17. 1. 2013 | Eva Streichsbierová

Čisté konto v Mostě zakřiknul Láďa Rytnauer, prozradil trenér gólmanů Neruda

Luxusní sedmigólový náskok po dvou třetinách dával tušit, že si Rebelové tentokrát z Mostu odvezou všechny tři body. A vzhledem k nulové produktivitě domácích v úvodních čtyřiceti minutách začali hosté z Vysočiny pomýšlet i na čisté konto. „Strašně moc jsem to Dáňovi Dolejšovi přál, protože by si tu nulu opravdu zasloužil,“ nechal se slyšet trenér brodských brankářů Stanislav Neruda.

Dokonce raději z pověrčivosti ani nenabádal před posledním dějstvím ostatní hráče, aby gólmanovi k čistému kontu trochu pomohli. „Nerad to dělám, protože se to pak většinou akorát zakřikne,“ vysvětloval. „Já to sice vydržel, ale zakřikl to Láďa Rytnauer, který něco v tom smyslu chvilku před začátkem třetí třetiny v kabině zahlásil,“ pokáral zkušeného útočníka.

Nulu na kontě inkasovaných gólů pokazil osmnáctiletému brankáři ve 46. minutě mostecký Vaněk. „Opravdu mě to kvůli Dáňovi mrzelo,“ svěřil se Neruda. „Celkově jsme do té poslední třetiny vstoupili dost lehkovážně, Dáňa měl v téhle části hry hodně práce. Napočítal jsem asi patnáct střel, které na něj šly, a to je dost. Dohromady pak likvidoval nějakých třicet pokusů,“ dodal.

Rebelové nakonec v Mostě vyhráli vysoko 8:1 a do tabulky si připsali další důležité body. Jen to čisté konto jim v letošní sezoně pořád jaksi chybí. „Zklamání zprvu bylo, ale důležitější jsou tři body,“ odmítá se tím trápit Dolejš. „Je pravda, že se o tom se Standou pořád bavíme, že už by to mělo přijít. No co, tak to snad vyjde příště,“ mávl rukou.

Poslední týdny roku 2012 Dolejš promarodil. Na led se kvůli poraněné noze nedostal od poloviny listopadu až do konce prosince. „On je typ gólmana, který takové situace nesnáší. Na led byl doslova nadržený,“ prozradil na svého svěřence Neruda. „Proto jsem taky moc rád, že se mu teď takhle daří. Je to kluk zapálený do hokeje a já věřím, že z něj jednou bude super gólman. Už to, co předvádí v osmnácti letech, je na smeknutí klobouku,“ nešetřil chválou.

V dalším utkání se Rebelové i s Dolejšem v brance vrátí na domácí led. V sobotu 19. ledna přivítají v Kotlině od 17 hodin Litoměřice.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu