18. 1. 2013 | Luboš Vácha

Kotlinou prolétli Letci z Letňan a odvezli si s sebou tři body

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu se k 3. kolu druhé části ligy utkali na domácím ledě. Do Kotliny dorazil pražský tým z Letňan. Po celou dobu hry se mnohem lépe dařilo týmu hostí, který se jako první dostal do vedení už v první minutě utkání. Rebelové stačili chvíli držet krok, kdy srovnali na 1:1. Pak se ale kormidla opět chopili Letci, kteří si vydobyli dvoubrankové vedení a udrželi jej až do samotného závěru.

Začátek zápasu byl provázen velice silným tlakem hostujícího mužstva, který už ve 20. sekundě vyvrcholil v rychlé otevření skóre. Hned po buly byl u mantinelu atakován rozjíždějící se Dupljaku, kotouče se ujal Jakub Kučera, který vyslal nahrávku k ose kluziště, kde byl rozjetý Martin Šťovíček. Ten si drze vyšlápl až mezi kruhy, odkud nad vyrážečku propálil snažícího se Nováka. Letci se pokoušeli udeřit znovu, když se těsně po vhazování usadili v pásmu a z vrcholu kruhu vysílal dělovku z první Ječný, střela skončila na Novákově rameni. Na domácího brankáře si s razantní bombou nepřišel ani z mezikruží pálící Kulda. Perfektní zákrok musel Novák předvést také proti Neumanovi střílejícímu ze stejného prostoru jako jeho předchůdce. Hosté tak nedokázali proměnit značný počet šancí a byli za to potrestáni. Toto pravidlo „nedáš – dostaneš“ se plně osvědčilo v 8. minutě. Martin Polák vyslal krásnou nahrávku do brejku, kam si sjížděl David Krajhanzl, který si na pravém kruhu udělal dostatek místa na nápřah a přesnou dělovkou vyrovnal stav zápasu. Během 15. minuty našla Ječného křižná nahrávka na pravém kruhu volného Rulfa, jehož tvrdá dělovka z první skončila na betonech přesouvajícího se Nováka. Těsně před koncem prvního dějství nebezpečně pálil Vacek. Jeho dobře mířenou ránu z vrcholu pravého kruhu Novák podržel ve výstroji.

Uběhlo necelých pět minut druhé části a z vedení se opět radovali Letci. Pravé křídlo, Ondřej Kroh, si ze své strany našel na rohu brankoviště nikým nehlídaného Vojtěcha Kuldu, který rychlou střelou nedával Novákovi moc šancí. Chvilku za polovinou zápasu se na levý kruh propasíroval Štosek, kde si sjel pěknou nahrávku od modré čáry a hned vystřelil. Novák vykopl černou pryž svým rychlým betonem a k dorážce z úhlu se dostal Brejcha, brankáře ale rozhodit nedokázal. Následná Krajcigrova chyba na modré umožnila Šťovíčkovi samostatný únik, ale na útočné modré ho rybičkou zastavil vyjetý Čeněk Novák a vypíchl mu puk z čepele. Během závěru prostřední dvacetiminutovky zachytil Ječný ve středním pásmu touš a protáhl se s ním až před samotného domácího gólmana. Zápěstní střela z mezikruží skončila v Novákově podpaží. Obrana Rebelů byla pod velkým tlakem ještě několik dalších vteřin, nikdo z letců ale nedokázal propasovat puk mezi tyče.

Domácí tým vstupoval do poslední třetiny v oslabení. Velikou šanci v něm měl hostující Brejcha, jehož tři dorážky dokázal Novák vykrýt a podržet svůj tým. Letci se ve 46. minutě dostali do početní nevýhody a řeklo by se, že by Rebelové mohli srovnat. Opak je však pravdou. Pražané se dostali do brejku a Martin Štosek si vyhlédl v mezikruží připraveného Tomáše Brejchu, jenž se rozhodoval pro bekhendový blafák. Novák si kleknul a Brejcha jej bekhendem propálil ještě dříve, než blafák dokončil. Snad největší příležitost na vstřelení kontaktní branky měl Dupljaku. Švihálek udělal obrovskou chybu a nechtěně poslat puk za branku. Zde projížděl právě Dupljaku, a sice nedokázal přesně zakončit do zcela odkryté branky. To byla také poslední zajímavá akce utkání. Letňany spolehlivě udržely dvoubrankový náskok, který jim zajistil tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Dominik Cívka 0 0 0 0 0
Liridon Dupljaku 0 0 0 0 2
Václav Ficek 0 0 0 -3 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 -2 2
Jan Krajcigr 0 0 0 1 0
David Krajhanzl 1 0 1 1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -3 2
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 1 1 1 0
Daniel Salát 0 0 0 1 0
Michal Semrád 0 0 0 1 0
David Vala 0 0 0 -3 2
Lukáš Vala 0 0 0 -3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 44 3 41 93,18 0 0

Ohlasy k utkání

31. kolo, pátek 18.1.2013 od 15:45
Havlíčkův Brod
1:3
(1:1, 0:1, 0:1)
Havl. Brod - Letňany
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Krajhanzl (Polák) - 1. Šťovíček (Kučera), 25. Kulda (Kroh), 46. Brejcha (Štosek, Šťovíček). Rozhodčí: Tomáš Veselý - Lukáš Budínský, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 30. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Brož) - Cívka "A", Ludvík "C", Hlídek, Bancíř, L. Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, D. Vala "A", Dupljaku, Mäki

Letňany

Švihálek (Roubal) - Brejcha, Honetschläger, Hes "C", Zeliska, Kroh, Kroh, Starosta, Štosek, Ječný "A", Čapek, Rulf, Hroboň, Nestrašil, Vacek, Kučera, Hylena, Šťovíček, Kulda, Neuman

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu