15. 1. 2013 | Ladislav Vácha

Nic velkého, okomentoval skromně své dvě přesné trefy David Švagrovský

Kotlina dnes večer hostila důležitý souboj tabulkových sousedů, jež v současné době drží místa ve spodní části elitní „osmičky“, která zajišťuje účast ve vrcholu probíhající prvoligové sezony, jímž je prestižní play-off. Hradec Králové měl zápas velmi dobře rozehraný, ale po závěrečné siréně se mohli radovat domácí Rebelové. Zklamání bylo znát i ze slov Davida Švagrovského, osmadvacetiletého útočníka, který si s námi chvíli po skončení duelu ochotně popovídal. (Foto: Sanny Muharem a Stanislav Souček, hchk.cz)

Pondělní zápas rozehráli lépe Královští lvi, kteří se v první dvacetiminutovce ujali dvoubrankového vedení. Rebelové ale dokázali v prostředí části srovnat krok a v prodloužení slavili vítězství. „První třetina byla z naší strany dobrá, protože jsme vedli 2:0. Ve druhé třetině jsme přestali hrát, najednou to bylo 2:2 a bylo to těžké. Vyrovnalo se to a ve třetí třetině to už bylo víceméně o tom, kdo dá gól. Oni ho sice dali první, ale my jsme vyrovnali. A potom nám tam padne takovýhle gól,“ pustil se do hodnocení vyrovnaného utkání David Švagrovský.

Byl to právě on, kdo v poslední pětiminutovce úvodní třetiny zajistil svému týmu dvěma přesnými zásahy nadějné vedení. Nejdříve udeřil na konci 15. minuty, když stál na konci pohledné souhry. Potom rozjásal skupinku královéhradeckých fanoušků pouhých třináct sekund před první sirénou, kdy hráli hosté přesilovou hru. „První byl po sehraném signálu a druhý po střele od beka, kdy jsem to před bránou tečoval. Takže nic velkého,“ ohlédl se za svými dvěma největšími momenty.

Parta pod vedením trenéra Kučery se musí mít neustále na pozoru, protože jí na záda ze tříbodového odstupu dýchají Benátky nad Jizerou. Už ve středu ji čeká další důležitý zápas, v domácím prostředí přivítá Horáckou Slavii Třebíč. „Mají víceméně stejný tým, jako měli loni. Tenkrát byli dole a zvedli se až v posledních patnácti zápasech. Letos se jim daří od začátku. My jsme teď v takové situaci, kdy už není na co čekat. Musíme prostě vyhrát, jinak to nejde,“ uzavřel bojovnými slovy krátké interview.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu