27. 1. 2013 | Pavel Buňat

Jsem rád, že jsem s hokejem začínal zrovna tady, říká odchovanec Miroslav Kopic

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Po čtyřech letech si Benátky nad Jizerou z Havlíčkova Brodu odvezly bodový zisk. V o něco šťastnějším táboře hostů, který vybojoval výhru 4:3 po samostatných nájezdech, byl i čtyřiadvacetiletý útočník Miroslav Kopic. Zápasy s Havlíčkovým Brodem pro něj jsou speciální záležitostí, jelikož právě na ledě Kotliny s hokejem začínal.

Někdejší mládežnický reprezentant České republiky opustil Havlíčkův Brod v době, kdy ještě docházel na základní školu. Od té doby oblékal dres Liberce, kde se přes mládežnické kategorie krátce podíval i do extraligového A-mužstva. V roce 2008 pak zakotvil v Benátkách nad Jizerou, kde působí dodnes. A po delší době ho potěšila výhra nad mateřským klubem.

Dvakrát jste prohrávali o dva góly, nakonec je z toho výhra po nájezdech. Předpokládám, že panuje spokojenost…
Spokojenost je to určitě velká. Dohánět s Brodem dvougólovou ztrátu je vždy těžké. Jsme moc rádi, že jsme to ubojovali.

Havlíčkův Brod nyní měl sérii sedmi výher v řadě, navíc se vám s ním dlouhodobě nedaří...
Rozhodně jsme ale čekali, že bude nebezpečnější. V kabině jsme o tom právě hodně mluvili a podřídili jsme tomu i přípravu. Čekali jsme, že budou dobře bruslit, napadat a hrát tvrdě. Ale i tak to pro nás bylo velice těžké utkání.
Miroslav Kopic v letošním prvoligovém ročníku odehrál 34 zápasů. Čtyřikrát se zapsal mezi střelce a přidal jednu gólovou asistenci. V zápasu s Havlíčkovým Brodem nebodoval.

Po třetím gólu Rebelů se zdálo, že je rozhodnuto, jenže vy jste během pěti minut srovnali…
Já si myslím, že po třetím gólu domácích jsme se nijak nezatáhli, naopak nás nabudil. Rychle nám tam padl jeden gól a my věřili, že dotlačíme i ten vyrovnávací.

Aktuálně se Benátky přetahují o poslední postupové místo s Hradcem Králové. A právě s tímto soupeřem vás brzy čeká důležitý zápas…
Hradec je pro nás teď nejdůležitější, díváme se hlavně na něj, jak hraje. Zápas s ním bude pro nás určitě klíčový. Ale zároveň doufáme, že se sami posuneme ještě někam výš.

Vy jste odchovancem Havlíčkova Brodu. Mají pro vás zápasy s ním speciální náboj?
To každopádně! Tyhle zápasy jsou pro mě něco víc. Hrával jsem tady někdy až do deváté třídy, než jsem odešel do Liberce.

A vaše vzpomínky na působení v Kotlině? Jste třeba ještě v kontaktu s bývalými spoluhráči?
Vzpomínky na Brod jsou určitě dobré. Odehrál jsem tady hodně zápasů a jsem rád, že jsem začínal zrovna tady. S bývalými spoluhráči v kontaktu nejsem, a to už od doby, co jsem odešel do Liberce.

Na závěr se zeptám, jak jste celkově spokojený s výkony v probíhající sezoně?
Je to trošičku slabší, chtělo by to přidat. Snad se do budoucna bude dařit o něco více. Třeba jako dnes.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu