30. 10. 2012 | Redakce

Do středečního zápasu s Litoměřicemi nastoupí Rebelové i s vítězným čtenářem na střídačce

Ve středu 31. října dorazí na Vysočinu Litoměřice, které od 17.30 hod. svedou s Rebely přímý souboj o čtvrtou příčku v prvoligové tabulce. Havlíčkobrodští v minulém kole nestačili na nevyzpytatelný Most, a před domácím publikem tak budou chtít svoje zaváhání napravit. Do souboje půjdou i s „posilou“. Na lavičku se totiž postaví i fanoušek Filip B., který se zúčastnil nedávné čtenářské ankety. Po dobu jednoho zápasu se tak stane součástí týmu a vyzkouší si úlohu kustoda.

(ilustrační foto: www.fotokunc.cz)

Téměř na dvě stovky čtenářů se rozhodly zapojit do hlasování „Hráč měsíce září“. Společně navíc soutěžily o výhru v podobě strávení jednoho utkání na lavičce Rebelů. Losem pak byli vybráni tři hlasující, z nichž první na náš e-mail neodpověděl, a tak se šťastným výhercem stal Filip B.

Klub HC Rebel Havlíčkův Brod mu umožní nevšední zážitek. Nejenže bude moci sledovat utkání přímo z domácí střídačky, navíc o přestávkách bude v kabinách spolupracovat i s kustodem Žákem na přípravách do další třetiny. Od klubu dále obdrží hodnotné ceny z Fan-shopu a po skončení prvoligového souboje předá diplom pro nejlepšího hráče měsíce.

17. kolo: HC Rebel vs. HC Stadion Litoměřice

znak týmu znak týmu
8-1-1-6 bilance 7-1-4-4
4., 27 bodů umístění 5., 27 bodů
48:44 skóre 53:54
7:3 (Beroun) nejvyšší výhra 9:6 (Beroun)
1:6 (Ml. Boleslav) nejvyšší prohra 0:7 (Jihlava)
21,51 % využití přesilových her 12,20 %
20 góly v přesilovce 10
Ladislav Rytnauer 19 (6+13) nejproduktivnější hráč Jaroslav Hašek 12 (7+5),
Adam Lapšanský 12 (4+8)
Martin Ondráček 8 gólů nejlepší střelec Jaroslav Hašek 7 gólů
Ladislav Rytnauer 13 asistencí nejlepší nahrávač Adam Lapšanský,
Martin Novák - oba 8 asistencí
Marian Morava 6 bodů (1+5) nejproduktivnější obránce Ondřej Kříž 7 bodů (2+5)
Milan Kostourek +7 nejlepší hráč v +/- Jaroslav Hašek,
Jan Rudovský - oba +10
Roman Vondráček -7 nejhorší hráč v +/- František Gerhát -10
Ladislav Rytnauer 43 minut nejtrestanější hráč Pavel Mrňa 26 minut
Daniel Dolejš 93,63 % (14 záp.),
Jaroslav Suchan 89,26 % (3 záp.)
úspěšnost brankářů Vojtěch Sedláček 92,55 % (9 záp.),
Petr Přikryl 89,73 % (11 záp.)
Daniel Dolejš 2,23,
Jaroslav Suchan 4,22
průměr inkasovaných gólů na zápas Vojtěch Sedláček 2,91,
Petr Přikryl 3,74

Hokejisté Litoměřic prožívají skvělou sezonu. Aktuálně jim po šestnácti odehraných zápasech patří páté místo a v Kotlině budou usilovat o další posun směrem vzhůru. Za Rebely totiž zaostávají pouze o horší skóre. O body dokázali obrat například Hradec Králové nebo Olomouc. Dílčí úspěch zaznamenali i proti Třebíči a Havlíčkovu Brodu. Naopak se nedařilo například proti Jihlavě, od které dostal Stadion výprask 0:7.

Kališníci nestačili ani na Rebely ve čtvrtém kole, byť výhře byli velmi blízko, a nakonec neodešli s prázdnou. Hned třikrát v utkání totiž vedli, ale soupeř z Vysočiny vždy dokázal srovnat krok. Naposledy Ondráček v závěrečné minutě normální hrací doby během power-play. Bonusový bod pak Rebelům vystřelil v prodloužení Rytnauer.

V dosud posledním kole si Kalich Arena užila hokeje a především gólů dosyta. V zápase s Medvědy Beroun totiž padlo 15 branek! Domácí si během úvodních dvou třetin třikrát vypracovali dvoubrankový náskok, ale vždy o něj přišli. Přesně v polovině utkání platil málo vídaný stav 5:5. Krátce nato Stadion opět odskočil a svůj triumf potvrdil gólovou smrští v závěrečné desetiminutovce. S výhrou nezamávalo ani zkorigování hostí v poslední minutě. Kališníci tak Beroun přestříleli 9:6!

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933 9:6

Branky a nahrávky: 2. Rubeš (Žovinec, Novák), 6. Rudovský (Rubeš, Novák), 16. Lapšanský (Simon), 17. Rubeš (Žovinec, Novák), 25. Lapšanský (Žálčík, Simon), 34. Rudovský, 51. Žálčík (Simon), 54. Treille (Antončík, Martinka), 58. Novák - 10. Havel (Plichta, Vostřák), 13. Plichta (Havel), 20. Jebavý (Doležal), 26. Vostřák (Havel, Plichta), 30. Čurda (Kaláb, Hošťálek), 60. Havel (Vostřák, Šulc). Rozhodčí: Würtherle - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1350. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 9:5, 9:6.

Vzájemná bilance

Klub HC Stadion Litoměřice se ve vodách druhé nevyšší soutěže pohybuje krátce, a to od sezony 2010/11. Proti Havlíčkovu Brodu jeho hráči nastoupili celkem sedmkrát. Rebelové však v první prověrce s novým soupeřem prohráli těsně 3:4. Další střetnutí jim přineslo body po sedmibrankové výhře 8:1, přičemž se za Rebely dvougólově prosadili Miroslav Třetina a Vojtěch Němec. Následující čtyři společná střetnutí se odehrála během minulého ročníku. Vše začalo v Kotlině skalpem Litoměřic poměrem 7:4 (Vojtěch Němec 2+2). Rebelové se radovali z výhry 4:2 i na venkovní půdě. Posléze se ale karty zamíchaly. Dvakrát se totiž radovali hokejisté soupeře ze severních Čech. Vyrovnaný souboj v Kotlině vyhráli těsně 2:1. Další body pak uhájili fotbalovým výsledkem 1:0.

Počet odehraných zápasů: 7
Bilance: 3-1-0-3
Výsledky:3:4, 8:1, 7:4, 4:2, 1:2, 0:1, 4:3p
Skóre: 27:17

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu