24. 1. 2013 | Richard Wagner

Mladší dorost nestačil na třetí Boleslav, prohrál s ní o gól

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorostenci dnes nastoupili proti jednomu z favoritů soutěže. S Mladou Boleslaví dlouhou dobu drželi nadějnou remízu, ale nakonec se radovali Středočeši ještě v základní části. Rebelové začali lépe a dostali se do vedení, ale hosté dokázali srovnat a na začátku druhé třetiny se dokonce dostali do vedení. Havlíčkobrodští ještě dvakrát dokázali vyrovnat, ale o konečeném výsledku rozhodla trefa Pavla Vajsejtla.

Vyrovnaná první třetina

Do úvodní dvacetiminutovky vlétli lépe Rebelové, kteří se dokonce dostali do vedení. Jan Mitter putoval na trestnou lavici a po chvilce nahrávání v útočném pásmu vypálil od modré čáry Patrik Hrabaň, který prostřelil klubko hráčů na brankovišti a hrací guma skončila za zády brankáře Mladé Boleslavi. Hra se poté vyrovnala a více se ke slovu dostali hráči z města Škodovek, kterým se povedlo srovnat stav zápasu. Pavel Vajsejtl vysunul do brejku Patrika Vaníčka, který si rozpohyboval gólmana, poslal jej nalevo a do pravého horního růžku zavěsil. Ve zbytku třetiny jsme moc šancí již neviděli. Oba brankáři v poklidu hlídali šance soupeřů. Do tempa oběma týmům nepomáhaly ani přesilovky, které protivníci ubránili.

Gólové hody, ale výsledek stejný

Druhá perioda začala chybou domácího gólmana, který za svá záda propustil nepříliš tvrdou střelu Ondřeje Tichého z pravého kruhu. Kotouč šel domácímu brankářovi nad pravé rameno, ale ten se jej pokusil zachytit do lapačky, jíž má na levé ruce, a hrací guma kolem ní jen prolétla. Na druhé straně mohl srovnat Jiří Vlach, ale Jan Růžička nastavil lapačku. Mladoboleslavský gólman se následně vytáhl i proti střele Tomáše Nguyena z podobné pozice. O chvilku později však nestačil na únik Tomáše Cejpka, který si prokličkoval až před branku a kotouč zasunul mezi nohy Růžičky. Hra dostala náboj a šance se střídaly na obou stranách. David Marček od modré minul klec a David Michálek zase z mezikruží netrefil růžek.

Středočeši následně vytvořili závar a po objetí brány Františkem Uřídilem, který na bližší tyči nedokázal procpat puk za Marka, po němž tentýž hráč posunul hrací gumu na pravý kruh, zametl puk za domácího muže s maskou Patrik Vaníček. Hosté byli náhle v ráži a Václav Kysela řádně protáhl Davida Marka, který měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil. Havlíčkobrodští se na konci třetiny dostali do šance, z níž znovu srovnali stav zápasu. Jan Jelínek se vydal do útoku s Danielem Kolouchem a druhý jmenovaný zasunul nadvakrát puk do Růžičkovy branky.

Hosté rozhodli o triumfu

Třetí třetina dlouhou dobu směřovala jasným směrem – do prodloužení. To nezlomila ani šance Patrika Vaníčka v oslabení, který se do branky netrefil. Vedení nepřinesla ani šance Jiřího Kopice, který nadvakrát nedokázal dostat puk do Růžičkovy svatyně. Krásnou střelou od modré čáry se prezentoval František Uřídil, jehož rána byla zablokovaná a skončila v ochranné síti. Závěrečná třetina se přehoupla do své druhé poloviny a Mladoboleslavští udeřili. Z levého kruhu vystřelil David Marček a David Marek jeho střelu vyrazil před sebe a asi napotřetí se ke vzdálenější tyči trefil Pavel Vajsejtl. Dvě minuty nato dostal osobní trest kapitán Tomáš Nguyen, který tak zápas doseděl na lavici hříšníků. Domácí dvě minuty před koncem zkusili hru bez gólmana, ale Danielu Kolouchovi nejprve sjel puk z hole a následně půl minuty před koncem zachyboval dvakrát Jiří Kopic a Středočeši si v poklidu dokráčeli pro výhru.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -2 0
Jiří Benák 0 0 0 -2 0
David Bušek 0 0 0 -2 2
Tomáš Cejpek 1 0 1 1 0
Patrik Hrabaň 1 0 1 0 2
Jan Jelínek 0 1 1 0 0
Daniel Kolouch 1 0 1 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 1 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 1 0
David Michálek 0 1 1 1 0
Tomáš Nguyen 0 1 1 1 12
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Ondřej Veselka 0 0 0 -2 0
Jiří Vlach 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 29 4 25 86,21 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, čtvrtek 24.1.2013 od  
3:4
(1:1, 2:2, 0:1)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Hrabaň (Nguyen), 29. Cejpek (Michálek), 39. Kolouch (Jelínek) - 9. Vaníček (Vajtsejtl), 24. Tichý (Uřidil), 33. Vaníček (Uřídil), 54. Vajsejtl (Marček). Rozhodčí: Petr Kotlík - Vít Stehlík, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 3:4, navíc Nguyen (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Brož) - Jelínek "A", Lacina, Vacek, Veselka "A", Vlach, Benák, Nguyen "C", Kraučuk, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Kolouch, Abbrent

Ml. Boleslav

Růžička (Petruželka) - Makovička, Prokop, Šimon, Vajsejtl, Mitter, Kysela, Outrata, Vaníček, Kerda, Hochman, Tichý, Ficek, Marček "A", Řečinský, Veselý, Uřídil, Mattis, Řípa

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu