tým. Dokonce mluvili o tom, že chtějí hrát na špičce druhé ligy. Budou proto určitě nepříjemní a nechtěl bych je nějak podceňovat, protože to bude těžké. Nemám rád zápasy proti papírově horším týmům, protože je to vždy strašně složité.

Díky a ať se daří.
Také děkuji.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu