12. 2. 2013 | Ladislav Vácha

Měl jsem prostor, tak jsem to tam narval, okomentoval svou přesnou trefu Václav Pecen

Juniorka dnes v rámci derby Vysočiny poměřila síly se Žďárem nad Sázavou a svou vítěznou sérii za plný bodový zisk protáhla už na třináct zápasů. I když to tak dlouho nevypadalo, v Kotlině se strhla hodně divoká přestřelka, jež s sebou nakonec přinesla 18 gólů. Velká kanonáda přišla už v první dvacetiminutovce, kdy během necelých čtyř minut hry padlo neuvěřitelných 7 branek (!). Chvíli po závěrečném hvizdu si s námi po výhře 12:6 popovídal Václav Pecen, devatenáctiletý obránce, který už nahlédl i do A-mužstva a patří mezi velké talenty havlíčkobrodského hokeje.

Jak bys na začátek zhodnotil dnešní zápas?
Dnešní zápas byl už od začátku rozhodnutý. Dostali jsme se do vedení 6:2, pak jsme dostali nějaké smolné góly, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a vyhráli jsme. Myslím si, že zaslouženě. Škoda těch inkasovaných gólů, ale dvanáct nastřílených gólů je pěkných.

Byl jsi u dvou branek. Jednu jsi dal a na druhou jsi nahrál. Jak jsi viděl obě situace ze svého pohledu?
Gól byl v přesilovce, to jsem to krásně dostal na modrou. Měl jsem prostor, tak jsem to tam narval. Hráči dobře stínili a gólman neviděl, takže to bylo dobré. Při té asistenci jsem to dostal také na modrou, vystřelil jsem a z dorážky to tam potom Vlado Szilva dorazil. Hlavní podíl měl nahrávající hráč.

Bylo to asi těžké utkání z toho pohledu, že byl vyloučený Vít Křesťan, takže jste museli hrát s méně obránci a museli zaskakovat i útočníci. Myslíš si, že se to může projevit i v dalších zápasech?
Na tohle jsme už zvyklí. Poslední dobou tady máme málo obránců. Většinou hrajeme na pět, někdy maximálně na šest. Není to tak až taková změna. Alespoň si zahrajeme. (směje se)

Nahlédl jsi už do sestavy A-mužstva. Asi je to pro tebe dobrá zkušenost.
Určitě mi ty tréninky něco dají, je to úplně v jiném tempu. Doufám, že se tam někdy prosadím, abych si zahrál.

K příštímu zápasu jedete do Velkých Popovic. S jakou hrou byste mohli uspět a co musíte ještě zlepšit?
Hlavně musíme zlepšit hru odzadu, protože dnešních šest gólů je opravdu moc. Popovice mají dobré střelce a dávají hodně gólů. Musíme si na to dát pozor a zkusit je nějak překvapit.

Díky.
Také děkuji.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu