14. 2. 2013 | Luděk Stránský

Olomouc byla všude o krok dřív než my, říká Jan Knotek

O L O M O U C – Vstřelil jediný gól svého týmu, dokonce se i pobil, ale k bodovému zisku pro svůj tým více pomoci ani nemohl. Útočník Jan Knotek musel spolu se svými spoluhráči po jiskřivém utkání s Olomoucí spolknout prohru 1:6. A také fakt, že v základní části letos Rebelové Hanáky nedokázali porazit. „Nevím, čím to je, ale neumíme se proti nim prosadit. Oni vždycky lépe bruslí a zatím jsou pro nás zakletí,“ řekl po utkání Knotek.

Proti olomouckým Kohoutům sehráli dost možná Rebelové generálku na blížící se play-off. Pohled do tabulky totiž napovídá, že by se právě tyto dva týmy mohly spolu potkat ve čtvrtfinále vyřazovací soutěže. „Chtěli jsme hrát v utkání trochu agresivně, aby domácí věděli, do čeho půjdou, když nás dostanou,“ prozradil předzápasovou taktiku po konci duelu havlíčkobrodský forvard Jan Knotek.

V probíhající sezóně to byla pro svěřence Jiřího Recha čtvrtá porážka od olomouckého celku. Kohouti přemohli Rebely ve všech letošních vzájemných kláních s celkovým skóre 5:17 z pohledu Havlíčkova Brodu.

„Letos nám Olomouc určitě nesedí. Mají dobrou sezónu, hrají dobře a v pohodě. Nevím, čím to je, ale neumíme se proti nim prosadit. Oni vždycky lépe bruslí a zatím jsou pro nás zakletí,“ okomentoval nezdary proti Hanákům Knotek.

Zápas 50. kola poté zhodnotil pětadvacetiletý útočník takto: „Když jsme vyrovnali, tak se hra zase srovnala. Do druhé třetiny jsme vstoupili celkem dobře, sice jsme dostali gól na 1:2, ale měli jsme šance na srovnání, což by potom mohlo vypadat jinak. A když už Olomouc poté doma odskočí na rozdíl dvou gólů, tak už je to těžké otáčet,“ shrnul Knotek.

Sám Knotek právě srovnával v páté minutě na 1:1, když využil zaváhaní domácí obrany. „Já jsem ani nějak nechtěl střílet. Chtěl jsem přijmout puk, a poté s ním něco udělat, ale všiml jsem si, že gólman najednou leží mezi kruhy a je prázdná brána. Tak jsem se soustředil, abych to dal naslepo,“ popisoval svůj gól.

Do začátku druhé třetiny bylo ovšem utkání vyrovnané, nakonec si však havlíčkobrodští odvezli z Hané šest inkasovaných gólů. V čem byl největší rozdíl ve hře obou mužstev? „Určitě v bruslení. Přišlo mi, že měli lépe nabroušeno, nebo nevím. Zdálo se mi, že byly všude o krok dřív než my,“ zamýšlel se odchovanec pražského hokeje.

Olomoučtí příznivci pravděpodobně nebudou na Rebely vzpomínat příliš v dobrém, neboť hned v úvodu klání se po střetu zranil nejproduktivnější hráč domácích Matěj Pekr. „Viděl jsem ten zákrok, ale myslím, si, že byl nešťastný. Náš hráč ho dohrál a nevím, jestli si špatně nelehl na koleno. Ale nemyslím si, že by to bylo něco zákeřného, spíš nešťastná náhoda,“ hodnotil situaci Knotek.

V dalším průběhu zápasu se čím dál více přiostřovalo, dohrávali se souboje a už jen v úvodní části duelu se schylovalo k bitkám. Jiskřivá atmosféra jako ve vyřazovacích bojích. „Možná je to tím, že se play-off blíží, tak se týmy na to chystají. Ale s Olomoucí to bude vždycky napjaté a vyhecované. Myslím, že takových zápasů bude ještě hodně,“ odhaduje hráč s číslem osmadvacet.

Ke skutečné bitce došlo až v polovině třetí třetiny a jedním z jejích aktérů byl právě Knotek, který si po souboji s Králíkem odnesl krvavé šrámy. „Někdo dohrál našeho hráče a mně se zdálo, že docela zvedl ruce nahoru. Už jsem byl trochu frustrovaný, neměl jsem co ztratit, tak jsem shodil rukavice a trochu jsme se pobili.“

Hokejový souboj dvou potencionálních soupeřů ve čtvrtfinále play-off vyzněl výsledkově lépe pro Moru. Na koho by si tedy i po této zkušenosti více přál narazit Knotek? „Za tým nemůžu mluvit a za sebe bych si asi víc přál Mladou Boleslav než Olomouc. To by byla spíš řežba než hokej, navíc po tomto zápase. Ale je celkem jedno, na koho nastoupíme.“

A právě proti Mladé Boleslavi se Havlíčkův Brod představí hned v dalším klání na svém domácím ledě. „Myslím, že by to mohl být dobrý hokej. S Boleslaví hrajeme celkem vyrovnané zápasy. I když jsme s nimi dvakrát prohráli, tak to byla dobrá utkání. Hraje se nám proti nim docela dobře, hrají hokejově. Doma bychom je mohli šmiknout,“ přeje si Knotek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu