20. 2. 2013 | Luboš Vácha

Play-off startuje dvojzápasem v Mladé Boleslavi. Rebelové se střetnou s nejlepším týmem základní části

Čtvrtfinále play-off 2012/2013 již startuje na plné obrátky a havlíčkobrodská družina pod taktovkou hlavního kouče Jiřího Recha v něm rozhodně nechybí. Po posledním odehraném zápase základní části se Rebelové umístili na konečné osmé pozici a jejich čtvrtfinálovým soupeřem bude nejlepší tým základní části, tedy BK Mladá Boleslav. ŠKO-ENERGO Aréna bude hokejisty z Kotliny hostit hned ve dvou zápasech po sobě. První už ve čtvrtek 21. února a druhý hned v pátek. Obě utkání začínají v 17:30.

Shrnutí základní části

Ladislav Rytnauer nejproduktivnějším hráčem (17+23).
Začátek sezóny byl pro každého fanouška havlíčkobrodského hokeje krásným obdobím. Velikou euforii vzbudila první osmička mistrovských duelů, ze kterých si Rebelové odnesli sedm vítězství a jednu porážku po samostatných nájezdech. Body naskakovaly a družina pod vedením kouče Karla Dvořáka se držela na postu lídra ligy. Po vzestupu však přišel pád a vítěznou šňůru nahradilo sedmnáct kol, které znamenaly tabulkový sestup. Rebelům se z této řady podařilo vyhrát pouze tři zápasy a zmíněná krizovka měla dohru na trenérském postu. Karel Dvořák byl po neúspěšném 18. kole odehraném v Šumperku odvolán. Na střídačce ovšem zůstal jeho asistent Milan Chalupa, který si v době hledání nového hlavního trenéra vzal k ruce Richarda Cachnína. Tato dvojice šéfovala brodské družině jenom po dobu dvou zápasů. Pětadvacáté kolo bylo ve znamení derby proti Jihlavě a v něm si už odbyl premiéru nový hlavní trenér Jiří Rech, který hráčské lavici Rebelů velí doposud. S Jiřím Rechem se na první výhru čekalo ještě šest zápasů.

Pak se ovšem karty zamíchaly a hokejisté z Kotliny začali pod novým dohledem sbírat cenné body. Mnohem více radosti na stranu havlíčkobrodských fanoušků přineslo období od 26. do 44. kola. Pouze čtyři zápasy z této řady přinesly porážku. Příjemnou šňůrou bylo posledních sedm vítězných duelů (38. – 44. kolo), které svěřence Jiřího Recha a Milana Chalupy vrátily na lepší místa tabulky. Poslední osmička zápasů základní části však nebyla nijak chvalná. Rebelové dokázali vyhrát pouze jeden, a to v prodloužení proti Třebíči. Poslední, 52. kolo, se odehrálo na ledě posledního Písku, kde Havlíčkobrodští prohráli poměrem 1:3. Závěrečné kolo určovalo, kdo s kým se potká v následujícím čtvrtfinále play-off. Své prvenství v soutěži si uhájila Mladá Boleslav. Vítězný Hradec Králové pak přeskočil Rebely na sedmé místo. Ti se tedy z poslední postupové příčky připravují na soupeře, kterým je BK Mladá Boleslav.

Týmové statistiky ze základní části

znak týmu znak týmu
20-6-4-22 bilance 33-7-4-8
8., 76 bodů umístění 1., 117 bodů
153:164 skóre 191:104
8:1 (Most) nejvyšší výhra 8:0 (Most)
2:8 (Kadaň) nejvyšší prohra 0:3 (Beroun),
1:4 (Třebíč)
4:7 (olomouc),
3:6 (Třebíč)
20,21 % využití přesilových her 20,33 %
58 góly v přesilovce 49
Ladislav Rytnauer 40 bodů (17+23) nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 59 bodů (31+28)
Ladislav Rytnauer 17 gólů nejlepší střelec Tomáš Nouza 31 gólů
Petr Polodna,
Roman Vondráček,
Milan Kostourek - všichni 25 asistencí
nejlepší nahrávač David Výborný 36 asistencí
Radim Ostrčil 19 bodů (5+14) nejproduktivnější obránce Milan Toman 24 bodů (5+19)
Jan Pavlík +6 nejlepší hráč v +/- Tomáš Demel +30
Martin Ondráček -16 nejhorší hráč v +/- Tomáš Pitule -4
Petr Štěpánek 97 minut nejtrestanější hráč Petr Chaloupka 106 minut
Daniel Dolejš 92,26 % (32 záp.),
Jaroslav Suchan 89,332 % (24 záp.),
Stanislav Neruda 100 % (2 záp.)
úspěšnost brankářů Roman Will 93,52 % (44 záp.),
Michal Valent 92,78 % (10 záp.),
Vlastimil Lakosil 90,00 % (5 záp.)
Daniel Dolejš 2,52,
Jaroslav Suchan 3,70,
Stanislav Neruda 0,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,87,
Michal Valent 2,20,
Vlastimil Lakosil 2,72

Mladá Boleslav potvrdila své prvenství proti Rebelům a Mostu

BK Mladá Boleslav
Během předposledního kola základní části se tým BK Mladá Boleslav představil na ledě havlíčkobrodské Kotliny, kde vybojoval výhru poměrem 4:2. V cestě už pak Středočechům stál poslední soupeř HC Most. Domácí Mladá Boleslav si s chutí zastřílela a odnesla si vysoké vítězství 8:0. Konečný počet bodů se hráčům se znakem naší největší automobilky na hrudi vyšplhal na 117, a řadí je tak na první místo tabulky. Přední příčka ale nebyla pro Středočechy jistotou. Šanci na prvenství měla během 52. kola také Olomouc, ta ji však po prohře 2:3 s Litoměřicemi promarnila.

Další úspěchy Mladé Boleslavi

Patnáct výher v řadě

Mladá Boleslav má na svém kontě celkem čtyřicet vyhraných zápasů. Patnáct z nich se táhlo v jedné nepřetržité šňůře, kterou odstartovalo již třetí kolo. Druhou nejdelší sérií je šest vítězných zápasů (48. - 52. kolo). Další pak ještě čítala pět výher (25. - 29. kolo). Slepené prohry potkaly Bruslařský klub jednou, byly ovšem pouze dvě. Jeho další nevyhrané duely lze nazvat spíše klopýtáním.

David Výborný nejlepším nahrávačem základní části

Následující soupeř Rebelů může být pyšný na Davida Výborného. Zkušený a velmi šikovný útočník je zatím druhým nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi. Střelecky na tom sice není dobře natolik, jako jeho kolega Tomáš Nouza (31+28). Ke svým 17 vstřeleným gólům si ale Výborný připisuje úctyhodných 39 asistencí, což je nejvíce ze všech hráčů první ligy.

Rebel versus Mladá Boleslav

S Mladou Boleslaví má Havlíčkův Brod od sezony 2006/07 vůbec nejhorší bilanci se všemi soupeři z I. ligy. Z 15 zápasů totiž ještě ani jednou nezvítězil v normální hrací době. Pouze dvě výhry přinesly více bodů z utkání na stranu brodských hokejistů. Ta poslední během aktuální sezóny, kdy v prodloužení rozhodl o výhře Rebelů 2:1 Lukáš Endál. Ostatní výsledky letošních soubojů s Mladou Boleslaví hrály do karet zeleno-bílým, jelikož ostatní tři společná střetnutí vyhráli oni.

Bilance v číslech

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 0-2-2-12
Výsledky: 2:7, 1:4, 1:4, 3:6, 5:4sn, 2:4, 1:5, 1:2, +1:4, +5:6p, +2:3p, +3:4, 1:6, 1:3, 2:1p, 2:4
Skóre: 33:65

Ve čtvrtfinále play-off již podruhé

Letos to není poprvé, co se Rebelové střetnou s Mladou Boleslaví v play-off. Psala se sezóna 2007/2008, kdy se havlíčkobrodským podařilo přejít přes předkolo s Havířovem, které vyhráli poměrem 3:1 na zápasy, a mohli se tak těšit na čtvrtfinále, jež se pro změnu odehrávalo ve středních Čechách. Mladá Boleslav sice měla být favoritem, ale Rebelové jí nadělali velké problémy, neboť hned dva zápasy po sobě muselo rozhodovat až prodloužení, jenže vždy ve prospěch hráčů se Škodovkou na dresu. Mladoboleslavským se nakonec podařilo vyhrát ještě dva další zápasy a tím si vítězstvím 4:0 v sérii zajistit semifinále.

Výsledky čtvrtfinále play-off 2007/2008


1. BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
2. BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod 6:5 pp
3. HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav 2:3 pp
4. HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav 3:4

BK Mladá Boleslav pak slavila postup do extraligy

Po vyřazení Rebelů z play-off narazili Mladoboleslavští na Kometu Brno, která se stala jejich soupeřem pro semifinále. Středočeši potvrdili vítězství této série až v sedmém zápase a byli již krůček od vytouženého postupu do naší nejvyšší soutěže. V cestě však stál druhý finalista Chomutov. Nikdo by nevěřil, že finále bude mít tak suverénní vývoj. Mladá Boleslav dokázala vyhrát čtyři zápasy po sobě, což jí zajistilo extraligu. Její fanoušci si nejvyšší soutěž v ČR užívali až do sezóny 2011/2012, kdy se konal sestup po baráži s Chomutovem.

Čtvrtfinále play-off 2012/2013

1. kolo, 21. února, 17:30
BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod

2. kolo, 22. února, 17:30
BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod

3. kolo, 25. února, 17:30
HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav

4. kolo, 26. února, 17:30
HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav

Pojeďte podpořit Rebely

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu