20. 2. 2013 | Eva Streichsbierová

Strašně moc se na play-off těším, hlásí před prvním zápasem gólman Dolejš

Bude čtvrtfinálovým soupeřem havlíčkobrodských Rebelů Mladá Boleslav, nebo Olomouc? Odpověď na tuhle otázku dalo až úplně poslední kolo základní části. Nakonec se svěřenci trenéra Jiřího Recha postaví favorizovanému středočeskému týmu a úvodní dva zápasy odehrají na jeho ledě. „Samozřejmě, že by bylo lepší začínat doma, ale my jsme letos hráli venku skoro líp,“ reagoval s úsměvem brodský gólman Daniel Dolejš.

Tenhle osmnáctiletý brankářský talent se chystá na svoje vůbec první prvoligové play-off v dresu A-mužstva Rebelů a jak přiznal, skoro nemůže dospat. „Těším se strašně moc,“ hlásil s maximální dávkou přesvědčivosti. „A taky věřím, že postoupíme,“ přispěchal s dodatkem.

Ambice a velká zkušenost boleslavského týmu na něj nijak zvlášť nepůsobí, obavu či nervozitu byste v jeho pohledu a hlase hledali marně. „Mně bylo úplně jedno, koho dostaneme. Hrát se dá přece s každým, pokud si budeme plnit to, co máme,“ odmítal jakékoliv dělení na favorita a outsidera. „Šance je vždycky,“ měl jasno.

V posledním domácím vystoupení základní části nicméně Havlíčkův Brod Mladé Boleslavi podlehl 2:4. „To ano, ale nemyslím si, že by byl soupeř nějak výrazně lepší než my. Podle mě jsme hráli dobře, akorát jsme neproměňovali šance a oni jo,“ vrátil se Dolejš k sobotnímu duelu v Kotlině.

Poměrně čerstvá je také vzpomínka na reprezentační vystoupení. Mladý havlíčkobrodský gólman se začátkem února zúčastnil Turnaje pěti U19 v ostravské Porubě, kde byl dokonce vyhlášen nelepším brankářem. „Kluci hráli dobře, takže jsem se akorát svezl na té správné vlně,“ hlásil skromně. „Samozřejmě jsem ale moc rád, že to tak dopadlo,“ přiznal.

Teď už ovšem veškeré svoje myšlenky soustředí na čtvrtfinálovou sérii, která startuje ve čtvrtek v Mladé Boleslavi. Žádnou extra změnu v přípravě na utkání prý ale Dolejš nechystá. „Nic měnit nebudu, prostě se jen hrozně těším a chci si play-off pořádně užít,“ uvedl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu