23. 1. 2013 | Ladislav Vácha

Víkendový program naší mládeže bude znovu nabitý

Do boje opět naskakují i mládežnické týmy Havlíčkova Brodu, které absolvují i tentokrát velkou porci zápasů. Zimní stadion v Kotlině bude doslova praskat ve švech, protože bude hostit hned čtyři z pěti zápasů. První z nich je na programu už zítra, kdy mladší dorost vyzve své vrstevníky z Mladé Boleslavi. U všech domácích duelů bude přítomna i naše redakce, jež pro vás opět připraví tradiční on-line přenosy.

Juniorka:

HC Rebel Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou

Pátek 25. ledna od 19:00.
Devět zápasů, devět triumfů, 27 bodů. Takové je bilance havlíčkobrodských juniorů, kteří v poslední době prokazují formu z říše snů a vezou se na vítězné vlně. Trenéři se v jednom z rozhovorů netajili tím, že by se svým týmem rádi skončili „na bedně“, to znamená do třetího místa. A díky spanilé jízdě mladých Rebelů tento cíl vypadá poměrně reálně. Na bronzový stupínek, který v současné době drží krajský rival ze Třebíče, ztrácejí už jen 4 body. Nyní přicestuje do Kotliny v tabulce šestý Žďár nad Sázavou, s nímž mají naši hoši lehce pozitivní bilanci. V domácím prostředí sice prohráli po samostatných nájezdech 2:3, ale na ledě Plamenů zvítězili 5:2.

Starší dorost:

HC Rebel Havlíčkův Brod – VHK Vsetín

Pátek 25. Ledna od 15:45.
Ve zcela odlišném rozpoložení se aktuálně nachází soubor pod vedením trenérského tandemu Richard Cachnín – Karel Dvořák. Starší dorostenci už prohráli 28x v řadě, přičemž si na konto nepřipsali ani jeden bod. Svůj dosud jediný triumf vybojovali ve čtvrtém kole, když na svém ledě zdolali Hradec Králové 3:1. Mladí bojovníci z Kotliny stále vězí se čtyřmi body na úplném dně extraligové tabulky, odkud by se po skončení nadstavbové části museli účastnit ošemetné baráže. Naděje ale ještě žije. Hodně důležitý bude už příští zápas, k němuž přicestuje do Havlíčkova Brodu Vsetín, který zatím okupuje 9. pozici.

HC Rebel Havlíčkův Brod – PSG Zlín

Sobota 26. ledna od 12:00.
Mladí Rebelové nebudou mít moc času na odpočinek, protože už o den později je čeká Zlín, další soupeř z východního koutu naší republiky. A pokud nechtějí do baráže, jíž by se při současném postavení v extraligové tabulce nevyhnuli, neměli by si dovolit další zaváhání. Moravané ale rozhodně nebudou chtít nechat body v Kotlině bez boje a pokusí se navázat na svou skvělou formu z předešlých kol, kdy se jim dařilo pravidelně sbírat cenné body. Z minulých devíti utkání bodovali hned sedmkrát, přičemž pětkrát prožili vítěznou euforii. V tabulce jim patří 7. místo.

Mladší dorost:

HC Rebel Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav

Čtvrtek 24. ledna od 14:45.
Ze všech tří nejstarších mládežnických kategorií Havlíčkova Brodu se představí nejdříve mladší dorostenci, kteří už zítra zkříží své hole s Mladou Boleslaví, jež pevně drží v extraligovém pelotonu 3. příčku. Nejmladší extraligisté už mohou hrát relativně v klidu, protože mají takřka jistou záchranu tuzemské nejvyšší soutěže. Poslední Tábor totiž ještě nezískal ani jeden bod a na záda Rebelů se dívá z odstupu dvaadvaceti bodů. Přesto bude chtít soubor pod taktovkou Milana Chalupy uhrát co nejlepší výsledek, protože poslední dva duely mu nevyšly podle představ, když nejdříve doma podlehl silnému Liberci 0:8 a v minulém kole venku nestačil ani na tabulkového souseda Spartu, kde prohrál 1:5.

HC Mounfield – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 27. ledna od 12:30.
Už v neděli odcestují naši mladíci na zasněžený jih Čech, kde je v krajské metropoli přivítá místní Mountfield. Tým od Černé věže se drží v poklidném středu tabulky, když ze šesté pozice má na mladé Rebely třináctibodový náskok. V předešlých kolech se však Českým Budějovicím příliš nedařilo, když ze čtyř extraligových střetnutí vyválčily jen jeden tříbodový triumf. Naposledy v domácím prostředí podlehly brněnské Kometě 0:4. Oba týmy spolu zatím mají vyrovnanou bilanci, když dokázaly uhájit svůj led. Nejdříve se radovali po výsledku 4:1 Jihočeši, potom si užili po vyrovnané bitvě vítěznou euforii Rebelové (3:2).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu